"Ρώτησα τον κύριο Βαν ποια μαθήματα πρέπει να πάρω για να γίνω συγγραφέας κωμικών επεισοδίων για την τηλεόραση. Ο κύριος Βαν είπε οτι δεν χρειάζεται κανένα προσόν, αρκεί να' σαι διανοητικά καθηστερημένος."
Σου Ταουνσεντ : Το κρυφό ημερολόγιο του Αντριαν Μολ



11.3.12

Πανηγυρικό

Δυο γέρικα αετίσια μάτια ανοίγουνε δισταχτικά πίσω από ένα ζευγάρι γυαλιά. Την είχε πάρει λίγο ύπνος αλλά τώρα την ξυπνάνε τα νταούλια, τα ταμπούρλα και οι ζουρνάδες που πανηγυρίζουν κάπου μακρυά, μέσα από μια φέτα φωτός που βγαίνει από τις γρίλιες ενός παραθυρόφυλλου. Η Κυρία σηκώνεται σιγά από το κρεβάτι, πάει προς το παράθυρο να ανοίξει.

Πανηγύρι. Κάπου μακριά, σε ένα χωριό που δεν υπάρχει, η Κυρία διακρίνει χορούς, τραγούδια, διονυσιακά τσιμπούσια και σάτυρους με σηκωμένους τους ξύλινους φαλλούς τους, αιώνια εξαγριωμένους, αιώνια μεθυσμένους να συνεχίζουν ένα γλέντι που δεν θα τελειώσει ποτέ.

Η Κυρία, ντύνεται με τα γιορτινά της ρούχα, ρούχα που δεν βγάλει ποτέ από πάνω της πια, παίρνει από την είσοδο του σπιτιού της μια νταμιτζάνα κόκκινο κρασί με την άσπρη ταμπέλα "καλώς όρισες" και ανεβαίνει.

Πάει προς το πανηγύρι...

Η Κυρία Δόμα Σαμίου έφυγε χτές, 10 Μαρτιού 2012 σε ηλικία 84 ετών



(Το παραπάνω τραγουδάκι για αυτούς που μας κυβερνούν)

[OmniaTV]




Frank Zappa We're Turning Again Live