Ευχαριστούμε το 50%
Ευχαριστούμε όλους εκείνους που απείχαν από τις κάλπες, είτε γιατί πήγανε για μπάνιο είτε από"ιδεολογικούς" λόγους, αφήνοντας έτσι το 7% εθνικιστικής μειονότητας να μονοπωλήσει τις κάλπες. Ευχαριστούμε όλα αυτά τα νέα παιδιά που τον Δεκέμβρη κατεβήκανε στους δρόμους, φωνάζοντας κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας αλλά δεν θυσίασαν μία μέρα από την ζωή τους ώστε να πάνε να τα καταψηφίσουν στην πράξη. Ευχαριστούμε για όλους τους παλιό-αριστερούς που πέσανε στην παγίδα να πιστέψουν ότι με την αποχή τούς θα τιμωρήσουν τα δύο μεγάλα σαπισμένα κόμματα, αφήνοντας τώρα να αυξηθούν κόμματα με σκοπό την ξενοφοβία και τη μισαλλοδοξία. Ευχαριστούμε τους εθνικούς τηλεοπτικούς μας κωμικούς που ενώ στήριζαν τα νέα παιδιά να αλλάξουν τα πράγματα και κορόιδευαν τους εθικιστικούς λαρυγγισμούς των μπουμπούκων, στην τελική τους ευθεία υιοθέτησαν την πρακτική "πάμε παραλία".
9 σχόλια:
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑα!
Τελικά όσοι απείχαν, ζωντανοί τε και από 20ετία αποβιώσαντες, βαφτίστηκαν... ΝουΔου!
Να και 2 φάσκελα από μένα, λουστείτε τώρα τους πατριδοκάπηλους Μπουμπούκους!
αυτό το 7% είναι ότι πιο λυπηρό...άντε και στο επόμενο ευρωψηφοδέλτιο με τον Πατακό στην κορυφή.
@Α+Σ:
Ούπς! Ξεχάσαμε να βάλουμε το σήμα ακαταλληλότητας!
@Polse:
20ετία αποβιώσαντες, και ζωή σε λόγου μας! Φάσκελά και με τα πόδια μαζί!
@mahler76:
Μην το μελετάς.Κακό σκυλί ψόφο δεν έχει...
(πάντα με ελαφριά καθυστέρηση)
Να επαναλάβω κάτι που έγραφα κι αλλού σήμερα:
Δεν είναι λάθος να μπαίνουν όλοι οι απέχοντες στην ίδια κατηγορία;
Με αυτό το σκεπτικό θα μπορούσαμε να πούμε πως όλοι αυτοί που ψηφίζουν προσδοκούν κάποιο ρουσφέτι, είναι εγκάθετοι κτλ.
Έπειτα η αύξηση των εκλογικών ποσοστών της αριστεράς με ποιο τρόπο θα μείωνε τα αντίστοιχα ποσοστά της ακροδεξιάς;
Τα ποσοστά τους είναι αυτά που είναι, -κι ακόμα μεγαλύτερα μάλιστα, αν σκεφτείς πόσος κόσμος από τα 3 πρώτα κόμματα αγκαλιάζει τις μισαλλόδοξες πεποιθήσεις.
Σ΄αυτές τις πεποιθήσεις πρέπει να αντιπαρατεθούμε, όχι μόνο στα νούμερα των εκλογών. Πόσοι εκλογείς δεν κάναν τη διαμαρτυρία τους εφάπαξ, απλά ρίχνοντας μια ψήφο, και πόσοι απέχοντες δεν την παλεύουν γενικότερα και εκτός διαδικασιών;
Inco, δεν είναι το ίδιο γιατί, ο κάθε συμμετέχοντας διαφοροποιείται με αυτό που ψηφίζει. Οι απέχοντες, ανεξαρτήτως του λόγου που το κάνουν, μπαίνουν όλοι στο ίδιο σακί, θέλοντας και μή. Ετσι ο κάθε παπάρας λέει μετά "αυτοί που απείχαν ήταν δικοί μας" ή "σιωπηρή αποδοκιμασία" ή "σιωπηρή αποδοχή" (ειπώθηκε και αυτό, ναι).
Επίσης, επειδή το ποσοστό είναι συγκεκριμένο (σύνολο 100) όσο ανεβαίνει το ένα, κατεβαίνει το άλλο.
Π.χ. αν είχαν έρθει ακόμα 100.000 να ψηφίσουν, το ΛΑΟΣ (υποθέτοντας ότι δεν θα έπαιρνε ψήφο απο αυτούς) αντί 7,15 θα είχε 7,01.
Φυσικά και πρέπει να αντιπαρατεθούμε σε αυτές τις πεποιθήσεις, κανείς δε λέει να αρκεστούμε μόνο στην ψήφο. Αλλά καλό είναι να εκφραζόμαστε και έτσι, για να καταγράφεται επίσημα η στάση και η τάση.
Αλλά είναι ακόμα η μόνη επίσημη έκφραση άποψης/επιλογής.
Και όμως: αν πχ, είχες κι εσύ αξιολογήσει με διαφορετικό τρόπο το ρόλο των εκλογών, οπωσδήποτε θα ένιωθες περισσότερο από απλά ενοχλημένος με το να σε χρεώνουν την άνοδο της ακροδεξιάς και την ταύτιση με τους καναπέδες.
Επιλέγει κανείς να ψηφίσει: καλώς, είναι μια πολιτική επιλογή. Επιλέγει να μιλήσει υπέρ της συμμετοχής στις εκλογές, κι εδώ καλώς, επιχειρήματα υπάρχουν εκατέρωθεν. Το πρόβλημα αρχίζει όταν α)η επιλογή συγκεκριμένων πολιτικών σχημάτων υποδεικνύεται από διάφορες "ανεξάρτητες φωνές" ως λίγο-πολύ μονόδρομος, β) όταν η ήττα της αριστεράς χρεώνεται σε όλους συλλήβδην τους απέχοντες.
Ε, δεν είναι έτσι.
Το εξαντλητικό μέτρημα των κομματικών κουκιών το παρακολουθώ χρόνια σε χώρους εργασιακούς, πανεπιστημιακούς, το είδα και τώρα και δεν πιστεύω πως αποδίδει με ακρίβεια (ούτε κατά προσέγγιση) τις απόψεις που επικρατούν.
Η ουσία είναι: στις άλλες δράσεις διαφωνούμε; όχι. Ε, θα τα πούμε και εκεί. Όχι μόνο την ημέρα των εκλογών.
Αυτά για να μην καταχραστώ και το χώρο του Κίδεως.
Το πρόβλημα είναι οτι 366.615 ψηφοφόροι, διάλεξαν ως εκπροσώπους τους στην Ευρώπη, τους φασίστες και τους νοσταλγούς του Χίτλερ.
Η μετάφραση αυτού του αριθμού σε 7% ή 7,15% ή 7,5% είναι σύμπτωμα της αρρώστιας.
Στην αρρώστια προέχει να ανακαλύψεις και να χτυπήσεις την αιτία της, όχι τα συμπτώματα.
Η εποχή είναι φθισική (remember?), η κοινωνία νοσεί βαριά, ο κοινοβουλευτισμός και η αστική "δημοκρατία" όπως την ξέρουμε, είναι χρόνιες παθήσεις της.
Εν τέλει, κι εγώ είπα να μην κάνω οποιοπαθητική.
Δεν ευχαριστείς και κάποια από τα υπόλοιπα κόμματα που με τους απροβατισμούς τους με κάναν να ρίξω άκυρο.
Δημοσίευση σχολίου