"Ρώτησα τον κύριο Βαν ποια μαθήματα πρέπει να πάρω για να γίνω συγγραφέας κωμικών επεισοδίων για την τηλεόραση. Ο κύριος Βαν είπε οτι δεν χρειάζεται κανένα προσόν, αρκεί να' σαι διανοητικά καθηστερημένος."
Σου Ταουνσεντ : Το κρυφό ημερολόγιο του Αντριαν Μολ



22.9.09

Ντιμπέιτ, να φύγουμε!

ΥΠΕΡ:
Το καλό με την επινόηση των ντιμπείτ είναι πώς επιτέλους μπορείς να ακούσεις καθαρά τι λένε χωρίς να τους διακόπτουν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι και χωρίς τα μοντάζ των δημοσιογράφων όταν απομονώνουν ατάκες.

ΚΑΤΑ:
Το κακό είναι ότι δεν λένε και κάτι καινούριο. Στο κάτω κάτω και χωρίς ντιμπέιτ, οι ψηφοφόροι έχουν αποφασίσει. Ξέρουμε επίσης ποιος θα είναι και ο αυριανός πρωθυπουργός (οπότε καλά θα κάνει από τώρα, να μην ξεχάσει να αποποινικοποιήσει αυτή τη ριμάδα τη φούντα που έλεγε).

Και τώρα πάμε να δούμε τις εντυπώσεις που άφησε στον "Κίτρινο"* το χτεσινό ντιμπέιτ:
*"Μα είναι καταπληκτικός" - "Ποιος;" - "Μα, εσείς, ω Καίσαρ!" -" Α, Αυτός!" (Αστερίξ- Κατοικία Των Θεών")



ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ:

Δώρο, μια επιταγή των 100.000 Ευρώ σε όποιον κατάλαβε ακριβώς για το τι πράγμα μιλούσε! Επαναλαμβάνοντας καραμανλισμούς τύπου "το έχω ξαναπεί και είμαι αρκετά σαφής" περιγράφε ένα πίνακα ζωγραφικής με δέντρα, βουνά, σπίτια και ποταμάκια , όπως ακριβώς θα το ζωγράφιζε ο Pollock!!!* "Η θέση μας είναι ξεκάθαρη", δηλαδή. Επίσης, ο ζαβολιάρης του παιχνιδιού. Αγνοούσε τα 75 λεπτά χρόνο (τόσα δεν ήτανε;)και τελείωνε στα 85! Παιχνίδια με χρόνο στυλ "Ταμπού" ή "Σκιτσομαχίες", δεν έχει παίξει ποτέ του; Στην συνέχεια και αφού τελείωνε, κορδωνόταν!
*Παρόλα αυτά, ο Pollock μ' αρέσει, ο Καραμανλής, όχι.
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:
"Πράσινη Ανάπτυξη" forέβα! Νομίζω πώς ούτε εκείνος καταλάβαινε γιατί ποιο πράγμα ακριβώς μιλούσε. Τού είπανε φαίνεται "φέτος φοριέται το Πράσινο" και ξεκίνησε μόνος του. Δεν λέω καλό το πράσινο που αναπτύσσεται, δεν ακούσαμε όμως τίποτα για το πράσινο που καπνίζεται. (εκεί εγώ, θα στο κοπανάω!) Με το τσίφτικο μουστακάκι του να χαμογελά, αντάλλαζε ερωταπαντήσεις με τον Καραμανλή(λες και υπήρχε πραγματικός λόγος), αγνοώντας στην τελική και οι δύο τους , τους υπόλοιπους αρχηγούς κομμάτων. (α.κ.α.ζντμπουτζμαζ). Έφευγε και κείνος από τα 75 λεπτά, όχι τόσο από ζαβολιά, αλλά επειδή έψαχνε τις λέξεις.
ΠΑΠΑΡΗΓΑ:
Καλή και συνεπής με τον χρόνο. Επίσης να εκτιμήσουμε ότι είναι μια αρχιδάτη γυναίκα πολιτικός αρχηγός (και η μόνη εδώ που τα λέμε) σε ένα άκρως σκληροπυρινικό κόμμα. Αλλά μέχρις εκεί οι συμπάθειες. Γιατί μιλούσε με τόσο εμπάθεια για το Κεφάλαιο, όπως η Εκκλησία για τον Σατανά! Της ξεφεύγει βεβαία το γεγονός πώς, όπως η Εκκλησία είναι δύσκολο να ζει χωρίς να ενισχύει την ιδέα του Σατανά, έτσι και εκείνη δεν μπορεί να ζει χωρίς να ενισχύει το καπιταλιστικό κεφάλαιο. (Εκτός αν, από τα γυαλιά που της είναι απολύτως απαραίτητα, μέχρι την διακοσμητική καδένα με την καρδούλα που φορούσε, της τα έχει φτιάξει το ΚΚΕ.)
ΤΣΙΠΡΑΣ:
Και αυτός, συνεπής με τον χρόνο του. Συμπαθής εκεί μέσα, δεν λέω, κατά τα άλλα, ο Ξανθόπουλος της πολιτικής! Τι κλάμα και μελό παρουσία όμως ήταν αυτή; Αν και θα τους ψηφίσω, όχι επειδή κατά μέσο όρο συμφωνώ με τις θέσεις του Τσίπρα, αλλά επειδή εξηγώ τους λόγους σε παρακάτω πόστ, δεν με εμπνέει για αρχηγός. Τον στρίμωξαν με το Πανεπιστημιακό Άσυλο, όσο αντίθετα δεν στρίμωξαν το Καρατζαφέρη για την ζεστή σχέση του ΛΑ.Ο.Σ.(ο τόνος στο ΛΑ έτσι για σπάσιμο) με τα Χρυσαύγουλα. Με λίγο μελό τρόπο πάλι, τόνισε πώς δεν υπήρχαν μόνο εξεγερμένα χουλιγκανια μέσα στον Δεκέμβρη.
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:
Χειροκροτήστε τον μόνο αυτοδημιούργητο πολιτικό αρχηγό! Ξεκίνησε από το μηδέν στο δρόμο με ένα κασελάκι, γυάλισε μερικά παπούτσια, έπειτα κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα, μέχρι που τελικά έφτιαξε δικό του, ολόδικο του κόμμα (κλαπα-κλαπα-κλαπα)! Όχι σαν κάποιους άλλους που τα βρήκαν έτοιμα από το μπαμπά, ή τον θείο τους! Τώρα, αν θα τους γλύφει μεθαύριο, αυτό δεν έχει καμία σημασία. Το σημαντικό είναι να δείξει ένα δημοκρατικό πρόσωπο και να πηγαίνει πάντα από εκεί που φυσάει ο αέρας. Ψύχραιμος πάντως στο ντιμπέϊτ. Εμ, με την 7,5% σιγουριά από πίσω, γιατί να κάνει υστερία; Φανταστείτε όμως να καθόταν στην θέση κανένας Άδωνις; Τα αυτιά μας γλύτωσαν απ τα χειρότερα!!!
ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΣ (ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ,ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΣ,ΧΡΥΣΟΔΑΧΤΥΛΟΣ, ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ):
Πολύ ποιο συμπαθής (μάλλον όλοι οι Ο.Π. είναι ποιο συμπαθείς πλην ) από τον Τρεμόπουλο. Δεν εμφανίστηκε ως αρχηγός του κόμματος, εμφανίστηκε πάντως με το μαύρο νεράκι του! Μόνο που δεν ειδοποίησε τους άλλους να φέρουν και αυτοί από κάτι. Θα μπορούσε έτσι ο Καραμανλής να φέρει το έλλειμμα, ο Παπανδρέου το stage, η Παπαρήγα κάνα αυθαίρετο πλουσίου, ο Τσίπρας τους μπάτσους, ο Καρατζαφέρης τους λαθρομεταναστες, κλπ. Αν σας θύμισε κάτι το βαζάκι με το μαύρο νερό δίπλα στο ποτήρι με το καθαρό δεν έχετε άδικο: Καθαρισμός νερού TELEMARKETING! Τέρμα τώρα τα αστεία με το νερό, μου άρεσε όπως απάντησε (εκνευρισμένα) στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το βιβλίο της Ιστορίας.Συμφωνώ πώς δεν είχε καμία σχέση με το ντιμπέϊτ.

Το σημερινό επεισόδιο Γκονζίλα εναντίον Κίνκ Κόνκ δεν ξέρω αν θα το παρακολουθήσω. Τους βαριέμαι περισσότερο από τις αμαρτίες μου (μιας και οι αμαρτίες μου έχουν πιο πλάκα). Είδομεν μέχρι το βράδυ.



2 σχόλια:

HappyHour είπε...

Το ΚΚΕ δεν λέει να μην υπάρχει παραγωγή (γυαλιά και καρδούλα δηλαδή) αλλά να μην είναι ιδιωτική.
Και το Τσίπρα τον αδικείς, μια χαρά τα είπε.
Τώρα για το προχθεσινό δεν έχασες και πολλά αν δεν το είδες. Τα γνωστά "καθαρές κουβέντες", "αυτή είναι η αλήθεια" και "πάση Θεού","πάση χρήση"...

Yellow Kid είπε...

Δεν διαφωνώ πώς αυτό είπε η Παπαρήγα, απλώς έκανα αυτή τη σκέψη. Επίσης, πες πώς βγαίνει αυριο το ΚΚΕ κυβέρνηση (λέμε τώρα)και έχουμε κομουνιστικό κράτος. Εσύ πιστεύεις πως ότι καπιταλιστικό φοράει ή χρησιμοποιεί η Παπαρήγα θα το πετάξει για να το ανταλλάξει με κάποιο του κόμματος;

Μαγιά της αν το κάνει, πάντως.

Όσο αφορά τον Τσίπρα:
Μωρέ, σωστά τα είπε το παιδί, αλλά ελαφρώς κλαψομούνικα. θα υποστηρίξω το ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές, αλλά δεν θέλω να τον χαϊδέψω κιόλας. Αν κάτι με ενόχλησε θα το πω.


Frank Zappa We're Turning Again Live