"Ρώτησα τον κύριο Βαν ποια μαθήματα πρέπει να πάρω για να γίνω συγγραφέας κωμικών επεισοδίων για την τηλεόραση. Ο κύριος Βαν είπε οτι δεν χρειάζεται κανένα προσόν, αρκεί να' σαι διανοητικά καθηστερημένος."
Σου Ταουνσεντ : Το κρυφό ημερολόγιο του Αντριαν Μολ



15.12.09

Το φιλμ που ποτέ δεν εμφάνισα

Ήρθες (πάλι) στο όνειρό να μου ζητήσεις εκείνο τον χορό μετά από 6 χρόνια χωρισμού, παρότι ξέρεις πόσο άχαρος είμαι όταν χορεύω, παρότι εσύ μου είπες πρώτη «δεν είμαι πια ερωτευμένη μαζί σου», παρότι, παρότι, παρότι…
Και παρότι όλα αυτά που έκανες στο τέλος για να με πληγώσεις, κατάλαβα σήμερα πόσο σ’ αγάπησα και πόσο μου λείπεις.

Τι κρατάει κανείς μετά από μια σχέση; Πόσο μηδαμινά αυτά που έχουνε συμβεί στο «τότε», πόσο πολύτιμα μπορούν να μετατραπούν στο «τώρα», έξι χρόνια αργότερα; Η ιστορία του καθενός. Οι αστείες σεξουαλικές ατάκες που ειπώθηκαν προκειμένου να σπάσει ο πάγος και να ξαπλώσουμε επιτέλους μαζί. Τα ακουστικά του cd Walkman που μοιραστήκαμε γιατί δεν είχα δεύτερο ζευγάρι. Το αριστερό εσύ, το δεξί εγώ και στην μέση ο Παλαμίδας από τον δίσκο της Πλάτωνος να ωρύεται το «Σαμποτάζ».
«Σαμποτάάάάάάάζ», φώναζες μόνη σου με τα ακουστικά στο σχεδόν άδειο βαγόνι του προαστιακού και ο κόσμος σε κοιτούσε περίεργα. «Θα τους κάνουμε Σα-μπο-τάζ!». Και σε λατρεύω για αυτή την ανάμνηση. Το μπλουζάκι που σου δάνεισα και φορούσες στο ταξίδι. Φριχτό μπλουζάκι που αμέσως μετά τον χωρισμό μας κατέληξε στα σκουπίδια. Εσένα να με περιμένεις στην πόρτα της πολυκατοικίας ενώ εγώ είχα αργήσει. Η αφίσα που σου χάρισα και σε έκανε να κλάψεις γιατί σου θύμισε την θάλασσα που αγαπάς. Το ότι ποτέ σου δεν έμαθες πως προφέρεται ο Will Eisner και όμως σε άγγιξε η ιστορία με το μυρμηγκάκι που προσπαθεί να ανέβει στον υπόνομο. Η υπόσχεση να αγοράσουμε μαζί ένα Scrabble για τα επόμενα ταξίδια μας. Και φυσικά, το μοναδικό φιλμ με φωτογραφίες μας απ’ το νησί που δεν έχω ακόμα εμφανίσει.

Προτιμώ να νοσταλγώ αυτές τις ηλίθιες πραγματικά ασημαντότητες, από το να προσπαθώ να εξηγήσω με λογική πώς από το «θέλω να μείνουμε για πάντα μαζί» καταλήγεις στο «μη μου ξανατηλεφωνήσεις, ΠΟΤΕ!», γιατί αν το κάνω, αισθάνομαι πως έχω να λύσω τα Μεγάλα Μυστήρια Του Σύμπαντος υπολογίζοντας τα με ένα κομπιουτεράκι τσέπης!

Έφυγες, και εγώ τράβηξα το δικό μου δρόμο. Ανακάλυψα τα μπλόγκ, την ψυχανάλυση, έκανα μια δεύτερη σχέση και έναν δεύτερο χωρισμό, χόντρυνα περισσότερο, άρχισα το κάπνισμα και έκοψα την τηλεόραση. Δεν σου ξανατηλεφώνησα ποτέ. Μέσα μου ελπίζω να βρήκες τελικά ό,τι αγαπάς και ό,τι δεν μπορούσα να σου προσφέρω, να ευτύχισες , να είσαι καλά και ευτυχισμένη. Αυτό μόνο.

...Τα ντραμς επίμονα. Η φωνή του τραγουδιστή των Eels βραχνή και ειλικρινής:
«…Trouble with dreams is they don΄t come true. And when they do they can΄t catch up to you…»



Η σχεδίαση του εξωφύλλου ΣΑΜΠΟΤΑΖ είναι του Γιάννη Ρούσση.

14 σχόλια:

HappyHour είπε...

...........

FrapDigo είπε...

Κίτρινο Παιδί, ποιό τραγούδι από αυτά σ'αρέσει πιο πολύ;

Αυτό;

Ή αυτό;

Ξέρεις γιατί ρωτάω, 5 το πρωί; Την πρώτη φορά που διάβασα το post σου, μου ήρθε το πρώτο στο μυαλό. Την δεύτερη, το δεύτερο (ω μα τί έκπληξις).

Την τρίτη, και τα δύο.

Πάντως να ξέρεις ότι τέτοια ώρα, αν τύχει και είμαι ακόμα στον υπολογιστή, δεν γράφω ποτέ σχόλια, ούτε διαβάζω το ίδιο post 3 φορές.

Μ'έκανες και μπήκα στην επικίνδυνη κουζίνα (αν δεν είναι το ένα, είναι το άλλο).

Στην τελική, σκέψου πως μπορεί απλά να βρωμάν' τα πόδια σου.

(Όχι, έπρεπε να την πω την καφρίλα, δεν θα γινόταν αλλιώς. Δε 'α με κάνεις εσύ τώρα να ξεσκονίσω τους Cure 5 το πρωί)

(Ενώ είναι καλύτερο να ξεσκονίσω τον Zappa, έχει και πιο μικρά τραγούδια, αχαχα)

(Φτάνει)

Yellow Kid είπε...

Έξη παρά...

@Happy Hour:
??????????

@ Frap:
Στα διαλείματα από την πόρτα του jungle να έρχεστε στην Επικίνδυνη Κουζίνα μου να παίζετε ντιτζέι κύριε Digo! (καμία φορά το γάλα μπορεί να σας πειράξει).

Cure, ποιο κοντά στην δικιά μου μαυρίλα. Προτιμώ Eels και Waits αν θέλω να χτυπήσω φλέβα, και Screaming Jay τώρα τα Χριστούγεννα!!!

Τι κωλοφατσούλα και ο Zap στο stingfoot! Χώσε θείε!

FrapDigo είπε...

@Yellow Kid: "καμία φορά το γάλα μπορεί να σας πειράξει"

Ναι, αν δεν μυρίσεις την πλαστική συσκευασία πριν το βάλεις στα δημητριακά, το γάλα μπορεί να σου κάνει κακό.

(Note to self: Να προσθέσω τους στίχους του Dangerous Kitchen στη λίστα με τα pick up lines. Αν μη τι άλλο, αποτελεί σίγουρο τρόπο να μείνει κανείς μονογαμικός)

Χεχε, με αυτό το ντιτζέι μου θύμισες ότι και την προηγούμενη φορά που έγραψα στην Επικίνδυνη Κουζίνα, πάλι κάποιο τραγούδι είχα λινκάρει ε; Με εμπνέει κάτι στο χώρο φαίνεται. Μήπως έχεις τίποτα ψωμιά που γρατζουνάνε; (φτάνει λέμε!)

Tom Waits? Tom Waits!

(πόλεμος; Πόλεμος!)

πετρούλα είπε...

είναι ωραιες οι αναμνήσεις. Και ποιο ωραίο ειναι όταν αφήνουν γλυκια γεύση, όχι πικρή. Αντε εστω γλυκόπικρη

HappyHour είπε...

Οι ........ ήταν κάτι σαν "συμπάσχω" αλλά και κατι σαν "τι να πω τώρα, τα πες όλα μόνος σου".
Την καληνύχτα μου.

gina είπε...

anarwtiemai k egw me ti seira mou pws ginetai toso apla k kathimerina pragmata na pernoun teteia diastasi k entasi k diarkeia...k giati stin teliki automastigwnomaste me to na ta anapoloume diarkws..??
k to xeirotero einai pws mas aresei...noiwthoume simantikoi/ksexwristoi mesa apo auta...mipws giati mesa apo auta agapame k apodexomaste ton eauto mas?

mahler76 είπε...

basika ehoume kana lin na katevasoume to Sabotaz pou to psahnw kati hronia?

Yellow Kid είπε...

@Frap:
Αυτά είναι!

@Πετ:
Γλυκόπικρα, σαν κινεζικο βασανιστήριο!

@Happy:
Its just a token of my extreme...
(ξερει ο Φραπ που αναφέρομαι)

@Gina:
"Keep your own love letters, throw away your bank statements"΄...

@Mahler:
Λίνκ δυστυχώς γιοκ... Κάνε μια ερευνα σε δισκοπωλεία.

gina είπε...

giati thixtikes agapite kid yellow?? den einai kako na thimomaste...aplws diereunisa mia alli ptixi...mia alli optiki tou thematos..no?

Yellow Kid είπε...

Δέν θύχτηκα αγαπητή Τζίνα. Παρεξήγηση! Πάνω σε αυτό που μού έγραψες σου αντιπαράθεσα στίχους απο το "wear sunscreen":

"Κράτα τα ερωτικά σου γράμματα, πέταξε στα σκουίδια τις τραπεζικές σου δηλώσεις" σε ελέυθερη μετάφραση.

gina είπε...

''keep your OLD loveletters , throw away your OLD bank statements''
i guess that's why i was confused....
old and own have different meaning...

Η Κουρούνα είπε...

Αγαπητέ Yellow Kid, όπως λέει ο Κόκορας του Αρκά και συμπληρώνει το Γουρούνι, "Η ζωή είναι μια μοναχική πορεία προς τον τάφο" ("άσε που στο δρόμο μπορεί και να πεθάνεις"). Οι αγάπες είναι καλές όσο διαρκούν. Αφού περάσουν καλό είναι να τις χώνεις σε ένα μπαούλο και να τις καταχωνιάζεις στη σοφίτα για τον αρχαιολόγο του μέλλοντος. Δε χρησιμεύουν σε τίποτα πλέον.

Yellow Kid είπε...

@Gina:
Εχεις δίκιο...

@Κουρούνα:
Και εσύ δίκιο έχεις. Καμιά φορά όμως το ασυνείδητο δεν θέλει να ξεχάσουμε. Και ένα όνειρο μπορεί να γίνει αφορφή να ξαναθυμηθούμε πράγματα...


Frank Zappa We're Turning Again Live