"Ρώτησα τον κύριο Βαν ποια μαθήματα πρέπει να πάρω για να γίνω συγγραφέας κωμικών επεισοδίων για την τηλεόραση. Ο κύριος Βαν είπε οτι δεν χρειάζεται κανένα προσόν, αρκεί να' σαι διανοητικά καθηστερημένος."
Σου Ταουνσεντ : Το κρυφό ημερολόγιο του Αντριαν Μολ



7.12.07

Δεινόσαυροι

Ένας τυρανόσαυρος και ένας τρικεράτοπας σφάζονται πάνω από μία μικρή λίμνη.
Σε αυτήν την ανελέητη μέχρι θανάτου πάλη ξαφνικά τρέχει κάτω από τα πόδια τους ένα πρωτεύον θηλαστικό και κρύβεται μέσα σε μία τρύπα.
« Για κοίτα» λέει θυμωμένα ο τυρανόσαυρος, «Δεν δίνει καμία σημασία στην πάλη μας.»
«Είναι η νέα γενιά», απαντάει ο τρικεράτοπας σκίζοντας το πόδι του αντιπάλου του με το μεσαίο κέρατο. «Τα λεγόμενα θηλαστικά. Θεωρούνται λέει ποιο εξελιγμένα από μας φτιάχνουν μία τρύπα δίπλα στην πηγή και στα δέντρα και δεν βγαίνουν ποτέ τους να κυνηγήσουν. Και όχι μόνο καταργήσανε το παραδοσιακό τρόπο γέννας με αυγά, αλλά κάθονται και φυλάνε τα μικρά τους μέχρι να μεγαλώσουν!»
«Τς τς τς …Και το λένε ζωή αυτό;» απόρησε ο τυρανόσαυρος δαγκώνοντας το σβέρκο του τρικεράτοπα. «Αν δεν βγεις να παλέψεις και αν δεν κυνηγάς να σκοτώσεις πώς θα πεις μετά ότι έζησες;»
Όμως δεν πήρε πια καμία απάντηση του γιατί εκείνη η δαγκωματιά στάθηκε μοιραία για το τρικεράτοπα. Όχι ότι ένοιαξε και πολύ τον τυρανόσαυρο. Έφαγε το κρέας του αντιπάλου, ήπιε μερικά λίτρα νερό από την λίμνη, έχεσε δίπλα στο δεντράκι του θηλαστικού και την ξάπλαρε μέχρι την περίοδο ζευγαρώματος.

Κι ο μετεωρίτης χτύπησε την γη, αλλάξανε οι πόλοι περάσανε παγετώνες, ξηρασίες σεισμοί και πλημμύρες και οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν. Όσοι απέμειναν, αναγκάστηκαν να υποβιβαστούν σε αλιγάτορες ,κροκόδειλους, δράκοντες του Κομόντο και αλλά ερπετά ενώ οι ποιο τυχεροί έβγαλαν φτερά και πέταξαν μακριά.
Παράλληλα, τα πρωτεύοντα θηλαστικά που όλο αυτό το διάστημα λουφάζανε στην τρύπα τους
επιβίωσαν και εξελίχθηκαν σε αυτό που θα επικρατούσε ως ανώτερο είδος. Στον άνθρωπο…

Σήμερα, ένας Αριστερός και ένας Δεξιός βρίσκονται να κάθονται σε ένα μπαρ και να πολιτικολογούν. Ξαφνικά παρατηρούν , ένα πιτσιρίκο με i pod να μιλάει στο κινητό.
«Για κοίτα» λέει θυμωμένα ο Δεξιός. «Δεν δίνει καμία σημασία στην πολιτική μας.»
«Είναι η νέα γενιά» απαντάει ο Αριστερός διπλώνοντας τον Ριζοσπάστη του. «Οι λεγόμενοι emo . Είναι κλεισμένοι όλοι μέρα στα κομπιούτερ, στα forum, στα blog τους, στα myspase και YouTube… Έχουνε φτιάξει και ψηφιακούς κόσμους σαν το World Of Warcraft και είναι εθισμένοι εκεί.»

«Τς τς τς …Και το λένε ζωή αυτό;» απόρησε ο Δεξιός απαντώντας βιαστικά στο blue tooth του!

Και ο δικός μου επίλογος: Όσο μεγαλώνουμε και κρίνουμε τους νεότερους γύρω μας, μοιάζουμε όλο και περισσότερο με δεινόσαυρους που δεν μπορούν να κατανοήσουν νέες πραγματικότητες και τρομάζουν. Και όπου υπάρχει φόβος, δεν υπάρχει ψυχραιμία. «Θα δείξει που θα πάει» απαντάω σε όλους αυτούς. «Ας δώσουμε λίγο χώρο. Δεν μας αφορά κι η ζωή τους αν το καλοσκεφτούμε. » . Και εδώ, δανείζομαι μια ατάκα από το Jurassic Park : « Η φύση πάντα βρίσκει το δρόμο της.»

Του Gary Larson



5 σχόλια:

πετρούλα είπε...

κα-τα-πλη-κτι-κο ποστ!!!

Yellow Kid είπε...

Ευχαριστω , Πετ!
(Αλλά οχι τόσο οσο τα δικά σου!)

Unknown είπε...

ενας φιλος απο το νετ ειχε πει την καλυτερη ατακα "οσοι κατηγορουν τους νεους ειναι αυτοι που δεν τους σηκωνεται πια"

Περαστικός είπε...

Δεν έχεις και άδικο.

Yellow Kid είπε...

@ stilvi:

Οι γυναίκες εξερούνται του κανόνα;
Με την βιολογική έννοια πάντα.

@ Περάστικός:

...Νομίζω;


Frank Zappa We're Turning Again Live