"Ρώτησα τον κύριο Βαν ποια μαθήματα πρέπει να πάρω για να γίνω συγγραφέας κωμικών επεισοδίων για την τηλεόραση. Ο κύριος Βαν είπε οτι δεν χρειάζεται κανένα προσόν, αρκεί να' σαι διανοητικά καθηστερημένος."
Σου Ταουνσεντ : Το κρυφό ημερολόγιο του Αντριαν Μολ



26.1.08

Απολαύστε Υπεύθυνα

Υπάρχει λόγος που δεν έχουμε ακούσει κανέναν να πεθάνει από υπερβολική κατανάλωση χασίς. Ίσως γιατί είναι ποιο δύσκολο απ' το να γίνει ο Πάπας, μουσουλμάνος! Άποψη μου είναι πώς η φούντα είναι το ίδιο άκακη με μερικά ποτήρια κρασί. Και όμως απαγορεύεται εφόσον η λέξη «ναρκωτικά» συνδέεται κατευθείαν με τον θάνατο, τον υπόκοσμο και την εξάρτηση.
Αυτοί πού λένε περί προθαλάμου στην πρέζα προφανώς το μόνο που έχουνε δει είναι μόνο τα πρεζάκια που τελειωμένα πια είναι τα μόνα που θα είναι ηλίθιο να αρνηθούν πώς παίρνουν ή πίνανε κάποτε φούντες. Κι όμως το θέμα είναι πώς υπάρχουν πάρα πολλοί που πίνουν για πολλά χρόνια της ζωής τους μόνο φούντα, που αρνούνται να δοκιμάσουν κάτι άλλο, αυτοί είναι ανάμεσα μας και θα μπορούσαν να μας επιβεβαιώσουν ότι δεν τρέχει και τίποτα. Μόνο που τους απαγορεύεται να το δηλώσουν δημόσια, κι ο μύθος παραμένει Η ουσία δεν είναι εθιστική. Η νικοτίνη από τον καπνό της είναι.

Και φυσικά όσο αυτή η ουσία θα είναι απαγορευμένη θα συνδέεται με τον υπόκοσμο και θα τιμολογείται ως δυσεύρετη. Αν κάποιος δίνει μεγαλύτερη αξία στην φούντα από αυτή που της αναλογεί , είναι τελικά αυτός που την απαγορεύει. Και ας σταματήσει επιτέλους αυτή η υποκρισία με τα ναρκωτικά γιατί είμαι σε θέση να σας υποδείξω πολλά «ναρκωτικά» (με την έννοια ότι ναρκώνουν και εθίζουν) που υπάρχουν και εθίζουν νόμιμα. (τηλεόραση, μπάλα, τζόγος, άλογα, αλκοόλ, κ.α.) . ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΙΑ!
Έτσι ζητάω την αποποινικοποίηση της ινδικής κάνναβής. Γιατί θα είναι πολύ ποιο φτηνή σε αυτούς που έτσι και αλλιώς την πίνουν, και δεν θα υπάρχει φόβος αν καταλήξεις να την καλλιεργείς σπίτι ή στο χωράφι σου (όπως τα φοβερά αδέρφια Freak Brothers στην εικόνα) να σου σκάσουνε μπάτσοι!

Αυτό το κείμενο βασίζεται σε καθαρά προσωπικές μου απόψεις και θα είναι λάθος αν ερμηνευτεί σε μία γενική προτροπή παράνομης πράξης. Θέτω κάποιες σκέψεις, εμπιστεύομαι όμως ότι έχετε και εσείς τις δικές σας. Αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε είναι θέμα δικό σας.

Δείτε και αυτό!!!!


59 σχόλια:

DimitrizZzZz είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
DimitrizZzZz είπε...

Είσαι προφανώς άσχετος με το θέμα των ναρκωτικών, και ανήκεις σε αυτά τα φοιτητάρια που επειδή έκαναν μερικές φορές χόρτο και δεν έγιναν στα αμέσως 5 λεπτά πρεζάκια εθισμένα στην ηρωίνη νομίζουν οτι κατάλαβαν τι σημαίνει "ναρκωτικά".

Όταν μεγαλώσεις θα μάθεις οτι:

1) Κανείς δεν αρχίζει με ηρωίνη, όλοι από χόρτο αρχίζουν

2) Οι ίδιοι που πουλάνε το χόρτο πουλάνε και την ηρωίνη την κόκα, τα τρυπάκια κλπ. Όταν μάθεις ποιός πουλάει το χόρτο στον κοινωνικό σου κύκλο έχεις πλέον άμεση (από τον ίδιο) ή έμμεση (θα σου πουν και άλλους) πρόσβαση σε όλα τα ναρκωτικά.

3) Όλα ανεξαιρέτως τα πρεζόνια άρχισαν από χόρτο

4) Ακόμη κι αν ποτέ δεν πας πέρα από το χόρτο - πίστεψε με θα πας τουλάχιστον μέχρι τα τρυπάκια αν συνεχίσεις για καιρό- αυτό δεν μειώνει σε τίποτα την ευθύνη σου στην χρηματοδότηση όσων πουλάνε και την ηρωίνη και τα τρυπάκια κλπ κλπ.

Η υποκρισία είναι καθαρά δική σου, καθώς δεν σε νοιάζουν τα προβήματα που διμιουργούν τα ναρκωτικά στις κοινωνίες, απλά να βρίσκεις χωρίς τον φόβο του νόμου το χορταράκι σου θες, και για να μην το παραδεχτείς πετάς εκεί πέρα και λογικοφανή επιχειρήματα για το πως η ποινικοποίηση δαιμονοποιεί τα ναρκωτικά.

Επίσης, υπάρχουν αρκετά παραδείγματα ανθρώπων που μετά από χρόνια χρήση κυρίως χόρτου (με αμελητέας συχνότητας χρήσης άλλων ναρκωτικών) ο εγκέφαλος χωρίς να παρουσιάζει κάποια οργανική βλάβη δεν λειτουργεί πιά κανονικά.
"Κολλάνε" κάθε λίγο, είναι ανίκανοι να εκφέρουν λόγο με κάποια υποτυπώδη συνοχή, δεν έχουν ούτε μία σιτγμή διαύγειας.

Τέλος, η αποποινικοποίηση έχει αποτύχει σε όποιο μέρος του πλανήτη κι αν δοκιμάστηκε, με εφημερίδες να ζητάνε συγνώμη στα πρωτοσέλιδα τους για την πρηγούμενη στάση τους υπέρ αυτής, και χώρες όπως η Ολλανδία να έχουν εγκλωβιστεί και να μην μπορούν να ακυρώσουν την μέχρι τώρα πολιτική τους για καθαρά πολιτικούς-ψηφοθηρικούς λόγους.

Δεν σε αδικώ για την μετα-εφηβική σου στάση στο θέμα.
Είναι η ίδια με αυτήν που είχαμε όλοι τις πρώτες φορές που δοκιμάσαμε.
Κοιτάζαμε με βλέμμα ευφορίας τους φίλους μας μονολογώντας όμως ουσιαστικά γιατί ο καθένας ήταν στον κόσμο του εκείνη την στιγμή
"πωπω να ήταν νόμιμο ε;;; Όλοι ευτυχισμένοι θα είμασταν".
Αν δεν προσέξεις θα προσπαθείς μια ζωή να βρεις εκείνη την πρώτη στιγμή με άλλα ναρκωτικά, γιατί το χόρτο πια θα έχει χάσει την δύναμη του πάνω σου.

DimitrizZzZz είπε...

Για να αναφέρω και ένα χρακτηριστικό παράδειγμα, ξέρω άτομο που κάνει χρόνια χρήση χόρτου
που όταν πάει να ανοίξει το μαγαζί του, τον συνοδεύει πάντα η αδερφή του.
Γιατί;
Κάθε φορά κάνει το εξής:
Ανοίγει τα ρολά
Βγάζει το λουκέτο από τα πλάγια
Σκύβει και αφήνει το λουκέτο στο έδαφος
Πιάνει το σίδερο και αρχίζει να κλείνει πάλι τα ρολά.

Του λέει η αδερφή του
"Ανοίγουμε, δεν κλείνουμε"

Και έτσι αρχίζει η μέρα τους.
Το κάνει σχεδόν κάθε φορά αυτό.
Αυτό το έπαθε από το χόρτο.

Βέβαια αυτό είναι ένα μεμονωμένο παράδειγμα, όμως γεγονός είναι οτι η χρόνια χρήση χόρτου επιφέρει διάφορες δυσλειτουργίες στον εγκέφαλο.

tink είπε...

ahem...

γειά σου ντιμιτριζζζ.
θα χρησιμοποιήσω ένα παράδειγμα ενός φίλου μου:
με δεδομένο οτι όλοι οι ηρωινομανείς έχουν φάει τουλάχιστον μια φορά στην ζωή τους φασολάδα, η φασολάδα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ηρωίνη άρα και στον θάνατο.

(Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω, ο κιντ τα είπε μια χαρά)

DimitrizZzZz είπε...

Φαντάζομαι οτι στον πλανήτη σου αυτός που πουλάει φασόλια πουλάει και ηρωίνη ε;

Erisadesu είπε...

αποποινικοποίηση της ινδικής κάνναβής

O naos mou einai uper auths ths apopshs.


ps. to ikseres oti enas apo tous arxikous sxediastes ton Freak Brothers eixe ellinikh katatagwgi?

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
tink είπε...

στον δικό μου πλανήτη σίγουρα όχι, αλλά στον δικό σου κάποια στιγμή θα αποτελεί κι αυτό μια πραγματικότητα.

SAY NO TO FASOLADA
Η ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΘΑ ΣΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ.

DimitrizZzZz είπε...

Σαν τους κομμουνιστές κι εσείς.
Παντού έχει αποτύχει ο κομμουνισμος, αλλά αυτοί θα έρθουν να τον εφαρμόσουν.
Έτσι κι εσείς, ονειρεύεστε αποποινικοποίηση όταν παγκόσμια έχει αποτύχει.
Ευτυχώς που δεν θα γίνει ποτέ.
Κρίμα για σας.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε ντιμιτρηζζζζζ

είστε τοσο μαλακας όσο δείχνετε ή είναι ετσι ο τύπος σας;
Γιατί είστε ΚΑΙ ασχετος με το ζήτημα, και προπαγανδιστικός, και λέτε μαλακίες. Η δε αναφορά που κανετε στον ταχα μου χρόνιο χρήστη, είναι για γέλια.
Κοινώς, μην το πινετε αν σας πειράζει, διότι έχετε πεσει απο μικρός στη μαρμίτα της μαλακίας.

(Επίσης να απαγορευτεί η μαλακία γιατι οδηγεί σε δημητρηδεζζζζζζζ)

DimitrizZzZz είπε...

Κλάψε πρεζόνι, δεν θα γίνει ποτέ νόμιμη η ανωμαλία σου.
Μια ζωή πάνω από τον ώμο σου θα κοιτάς.

Ανώνυμος είπε...

κύριε ντιμιτριζζζζ,

ξέρετε, και η μαλακία που σας δέρνει δεν θα γίνει ποτέ νόμιμη (οι χριστιανοί ας πούμε, την καταδικάζουν, είναι κι αυτό ένα θέμα) αλλά δεν χρειάζεται να κοιτάτε πάνω απο τον ώμο σας εσείς, αυνανιστείτε ελεύθερα μήπως και σας φύγει, θα σας έλεγα βέβαια να σκάσετε και κανένα μήπως και χαλαρώσετε αλλά δεν νομίζω να το κάνετε, είστε απο τους άπληστους εσείς και αν το κάνετε τώρα, αύριο το πρωί θα βαράτε ενέσεις...

DimitrizZzZz είπε...

Κλάψε κι άλλο.

DimitrizZzZz είπε...

Μου φαίνεται πολύ αστείο που απενεργόποιησες το προφίλ σου.
Το είχα δει νωρίτερα και επισκέυτηκα τα 3 μπλοκ σου, όχι οτι έχει καμιά σημασία, απλά μου φαίνεται πολύ διασκεδαστικό οτι μπήκες σε αυτήν διαδικασία.
χεχεχε

DimitrizZzZz είπε...

http://www.blogger.com/profile/14498124090923956884

tink είπε...

εεεε ναι...
κύριε ντιμίτριζζζζ κάνετε ένα μικρό λαθάκι γιατί, δεν έχω απενεργοποιήσει κανένα προφίλ μου, που να σας εξηγώ τώρα τι ακριβώς έχει συμβεί, δεν είναι και το θέμα μας εξάλλου...

Πάντως παρατηρώ οτι χαρήκατε πολύ με όλη αυτή την ανακάλυψη που νομίζατε πως κάνατε... μπράβο σας!

έχουμε να πούμε κάτι άλλο;
γιατί έχω αφήσει στη μέση ένα μονοφυλλάκι, μη πάει χαμένο...

DimitrizZzZz είπε...

χαχαχα και τώρα το ενεργοποίησες πάλι

Όσο κάνεις το μονοφυλλάκι σου, σκέψου
γιατί νιώθεις τόσο φανατισμό ώστε να βρίζεις.

tink είπε...

κύριε ντιμιτριζζζ,

δεν σας έβρισα. Πιστέψτε με, αν σας έβριζα θα το καταλαβαίνατε (και πολύ καλά μάλιστα, καθώς δεν φημίζομαι για τους τρόπους μου, αλλά για τα μπινελίκια μου)Προσπεράστε την ατυχή στιγμή με το προφίλ μου, σας λέω πρόκειτε για παρεξήγηση και ας επανέλθουμε στο θέμα μας αγαπητέ.

Αν καταφέρετε να με πείσετε πως ο μπάφος είναι όσο βλαβερό είναι και το απλό τσιγάρο που αγοράζουν ελεύθερα απο τα περίπτερα γέροι νέοι και, ω μα τι έκπληξις! παιδιά, τότε θα το βουλώσω.
Μέχρι τότε, όσο είναι ελεύθερα τα τσιγάρα που σχεδόν σίγουρα σου προκαλούν καρκίνο και άλλα πολλά ωραία πραγματάκια, τόσο θα απαιτώ να κυκλοφορούν ελεύθερα μπάφοι (και μάλιστα θα προτιμούσα εγχώρια προιόντα, καθώς, ας μη γελιόμαστε, το αλβανικό είναι για το πέος)

DimitrizZzZz είπε...

Δεν έχω ανάγκη να σε πείσω.
Είσαι τρανή απόδειξη της βασικής μου θέσης, οτι όσοι υπερασπίζονται την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών είναι απλά επειδή είναι οι ίδιοι χρήστες, και η επιχειρηματολογία τους δεν έχει καμία σχέση με την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών.

Δεδομένου του υβρεολόγιου που ανέπτυξες πιστεύω οτι η θέση σου είναι σε κάποιο γήπεδο να ουρλιάζεις σαν αυτιστικό, καπνίζοντας τριφυλλάκια πατώντας πάνω στα κάτουρα που σου έφυγαν όταν η ομάδα σου έβαλε γκολ.

tink είπε...

αγαπητέ μου,
εντάξει, εμένα μη με πείσετε, προσπαθείστε τουλάχιστον να πείσετε τους άλλους που δεν είναι χρήστες γι αυτό που σας ρώτησα.
Ελάτε τώρα, μην γίνεστε κακός.
Θα το διαβάσουν κι άλλοι το ποστάρισμα σας, αν έχετε κάτι να πείτε για να τους πείσετε, κάντε το.

Yellow Kid είπε...

Ωπα,ώπα,ΩΠΑ,ΩΠΑ! Time Out!
Eδώ βρήκατε να τακωθείτε εσείς οι δύο;
Καταρχήν ρε Dimitrizzz,τι είναι αυτό το: Είσαι προφανώς άσχετος με το θέμα των ναρκωτικών, και ανήκεις σε αυτά τα φοιτητάρια που επειδή έκαναν μερικές φορές χόρτο και δεν έγιναν στα αμέσως 5 λεπτά πρεζάκια εθισμένα στην ηρωίνη νομίζουν οτι κατάλαβαν τι σημαίνει "ναρκωτικά".;

Προφανώς ο άσχετος είσαι εσύ εδω πέρα που αναμασάς την καραμέλα "το-χασίς-οδηγεί-στην πρέζα-thing".
Δευτερόν δέν με ξέρεις καθόλου! Δεν ξερεις που ανοίκω, δεν ξερείς την ηλικία μου, και δεν ξέρεις αν και σε πόση ποσότητα ή χρόνια καπνίζω χασίς!

Δέυτερον, με νοιάζουν τα ναρκωτικά που οδηγούν στην εξαρτηση όπως οτιδήποτε άλλο δημιουργει εξάρτηση (μπάλα πχ) , αλλα (αν μπηκες στο κόπο να διαβάσεις τοο τα κατεβατά μου) πιστέυω πως η φούντα κακώς αναφέρεται σαν ναρκωτικό ή αν αναφέρεται κακώς απαγορέυεται.

Επιστρεφω...

Yellow Kid είπε...

Dimitrizz, σε ακούω και πραγματικά νομίζω οτι έχω μπροστά μου ενα φερέφωνο του Υπουργείου Μ.Μ.Ε., τον παλίων αρχών πατέρα μου, τον διοικητή αστυνομίας. , τον λόγο του Προέδρου της Δημοκρατίας σε δημοτικό σχολείο!

Σε παρακαλώ, μήν βλεπεις τόσο πολύ τηλεόραση ή τουλάχιστον προσπάθησε να μην καταπίνεις πράγματα μόνο ακο κεί. Εδω έχεις την ευκαιρία να ακούσεις και μια διαφορετική άποψη απο τις συνηθισμένες.

Yellow Kid είπε...

Tink, ευχαριστώ που με υπερασπίστηκες (δεν σου κρύβω οτι μου άρεσε το παράδειγμα της φασολάδας) αλλά κάνε λίγο κράτει με τον Dimitrizzz!
Μετα απο ενα σημειό η διένεξη σας δεν αποκταει κανένα νόημα πέρα του
"Είσαι βλάκας"
"Και έσυ χαζός"
"Ναί αλλα εσύ είσαι και μαλάκας!"
κλπ...

Σε κάποιο σημειο αρχίζεις να πέφτεις στο επίπεδο που βρίζονται τα 16χρονα εθίκια στα forum! Και δεν θέλω να το πιστέψω αυτό απο σενα.

Τέλως πάντως έγινε το κονέ μεταξύ σας, ελπίζω τωρα να γνωρστείτε καλυτερα (όχι απαιραιτήτως όμως σε αυτό το πόστ)

Yellow Kid είπε...

Erisabetsu-chan , πραγματικά συγνώμη που μπαινοντας πρωτη φορά εδώ (νομίζω ε;)παρα λίγο να σε πάρουν τα σκάγια! Ηλικρινά πρωτη φορά γινεται τόση φασαρία εδώ μέσα!
Εμαστε μια ήσυχη πολυκατοικία εδώ , όπως ειχε πει και η διαχειρίστρια μου οταν πρωτοπήγα στην πολυκατοικία μου!

Ευχαριστω για την ψήφο σας υπέρ της αποποινικοπόησης πάντως!

Y.Γ. Προφανώς εννοείς τον Paul Mavrides σεναρίογραφο των F.B.

παράλληλος είπε...

Ειρήνη υμίν, αδελφοί!
Ζζζζζζζζζζαλίστηκα!
Πάνω που είπα να επανέλθω στο διαδίκτυο, τι είναι αυτό μωρ' αδερφάκι μου? να μη μπορείς να ξεχωρίσεις το χασίς απ' τα σκατά?

[Κιτρινόπαιδο, έλα απ΄τη καλύβα μου, γιατί θέλω να δω ένα κομμάτι απ΄τα εσώψυχά σου, μεταφρασμένο σε ποιητικό απωθημένο].

DimitrizZzZz είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
DimitrizZzZz είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
DimitrizZzZz είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
DimitrizZzZz είπε...

Λυπάμαι που σας χαλάω την ψευδαίσθηση αλλά το χόρτο είναι ναρκωτικό, και είναι αποδεδειγμένο οτι οδηγεί στα υπόλοιπα ναρκωτικά.
Yellow δεν το λέω για να σε προσβάλω, απλά οι απόψεις σου εκεί ανήκουν, στην μετα εφηβική οπτική εκείνου που κάνει περιστασιακά χρήση χόρτου.
Ελπίζω να το ξεπεράσεις αυτό το στάδιο με υγεία, εγώ το ξεπέρασα πριν 15 χρόνια και σκεφτόμουν και έλεγα τα ίδια με σένα. Επέτρεψε μου λοιπόν να επικαλούμαι το πλεονέκτημα της εμπειρίας.
Η πλήρης θέση μου για το θέμα, αν σε ενδιαφέρει, είναι εδώ και πιστεύω οτι είναι κάπως καλύτερα τεκμηριωμένη από επιχειρήματα του είδους "εγώ έκανα χόρτο και δεν έγινε πρεζόνι" :
Πως να καταπολεμήσετε τα ναρκωτικά (for dummies)

Τονίζω ξανά οτι το "είσαι άσχετος με το θέμα" δεν το λέω για να σε προσβάλλω απλά όταν έχεις περάσει από μία φάση και έχεις ακούσει τα ίδια και τα ίδια χίλιες φορές κάποια πράγματα είναι προφανή.

Όπως και να 'χει, η αποποινικοποίηση δεν θα γίνει ποτέ, ευτυχώς. Ο νόμος πρέπει να γίνει ακόμη σκληρότερος σε αυτό το θέμα, κυρίως απέναντι στον χρήστη.

Επίσης Yellow πριν προχωρήσεις σε παραινέσεις τύπου "βλέπε λιγότερη τηλεόραση", θα σε συμβούλευα να ασχοληθείς λίγο με την ορθογραφία σου
π.χ. είναι "πιο δύσκολο" και όχι "ποιό δύσκολο".
Επανέλαβες το συγκεκριμένο λάθος στο κείμενο σου - "ποιό φτηνή" - επομένως είναι ορθογραφικό και όχι λάθος πληκτρολόγησης (typo).
"Ειλικρινά" και όχι "Ηλικρινά".

Τέλος, θα σε στενοχωρήσω αλλά οι απόψεις περί αποποινικοποίσης είναι οι "συνηθισμένες" και τις ενστερνίζονται ακόμη κι αυτοί που δεν τις πολυπιστεύουν για να μην τους αποκαλέσουν φερέφωνα μερικοί αναλφάβητοι που δεν ξέρουν ούτε τις συγκριτικές πρόθέσεις τριών γραμμάτων να γράψουν.

παράλληλος είπε...

Για να πάψετε να είσαστε επικίνδυνες κουζίνες (για ποιόν άραγε?), να ασπαστείτε τον διμιτριζζζζζζ (πάλι με πήρε ο ύπνος, πάλι καλά που δεν με πήρε ο Ρούντολφ Εςς).
Τις κάλτσες του ο άνθρωπος:
Οι Γερμανοί αμύνθηκαν στον Β' παγκόσμιο πόλεμο για να αποφύγουν την διάσπαση και να επιβιώσουν, και οι υπόλοιποι αμυνθήκαμε στην άμυνα των Γερμανών, μετά αυτοί αμύνθηκαν στην άμυνα μας και εμείς αμυνθήκαμε και πάλι και όλος αυτός ο πολεμικός χορός άρχισε από τότε που ο πρωτόγονος άνθρωπος σκότωσε έναν άλλον πρωτόγονο, αμυνόμενος στην παρουσία του που απειλούσε την σπηλιά του.

DimitrizZzZz είπε...

Οτι οι Γερμανοί αμύνθηκαν επιτιθέμενοι είναι ιστορικά αποδεκτό.
Αυτό δεν σημαίνει υποστήριξη τους.
Π.χ. αν εγώ αμυνθώ απέναντι στην φτώχεια σκοτώνοντας και κλέβοντας δεν σημαίνει οτι δικαιολογούμαι.
Τι κάνεις τώρα, αποσπασματική παράθεση χάρην εντυπώσεων;

DimitrizZzZz είπε...

Ή μήπως αυτό απο το μπλοκ σου είνα καλύτερο

""Γαμήστε τον πούστη τον Ολυμπιακό[...] Εχουμε ευθύνη να αφήσουμε κάτι για τις επόμενες γενιές". _(Γιάννης -Τζίγγερ- Βαρδινογιάννης)"
το οποίο ΄μάλιστα παραθέτεις στην επικεφαλίδα εν είδη συνθήματος, και δεν είναι αποσπασματική παράθεση κειμένου.

tink είπε...

sorry kid
(ερυθριώ και την κάνω, έχεις δίκιο αλλά, να μωρέ, παρασύρθηκα λιγάκι:p)

παράλληλος είπε...

Παραδίνομαι!

(Αμυνόμενος)

Nomad είπε...

διμιτριζζζ,

είμαι 44 χρονών, έχω φίλους χρόνιους χρήστες απο την εφηβεία κι αυτα που λες είναι οι προπαγάνδα των ασχέτων.
Κατα τα αλλα κανε την οσο θες, αλλα στα μάτια μου δεν είσαι παρά ένας ακόμα υστερικός.
Οχι οτι σε νοιαζει φυσικά.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου yellow, είχα χάσει εδώ και μήνες το δρόμο για την κουζίνα σου (το ορκίζομαι όχι εξαιτίας της φούντας χεχε) αλλά ο επιμένων νικά και την ξαναβρήκα!!! By the way το ψυγείο που είναι γιατί έχω μια λιγούρα βραδιάτικα... ;)
Αχμμμ... ξέφυγα λιγάκι! Τώρα πάνω στο θέμα που συζητάτε... Προσωπικά δεν έχω κάνει φούντα, έχω βέβαια φίλους που κάνουν αλλά κι αυτοί αραιά και που. Οι φίλοι μου πρόβλημα εξάρτησης δεν έχουν ούτε τους έχει παρουσιαστεί κάποια δυσλειτουργία... Βέβαια όπως είπα δεν είναι φανατικοί του χασις. Έχω διαβάσει όμως ότι η μακροχρόνια χρήση και σε μεγάλες ποσότητες οδηγεί σε αλλοίωση των νευρικών κυττάρων. Αλλά και πάλι αυτό το διάβασα οπότε δε ξέρω αν ισχύει. Τελικά ρε παιδιά η μεγάλη και χρόνια κατανάλωση καίει ή όχι τον εγκέφαλο; Α! Να μου απαντήσει κάποιος που ξέρει όντως κι όχι που έχει διαβάσει κάπου γι αυτό!
Φιλιά και καλώς σε ξαναβρήκα!

Yellow Kid είπε...

Για να κλέισουμε:

Dimitrizzzz, μήπως θές να σου στρίψω κανα τριφυλάκι μπάς και κουλάρεις επιτέλους;
Είπες τις απόψεις σου,τις καταλάβαμε, αν και διαφωνώ στίς αφήνω καταγεγραμένες, τελειώσε!

Παραλληλε δεν σε ξέχασα. Θα απαντήσω στο μπλογκοπάιχνιδό σου σε μεθεπόμενο πόστ! (Υπόσχεση)

Nomad
Σε ευχαριστώ για την κατάθεση της μαρτυρίας σου.

Nemo καλως όρισες.
Μέ ρωτάς αν καταστρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα η φούντα;

Αν και δεν μπορώ να το υπερασπιστώ επιστημονικά, πιστέυω όμως πώς όχι. (ή τουλάχιστον όχι μόνιμα)
Διαφορετικά ρεμπετες και ρασταφάρ που υπάρχει στην κουλτούρα τους θα ήταν όλοι φυτά.
Μπόμπ Μάρλεϋ,Πήτερ Τός, Μάρκος Βαμβακάρης, Μπάτης, Παπαιωάννου,ίσως μας πείσουν για το αντίθετο.

Yellow Kid είπε...

Υπάρχει και μια ωράια ιστορία που έχω ακούσει σχετικά με το ποσοστό των ανθρώπων που πάσχουν απο Αλτσχάϊμερ.(ασθενεια που καταστέφει τα εγκεφαλικα κύτταρα)

Βρέθηκε πώς πρίν την πάθουν, ήταν μονίμως ή τις περισσότερες ώρες εκτεθειμένοι σε τηλεόραση!

Αυτό για το πιό πράγμα μπορεί να ευθύνεται για την καταστροφή κυττάρων και τί τελικά βρίσκεται να διώκεται.

DimitrizZzZz είπε...

Αν και δεν μπορώ να το υπερασπιστώ επιστημονικά, πιστέυω όμως πώς όχι. (ή τουλάχιστον όχι μόνιμα)


-----

Ε βέβαια λες και είναι θέμα άποψης αυτό. Αν πιστεύεις πως όχι τότε, οκ.
χαχαχαχαχα

Η μακροχρόνια χρήση χόρτου όχι μόνο καταστρέφει εγκεφαλικά κύταρα αλλά ανα περιπτώσεις προκαλεί ψυχώσεις μέχρι και σχιζοφρένεια.

Yellow Kid είπε...

Χαχα! Καλό!

Το άλλο με τον Τοτό τό ξέρεις;

DimitrizZzZz είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
DimitrizZzZz είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
DimitrizZzZz είπε...

Η άγνοια σου είναι αδικαιολόγητη, έχεις Internet και όμως δεν μπαίνεις καν στον κόπο να αναζητήσεις επιστημονικές έρευνες πανώ στο θέμα που ο ίδιος γράφεις. Και εντάξει δεν είσαι περίεργος να μάθεις αλλά δεν νιώθεις "κάπως" όταν εκφέρεις γνώμη χωρίς καν μία υποτυπώδη προσπάθεια να ενημερωθείς;

Αλλά τι λέω, ως Έλληνας δεν πιστεύεις στην επιστήμη. Κι αυτοί φερέφωνα είναι. Η δική σου άποψη είναι η πιο σωστή.

DimitrizZzZz είπε...

Βρίσκω διαδσκεδαστική την ομοιότητα σου με τον Δήμου.
Όποιος διαφωνεί με τον Δήμου εκθέτωντας αντίθετη άποψη είναι σίγουρα επειδή θέλει να τον εκδιώξει από τον χώρο των μπλοκς.

Όποιος διαφωνεί μαζί σου είναι φερέφωνο και προπαγανδιστής.

Όλες οι επιστημονικές έρευνες διαπιστώνουν βλάβες στην ατμόσφαιρα από την ανθρώπινη δραστηριότητα, όμως για ο Δήμου εκεί: Έχει την άποψη οτι είναι προπαγάνδα των οικολόγων και δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά και ο μπαμπάς του δέρνει τους μπαμπάδες τους.

Εσύ δεν μπορείς να το τεκμηριώσεις επιστημονικά, αλλά έχεις την σίγουρα σωστή άποψη, κι ας είναι αντίθετη από όποιες μελέτες έγιναν την τελευταία εικοσαετία.

Urfurslaag είπε...

Το ποστάκι πάντως είναι μούρλια....


:)

Yellow Kid είπε...

Ναι φυσικά έχω πολλές ομοιότητες με τον Δήμου.
Σου αφήνω τα σχολια όπως θα έκανε κι αυτός, συνεχίζω να σου απαντάω όπως θα έκανε κι αυτός και σε αφήνω να καταλάβεις οτι απλώς λέω μια προσωπική μου γνώμη όπως θα έκανε κι αυτός.

...Και σίγουρα πίνω μπάφους όπως και αυτός!

Τέλως πάντως, αν έχεις κάποια επιστημονικά στοιχεία που να έρχονται σε αντιπαράθεση με αυτά που λέω, στείλτα σε λίνκ.
(Και μη ξαναστείλεις πάλι δικό σου κείμενο γιατι τότε δεν θα είμαι εγω ο Δήμου!)

Yellow Kid είπε...

Κυριε Ούρφους μην επαινείτε το ποστάκι γιατί θα σας πούνε κόλακα του Yellow Kid!

DimitrizZzZz είπε...

Μπα και ο Δήμου τα άφηνε όσο οι περισσότεροι ήταν "μαζί" του.
Όταν έβλεπε οτι χάνει την ... λαική υποστηρίξη τα έσβηνε.

Yellow Kid είπε...

Δεν διαφωνώ οτι κάνει αυτο το πράγμα ο Δημου και τον έχω χέσει πολλές φορές. (που φυσικά δεν μου τα ανεβαζει!)
Τώρα, βρες μου εσύ υποστηρικτες της αποψής σου που να έρθουν σε αντιπαλότητα και βλέπουμε!

by the way, όλα αυτά τα διεγραμένα σχόλια να υποθέσω οτι είναι δικά σου;

DimitrizZzZz είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
DimitrizZzZz είπε...

εν είναι ανάγκη να υποθέσεις, φαίνεται οτι είναι δικά μου αν κοιτάξεις τα σχόλια χρησιμοποιώντας το άμεσο Link του θέματος.
Είναι τα ίδια με το ακριβώς επόμενο τους, που δεν είναι σβησμένο.
Κάνω πολλά typos και δεν υπάρχει edit, οπότε σβήνω και ξαναγράφω το διορθωμένο.

(να, είδες)

Yellow Kid είπε...

Υπάρχει ενα μαγικό μπλέ κουμπάκι κάτω απο το πορτοκαλί ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ που λέγεται ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ και θα σε γλυτώσει απο τον κόπο να μου αφήνεις σκουπιδάκια.

Erisadesu είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Erisadesu είπε...

dont worry molis eida oti malonoun tous ekana ignore
oste sigrafeas htan... egw nomiza sxediastis.

Ανώνυμος είπε...

@dimitrizzz(klp)

1) Κανείς δεν αρχίζει με χόρτο, όλοι από τσιγάρο αρχίζουν

2) Οι ίδιοι που πουλάν το χόρτο πουλάν και την ηρωίνη, συμφωνώ. Γι'αυτό, αν αποποινικοποιηθεί το χόρτο δεν θα υπάρχει πλέον η πρόσβαση σ'αυτά τα ναρκωτικά. Αυτό το επιχείρημα δηλαδή που λες, είναι υπέρ της αποποινικοποίησης και όχι κατά. Τα έχεις λίγο μπερδέψει...

3) Εννοείται ότι άρχισαν από χόρτο, αλλά πριν το χόρτο άρχισαν με αλκοόλ και τσιγάρο.

4) Τα τριπάκια (και όχι τρυπάκια) είναι άλλη ιστορία. Εγώ ξέρω άπειρα άτομα που έμειναν στο χόρτο και δεν πήραν ποτέ ούτε τριπάκια ούτε τρυπάκια. Αλλά ας μην αρχίσω κι εγώ τις προσωπικές ιστορίες όπως εσύ, γιατί αυτό δε βγάζει πουθενά...

Τώρα όλα τα άλλα που λες είναι απλώς η προπαγάνδα η γνωστή που ξεκίνησε στην Αμερική γύρω στο 1940 (αν θυμάμαι καλά).
Επειδή ασχολούμαι με το θέμα θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι παρά τις άπειρες έρευνες που έχουν γίνει δεν έχει κατά κανένα τρόπο αποδειχτεί ότι ακόμα κι αυτοί που κάνουν βαριά και χρόνια χρήση κάνναβης παρουσιάζουν κάποια βλάβη μετά τη διακοπή χρήσης. Οι έρευνες είναι πολλές και τα ευρήματα αντικρουόμενα. Και ακόμα κι οι έρευνες που βρίσκουν όντως ότι π.χ. οι πρώην χρήστες δεν έχουν τόσο καλή μνήμη με τους μη χρήστες, οι διαφορές είναι ελάχιστες και δεν μπορύν να αποδείξουν ότι αυτό οφείλεται καθαρά στη χρήση κάνναβης και μόνο. Γι'αυτό ακόμα το θέμα δεν έχει κλείσει και ερευνάται.
Και για το τελευταίο, ότι το χόρτο προκαλεί ψυχώσεις και σχιζοφρένεια είναι ακόμα ένα θέμα το οποίο είναι υπό έρευνα. Επειδή έκανα πτυχιακή πρόσφατα με το θέμα "Cannabis Psychosis" επίτρεψέ μου να ξέρω κάτι παραπάνω, καθώς διάβασα πολλά βιβλία και άπειρα papers που ασχολούνται με το αν θα πρέπει να υπάρχει ξεχωριστή διάγνωση ή αν απλώς το χόρτο επιταχύνει μία κατάσταση που ούτως ή άλλως θα σου εκδηλωθεί. Δηλαδή το μόνο σίγουρο εύρημα είναι ότι οι χρήστες εμφανίζουν σχιζοφρένεια κατά μέσο όρο 2-3 χρόνια νωρίτερα από τους μη χρήστες. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όλα τα άλλα είναι αμφιλεγόμενα. Δε σημαίνει βέβαια ότι όλοι οι χρήστες εκδηλώνουν ψυχώσεις. Ίσα ίσα, το ποσοστό είναι πολύ μικρό, και γι'αυτό δεν μπορούν να αποδείξουν ότι υπάρχει άμεση σχέση αιτίου-αιτιατού μεταξύ χόρτου και ψυχωτικών διαταραχών. Επιπλέον, υπάρχουν ενδείξεις (πρόσεξε, ενδείξεις, όχι ακόμα αποδείξεις), ότι για κάποια άτομα με κάποια συγκεκριμένη μετάλλαξη ενός γονιδίου τους, μπορεί η χρήση χόρτου να είναι επικίνδυνο να οδηγήσει σε εκδήλωση ψυχώσεων ΑΝ και ΜΟΝΟ ΑΝ η χρήση αρχίσει πριν την ηλικία των 17 χρόνων. Δηλαδή στην εφηβεία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο εγκέφαλος βρίσκεται στην ανάπτυξη και πολλές διασυνδέσεις μεταξύ νευρώνων γίνονται σε αυτήν την περίοδο.
Αυτά είχα να πω. Μην σας κουράζω κίολας. Αν ενδιαφέρεστε για το θέμα, διαβάστε λίγο Γρίβα. Α, και υπάρχουν και πολλά κατατοπιστικότατα ντοκιμαντέρ. Και πολλές έρευνες υπάρχουν επίσης (άπειρες, όχι απλώς πολλές)γι'αυτούς που θέλουν πραγματικά να ενημερωθούν και όχι να προπαγανδίζουν καραμελίτσες...

Ανώνυμος είπε...

Ο DIMITRIZZZZZZZZ ΛΕΕΙ ΠΙΠΕΣ! ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΡΕΖΑ. ΥΠΟΨΙΝ... ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΘΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟ ΟΠΩΣ ΕΣΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΣΑΙ ΚΛΑΣΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ. ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ (ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ) ΟΤΙ Η ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ Η ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟΚΤΑΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΦΤΗΛΙΚΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΑ ''ΛΕΓΟΜΕΝΑ'' ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΡΑΦΗΣ ΜΟΥ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ ΣΟΒΑΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ ΚΑΤ'ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΗΤΡΑΚΙΙΙΙΙΙ! ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΜΙΛΑΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!

Yellow Kid είπε...

Μωρε μαάρι να μίλαγε και σαν την Παπαρίγα! Τουλάχιστον θα ήταν αριστερός, αρα η κατάσταση θα διορθωνόταν.
Τέσπα. Εγω του λέω να κόψει την TV και τα υπόλοιπα ναρκωτικά του.


Frank Zappa We're Turning Again Live