"Ρώτησα τον κύριο Βαν ποια μαθήματα πρέπει να πάρω για να γίνω συγγραφέας κωμικών επεισοδίων για την τηλεόραση. Ο κύριος Βαν είπε οτι δεν χρειάζεται κανένα προσόν, αρκεί να' σαι διανοητικά καθηστερημένος."
Σου Ταουνσεντ : Το κρυφό ημερολόγιο του Αντριαν Μολ



12.11.08

Ο Πρόεδρος της Αμερικής, είναι μαύρος!

Όχι, δεν πρόκειται για ένα ρατσιστικό σχόλιο, ούτε πρόκειται να κάνω χιουμοράκι σχετικά με την απόχρωση του δέρματος αυτού του Αμερικάνου. Έχω ακούσει ήδη ορισμένα χαζά στο ραδιόφωνο από τον Πιτσιρίκο, με τον ταξιτζή δίπλα μου να γελάει σα χάχας, έχω δει ήδη μια φριχτή γελοιογραφία του Βασίλη Μητρόπουλου, για να καταλάβω πώς μας χωρίζουν αρκετά βήματα ακόμα στην Ελλάδα για ψηφίσουμε κάποιον με την ίδια απόχρωση.

Όχι ότι το χρώμα παίζει καμία σημασία, και καθώς φαίνεται το μεγαλύτερο ποσοστό των Αμερικάνων ξεπέρασε πια αυτό το φόβο. Δεν μπορώ να μην δεχτώ πώς μικρή αυτή λεπτομέρεια δεν θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ιστορία των προέδρων της Αμερικής.

Με την εκλογή του Ομπάμα, θυμήθηκα παλιές κωμωδίες με τον Εντι Μέρφι και σενάρια επιστημονικής φαντασίας, τα οποία δείχνανε την θέση του Πλανητάρχη, να την κατέχει ένας μαύρος. Αλλά όπως σοφά λέει ένας φίλος μου «ζούμε στο Μέλλον».

Δεν είμαι υπέρ ούτε κατά αυτής της εκλογής, μίας και δεν ξέρω τι θα φέρει ο καινούριος Πρόεδρος της Αμερικής, μιας και δεν βασίζομαι σε καμία φυλετική διάκριση. Η παρατήρηση μου γύρω από την εκλογή του είναι καθαρά κοινωνιολογική.

Ερωτήσεις που θέτω όμως, είναι: Έπαιξε τελικά ρόλο το χρώμα στην εκλογή του; Είναι αρκετά συνειδητοποιημένος γύρω από θέματα ρατσισμού στην Αμερική; Έχει ζήσει ο ίδιος την φυλετική διάκριση στο πετσί του για να αλλάξει πράγματα; Η μήπως όμως είναι αυτό που λέει κάπου ο Zappa « A foolish young man of the Negro Persuasion devoted his life to become a caucasian» ;


11 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Μαύρος;!!;;!!! Όχι ρε γαμώτο...

Μα μου είχαν πει ότι θα έβγαινε άσπρος, άντε άσπρη!!!

Κύριε Πλεύυυυυυυρηηηη!!!!

Lucha Libre είπε...

Ο πρόεδρος της Αμερικής είναι επίσης γεννηθείς στη Χαβάη.

Χαβανέζος λοιπόν.
Αυτή κι αν είναι πρωτιά.
Με το καλό να δούμε και κανάν native, Σιού Ογκλάλα κατά προτίμηση.

Lucha Libre είπε...

Και να καπνίζει την πίπα της ειρήνης στο white house.

Yellow Kid είπε...

@Polse:

Οχι καλύτερα μην του το πείς γιατί θα πιστέψει ότι ήρθε το τέλος του κόσμου και θα πηδηξει απο κανέναν οροφο!

@Inco:
Τότε πιά θα δικαιωθεί το πνεύμα του Τζερόνυμο!(Αλλά νομίζω οτι αυτός ήταν Απάτσι)

Lucha Libre είπε...

Ας είναι και Απάτσι.
;D

πετρούλα είπε...

Ειναι μαυρος;

Yellow Kid είπε...

Αυτό θα φανεί στο μέλλον, Πετρούλα! Ελπίζω να μην έχει απλώς σκούρο δέρμα.

Alfie είπε...

Ναι yellow kid, το πιασες το νόημα. Στην "προοδευτική" Ελλάδα ούτε σημαιοφόρος δεν αφήνουν να γίνει κάποιος που δεν ανήκει στην Αρεία Φυλή των Ελλήνων. Μόνο να σχολιάζουμε τους άλλους ξέρουμε και να επιδεικνύουμε ευαισθησία για καταστάσεις πολύ μακρινές για να μας αγγίξουν. Αρκεί όμως να δει κανείς πως περνούν οι κάθε είδους μειονότητες στην Ελλάδα- από λαθρομετανάστες και ομοφυλόφιλους, μέχρι τσιγγάνους και φυλακισμένους- για να καταλάβει κανείς τι καπνό φουμάρουμε ακριβώς...

Yellow Kid είπε...

Τι να πώ; Με βρίσκεις σύμφωνο...

Iliaxtida είπε...

δεν ξερω να σου απαντησω στα ερωτηματα που θετεις...εχω εγω ενα ακομα : πιστευετε οτι θα προσπαθησουν να τον "φανε" ακποιοι οπως το κεννεντυ? γιατι τετοια ακουγονται...

Yellow Kid είπε...

Και εμένα με ενοχλεί αυτή προοπτική. Παρόλα αυτά με ένα βιαστικό σερφάρισμα που έκανα στο ίντερνετ, κυριώς γιατί έψαχνα για κάποιο σχεδιο και ζωγραφιά με τον Ομπάμα, διαπίστωσα πως είναι πολύ αγαπητός στην Αμερική. Αν δεχτούμε την συνομοσιολογία πώς για τις περισσότερες δολοφονίες προέδρων ευθύνεται η CIA, αυτη τη στιγμή κάτι τέτοιο απλά θα είναι μία λάθος κίνηση.


Frank Zappa We're Turning Again Live