"Ρώτησα τον κύριο Βαν ποια μαθήματα πρέπει να πάρω για να γίνω συγγραφέας κωμικών επεισοδίων για την τηλεόραση. Ο κύριος Βαν είπε οτι δεν χρειάζεται κανένα προσόν, αρκεί να' σαι διανοητικά καθηστερημένος."
Σου Ταουνσεντ : Το κρυφό ημερολόγιο του Αντριαν Μολ



7.12.08

Γιατί άραγε;

Παίρνω αυτή την είδηση από έδώ. και πιο κάτω το χαρακτηριστικό βιντεάκι από τον JoRgO1977


"Εν ψυχρώ εκτέλεση του 15χρονου από τον ειδικό φρουρό....Ούτε αντικείμενα εκτοξεύθηκαν προς τους αστυνομικούς, ούτε βία ασκήθηκε από την πλευρά των νεαρών, ούτε μολότωφ, ούτε αυτοάμυνες, ούτε πυροβολισμοί στον αέρα, ούτε εξοστρακισμοί σφαιρών...Ήταν μια στυγνή εκτέλεση. Πήγαν απλά για να σκοτώσουν και να φύγουν"

Και σήμερα, καίγεται όλη η Ελλάδα...

(Γιατί άραγε;)

Τα τηλεοπτικά κανάλια βγήκαν σαν τα κοράκια να καταδικάσουν τα επεισόδια. Κάδοι σκουπιδιών καίγονται. Τράπεζες βανδαλιζονται από κουκουλοφόρους και "αντιεξουσιατικές ομάδες." , περιπολικά και αυτοκίνητα πεζών τυλίγονται στις φλόγες. Περιουσίες χάνονται. Κάποιοι δεν θα κάνουνε Χριστούγεννα με δώρα....

(Γιατί άραγε;)

Ένας αστυνομικός τραυματίζεται ελαφρά στο μάτι...

(Γιατί άραγε;)

Άνθρωποι κλαίνε που χάσανε τις περιουσίες τους. Ζουμ, η κάμερα στα αίματα της κυρίας που πήγε να ξεπαρκάρει το αυτοκίνητο και έφαγε κοτρόνα στο κεφάλι.

(Γιατί άραγε;)

Στην πραγματικότητα ακούγοντας ειδήσεις μόνο κάποιες τράπεζες την πλήρωσαν, κάποιες μεγάλες αντιπροσωπίες αυτοκινήτων και κάποια δημόσια κτήρια.

(Γιατί άραγε;)

Ο Παυλόπουλος κάνει ότι παραιτείται και ο πρωθυπουργός κάνει ότι δεν δέχεται την παραίτηση του. Παρόλα αυτά στέλνει συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην οικογένεια του 15χρονου.

(Γιατί άραγε;)

Την στιγμή μάλιστα που ο μπάτσος δηλώνει αυτοάμυνα και εξοστρακισμό της σφαίρας, μιλώντας μάλιστα για μία τρίτη που ποτέ δεν ακούστηκε. Την στιγμή που κι ο δικηγόρος του παρατήθηκε γιατί δεν του έλεγε την αλήθεια.

(Γιατί άραγε;)

Και ενώ τα κανάλια προσπαθούν να δούνε αν τα πράγματα έγιναν έτσι ωμά όπως τα περιγράφουν οι μάρτυρες, ή η απολογία του μπάτσου είναι σωστή, προσπαθούν να μιλήσουν στους συγγενείς του 15χρονου. Εκείνοι απλώς λένε το ανθρώπινο "Αφήστε μας ήσυχους."

(Γιατί άραγε;)

Και ενώ το βίντεο του Τζαϊαντάκου με την στιγμή της δολοφονίας έχει κάνει το γύρο των τηλεοπτικών καναλιών, η ιστοσελίδα του MEGA αποφασίζει να το "τροποποιήσει" για να μήν ακουστεί το "είναι μαλάκες". Παρακαλώ προσέξτε τα συνθήματα και τα γυαλιά που σπάνε που μπήκαν στο μιξαζ και ένα παράλογο"δολοφόνοι" πριν τον φόνο.

(ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;)

Και κλείνω με Λαζόπουλο απο το Alfa στο μπλόγκ Ναυαρχίδα . Από τις ελάχιστες περιπτώσεις που συμφωνώ μαζί του 100%

....(Γιατί άραγε;)




Και μία πρόσφατη γελοιογραφία του Ιωάννου από το ΄Έθνος που μου ξέθαψε ο εκ Βρυξελλών Τάκης Αλεβαντής. Δεν μπορώ πάρα να τον ευχαριστήσω!

9 σχόλια:

Lucha Libre είπε...

χάος, καμιά ελπίδα

Lucha Libre είπε...

που έλεγε και το άσμα

πετρούλα είπε...

μπλεξαμε σε κράτος που όλοι υπηρέτησαν στο μεγάλο πευκο...

manetarius είπε...

Και η κυβέρνηση συνεχίζει σαν να μην συμβαίνει τίποτα...γιατί άραγε;

mahler76 είπε...

Διότι ήξερε πως μπορούσε, και πως θα μείνει ουσιαστικά ατιμώρητος.

Squeaky είπε...

Μπορεί να γίνεται σ΄όλη τη χώρα της πουτάνας, αλλά Α! όλα κι όλα! Η Ευπρέπεια- Ευπρέπεια για το Mega.
Ρε ήμαρτο ρε, ήμαρτο!

Takis Alevantis είπε...

Μιά από τις πολλές απαντήσεις στα γιατί σου βρίσκεται και στο Working class hero - ναι του John Lennon (το οποίο υπάρχει και σε ελληνική μετάφραση).

...
Keep you doped with religion and sex and TV,
And you think you're so clever and classless and free,
But you're still fucking peasents as far as I can see,
A working class hero is something to be.
There's room at the top they are telling you still,
But first you must learn how to smile as you kill,
If you want to be like the folks on the hill,
...

Yellow Kid είπε...

Παιδιά σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας, είμαι εδώ και τα παρακολουθώ. Παράλληλα όμως επειδή το θέμα με έχει συγκλονίσει (και όχι μόνο εμένα), πρώτη φορά μετά από χρόνια άνοιξα το χαζοκούτι μπας και πάρω καμιά πληροφορία της προκοπής (δύσκολο) ενώ τρέχω από μπλόγκ σε μπλόγκ αφήνοντας σχόλια εκεί που χρειάζεται γιατί πολλές ανεπίτρεπτες μαλακίες έχουν ειπωθεί παράλληλα. Αν και δεν σχολιάζω στα δικά σας, είναι όχι γιατί σας σνομπάρω αλλά γιατί δεν βρίσκω λόγια.

Squeaky είπε...

Μην αγχώνεσαι Kid!
Όλοι το ίδιο κάνουμε. Μακάρι να προλάβαινα να σχολιάσω κι εγώ σε όλα τα μπλόγκς που διάβασα αυτές τις μέρες...


Frank Zappa We're Turning Again Live