"Ρώτησα τον κύριο Βαν ποια μαθήματα πρέπει να πάρω για να γίνω συγγραφέας κωμικών επεισοδίων για την τηλεόραση. Ο κύριος Βαν είπε οτι δεν χρειάζεται κανένα προσόν, αρκεί να' σαι διανοητικά καθηστερημένος."
Σου Ταουνσεντ : Το κρυφό ημερολόγιο του Αντριαν Μολ



10.4.09

Τιμωρός

Πούστηδες, καριόληδες υποκριτές αυτής της κοινωνίας,αύριο θα σας ξεκληρίσω. Τα όπλα τα έχω έτοιμα. Τις φωτογραφίες, το γράμμα μου, το σάιτ στο οποίο θα τα ανεβάσω. Και μετά θα φυτέψω ο ίδιος μία σφαίρα στο κεφάλι μου. Θα σας αφήσω όλους έκπληκτους. Μέχρι και οι πολιτικοί θα μιλάνε για πάρτη μου! Τα γερά τους στομάχια θα ανακατευτούν από ένα έγκλημα που σίγουρα, μπορώ να μαντέψω τι θα λένε,"δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην χώρα μας", μαλακίες και λόγια πολιτικών για να περνάει η ώρα την ίδια ώρα που έχουν χεσμένη την ζωή κάθε μετανάστη που πεθαίνει στους δρόμους. Θα σας βάλω,ρε να αναρωτιέστε: Γιατί το έκανε αυτό; Ερωτική απογοήτευση, ή εκδίκηση;Οι πουλημένοι ρεπόρτερ της τηλεόρασης σας θα βγουν στην γύρα να ρωτάνε συγγενείς, γείτονες και ψυχιάτρους. "Ήταν φρόνιμο και μοναχικό παιδί" θα λένε."Δεν μιλούσε σε κανέναν". Καταλαβαίνετε τώρα την υποκρισία τους: Μετανάστης, ξένος, σκουπίδι πριν σας την ανάψω, μετά, φρόνιμος μοναχικός και σιωπηλός. Η αλήθεια είναι ότι η οργή μου ήταν μεγάλη όλα αυτά τα χρόνια. Η αλήθεια είναι πώς σιωπηλά δέχτηκα πολλών τύπων εξευτελισμούς. Η αλήθεια είναι πως ήμουν αδύναμος να τους αντιμετωπίσω. Τώρα όμως έχω το τρόπο. Δεν είναι σωστό να σκοτώνω για αυτό και η τελευταία σφαίρα θα είναι για μένα. Έτσι,που αν υπάρχει Θεός εκεί πάνω, που εύχομαι να υπάρχει, θα είναι ο μόνος που θα δεχτώ να με κρίνει...

(Ο πίνακας είναι του Francis Bacon, παρμένος από αυτό το μπλόγκ)

5 σχόλια:

habilis είπε...

O πιτσιρικάς ήταν μια ζωή στο φτύσιμο από παντού.
Αντίδρασε με μια ροχάλα.
Τα τραγικά παιχνίδια που βλέπει δίπλα του ,δεν τα αντέχει .

manetarius είπε...

Ανατριχιαστικό το πόσο μπορεί να επιρρεάσει η απόριψη τον κάθε άνθρωπο!
Συμφωνώ απόλυτα με τον habilis!

Yellow Kid είπε...

Η λύση πάντως δεν βρίσκεται στην βία. Αυτό για μην θεωρηθεί ότι τον επικροτώ. Αυτό που σκέφτηκα να κάνω είναι να μπω και να δω τον κόσμο μέσα από το δικό του πρίσμα.

Βρίσκω γελοίο πάντως πως με όλες αυτές τις υποθέσεις φονικών βγαίνουν κάθε φορά οι γείτονες και λένε "δεν το περιμέναμε, ήταν ήσυχο παιδί". Τα "ήσυχα" παιδιά είναι τα ποιο καταπιεσμένα. Από αυτά πρέπει να περιμένεις την οργή τους...

Yellow Kid είπε...

Το δικό του ξέσπασμα, μου έφερε στο νου τον Τράβις από τον "Ταξιτζή". Δεν συμφωνείς με όλη αυτή τη βία, αλλά βλέποντας τον κόσμο από τα δικά του μάτια καταλαβαίνεις τους μηχανισμούς του.

manetarius είπε...

Μα εννοείται οτι δεν επικροτεί κανείς τη βια εδώ μέσα...
αντίθετα μ' αυτούς που τη δημιουργούν και μετά "πέφτουν κι από τα σύννεφα"!


Frank Zappa We're Turning Again Live