"Ρώτησα τον κύριο Βαν ποια μαθήματα πρέπει να πάρω για να γίνω συγγραφέας κωμικών επεισοδίων για την τηλεόραση. Ο κύριος Βαν είπε οτι δεν χρειάζεται κανένα προσόν, αρκεί να' σαι διανοητικά καθηστερημένος."
Σου Ταουνσεντ : Το κρυφό ημερολόγιο του Αντριαν Μολ



27.3.07

O Δρ. Φλάντζας συμβουλεύει -1-

Η κυρία Α., από Πατήσια, μας γράφει:

«Ο άντρας μου τον τελευταίο καιρό πάσχει από ποίηση. Παραμελεί τα συζυγικά του καθήκοντα καί κάθεται όλο το βράδι γράφοντας αρλούμπες στο πίσω μέρος λογαριασμών του Σκλαβενίτη . Πέταξε όλα τα περιοδικά μου που τα αντικατάστησε με άχρηστα βιβλία αφού δεν γράφουνε τίποτα γιά νηστίσιμες συνταγές (δεν έχουν κάν μέσα το πρόγραμμα της τηλεόρασης, φανταστείτε!) ενώ δεν σας κρύβω οτι με ανησυχεί το εξής: Κάθε Πέμπτη καί Κυριακή ο άντρας μου δεν παρακολουθεί τον κύριο Τριανταφυλλόπουλο στην τηλεόραση , όπως παλιότερα, αλλά συνευρίσκεται με άλλους ομοπαθείς του (αυτό το «ομό-» είναι σοβαρό, γιατρέ μου;) σε μυστικές συναντήσεις που παρεκκλίνουν της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, τις οποίες καί ονομάζουν «Βραδιές Ποίησης». Φοβάμαι μην τον χάσω, γιατρέ μου, μην έχει μπλέξει με καμία σουρλουλού ή τίποτα χειρότερο! Τι να κάνω;»

Αγαπητή κυρία Α., από Πατήσια :
Ο άντρας σας χρειάζεται καθημερινά να πίνει πολλά ποτήρια νερό. Η κατακράτηση ιδεών καί η έλλειψη απορρόφησης τους από τον οργανισμό του, είναι προφανώς η αιτία της νόσου που αν καί δεν θέλω να σας τρομοκρατήσω πρέπει να σας προειδοποιήσω οτί είναι ήδη στα πρώτα στάδια μέχρι τελικά να εκδώσει ο άντρας σας, μια δικιά του ποιητική συλλογή. Δώστε του λοιπόν να πιεί πάνω από 10 ποτήρια την ημέρα, που θα ανοίξουν καί θα καθαρίσουν τις αρτηρίες του κόβοντας του έτσι κάθε όρεξη γιά ποίηση. Αν στην πορεία δείτε πως αρνείται το νερό σκέτο, ανακατέψτε το κρυφά μέσα στον καφέ ή το ουίσκι του.


Ο Συμβουλευτικός μας ιατρός, Δρ.Φλάντζας, συγγραφέας του βιβλιού «ΣΚΕΨΟΥ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ, ΔΡΑΣΕ! » (εκδ. ΦΛΑΝΤΖΑΣ 2009) θα είναι καλεσμένος της Dangerous Kitchen να σας απαντάει σε όλα σας τα προβλήματα σε τακτά χρονικά διαστήματα .

20 σχόλια:

παράλληλος είπε...

Παιδικές αρρώστιες της ποίησης είναι ο απομονωτισμός και η μονοκαλλιέργεια! Ο χτυπημένος από τον ιό της Ποίησης, θεωρεί ότι δεν πρέπει να διασκεδάζει, να γελάει με ανέκδοτο που περιέχει τις λέξεις κώλος, μουνί κλπ, δεν του επιτρέπεται να του αρέσει λαϊκό τραγούδι, ποδόσφαιρο και μη σου πω ότι άν ήταν δυνατόν, θα καταργούσε και την τουαλέτα!
Όσο για τις σουρλουλούδες, μόνο γι αυτό να μην ανησυχείς! Πιο πολλές θα βρεις σε εσπερινό παρά σε Βραδιές Ποίησης!
(βοηθάω καθόλου Δρ.Φλάντζα?)

Yellow Kid είπε...

Ο Δρ. Φλάντζας απουσιάζει αυτή την στιγμή που μιλάμε, σε απορρητο μυστικό ταξίδι (έφυγε σημερα στις 6:00), άρα θα άπαντήσω εγω με τις λίγες γνώσεις που διαθέτω περί ιατρικής ποιήσεως:

Συμφωνώ με τις παιδικές αρρώστιες, αν και ενας πραγματικά χτυπήμένος απο τον ιό, θα βρεί ποήση και στις λέξεις κώλος, μουνί κλπ.

Λαικό τραγούδι, τώρα, εξαρτάται: Πόσο "λάικό", και τι "λαικό" ακριβώς; Σκύλαδικό; "Turbofolk"; (οπως ονομάζουν οι Σέρβοι τον αντίστοιχο δικό τους Ρουβά, Μαζωνάκη, Κοκκίνου;) Μήπως Καζατζίδη; Βαμβακάρη; Γιατί, ο κάθενας ονομάζει "λαικό" ο,τι τον συμφέρει!

Με την τουαλέτα, πάλι οχι. Οι δημιουργικότερες σκέψείς ενός ποιητή, έρχονται στα λίγα του λέπτά στην χέστρα!

Μπάλα: Ξέρω άλλους που γράφουνε ποιήση και την γουστάρουν, ξέρω αλλους που δεν γράφουνε και την μισούνε!

Σουρλουλούδες υπάρχουν και τρυπώνουν παντού! Ακόμα και σε βραδιές ποήσης! Οχι καλό πράμα για την ποίηση, απαραίτητες για οφθαλμόλουτρο!

un certain plume είπε...

Ελπίζω να επιστρέψει σύντομα ο κ. Φλάντζας γιατί αντιμετωπίζω κάτι ανάλογο με τη μηχανή μου του κιμά: αντί να βγάζει κιμά, βγάζει σονέτα!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Yellow Kid είπε...

Χεχε! Μην ανησυχείτε κύριε plume! Ο Δόκτωρ θα είναι σύντομα κοντα σας!

Mathilde είπε...

Αμάν! Υπάρχουν και αναγνώσματα που δε γράφουν μέσα το πρόγραμμα της τηλεόρασης? Και τι γράφουν? Δε μπορώ να καταλάβω..

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους και ένας σοβαρός επιστήμων στην blogοπαρέα. :P Ελπίζω να περνάει συχνά από το δω, να μας λύνει μερικές απορίες. Έχω μερικές για τους "δήθεν". Α! Και η μεγάλη απορία που θέλω να μου λύσει! Τι έχουν πάθει τα κοριτσάκια και γυρνάνε με μαλλί αχτένιστο, φουσκωτό -έτοιμη φωλιά για κατσαρίδες- και τι λακ να μυρίζει απο χιλιόμετρα μακριά;
Ευρηματικός όπως πάντα yellowkid! :D

Yellow Kid είπε...

@Mathilde:
Ωχ και ποίος κάθεται να τα διαβάσει, αλήθεια;
Που είναι το τηλεκοντρόλ;

@nemo:
Ω, σας ευχαριστώ! Ο δρ. θα μαζέψει σιγά σιγά τις ερωτήσεις σας και θα σας απαντήσει!

sikia είπε...

Καλέ yellowkidούλι μου, έχω και εγώ ερώτηση για τον Δόκτορα Φλάντζα, να σας τη στείλω με εμαιλ, τι να κάνω, πείτε μου, το θέμα είναι καυτό και επείγον!

Yellow Kid είπε...

Δυστυχώς Sikia μου, ο Dr Φλάντζας δεν διαθέτει ακόμα email,καθώς καί δεν έχει επιστρέψει ακόμα από το ραντεβού.

Πάντως για κάθε ενδιαφερόμενο, γράψτε σε αυτό το πόστ "@Dr.Φλάντζας:" καί ο επιστήμων θα απαντήσει σε όλους εσας σε αυτό το Blog μαζεμένα.

παράλληλος είπε...

Κιτρινόπαιδο,
λαϊκός είναι ο Διονυσίου και όλα τ΄άλλα τα παραβλέπω γιατί περιγράφεις έναν άνθρωπο που του αρέσει η ποίηση και εγώ έναν που πάσχει από ποίηση.

Yellow Kid είπε...

Ως ποιητής μπορείς να πιάνεις τις λεπτές αποχρώσεις μεταξύ "Αρέσει η πόιηση" και "πάσχει απο ποίηση"

Προσωπικά δυσκολεύομαι να καταλάβω αν αυτός που πάσχει, είναι αυτός την αποφεύγει ή αυτός που τον έχει κατακλείσει (άρα είναι ποιητής).

sikia είπε...

Yellowkidouli μου, σε περικαλώ να μεταφέρεις το ερώτημα μου στον Δόκτορα...

____________________

Αξιότιμε Δόκτορα Φλάντζα,έχω δύο καυτά ερωτήματα και μόνο εσείς μπορείτε να με βοηθησετε-
1) από τότε που άρχισα απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθώ για το χαμηλό επίπεδο ξενοδοχειακής υποδομής των ελληνικών υπηρεσιών, έχω πάρει πέντε κιλά. Πώς το εξηγείτε?
2) ο εξάδελφος μου ο Τάκης (εμείς τον φωνάζουμε χαϊδευτικά Τσιτσι) τελευταία φοράει ρουζ και λίγη σκια στα μάτια. Όταν βγήκαμε για καφέ, μου είπε ότι έχει φαρδιά λεκάνη και γιαυτό θα έχει εύκολη γέννα. Τι σημαίνουν όλα αυτά? Έχει πάθει σεξουαλική σύγχυση?
Μετά τιμής,
sikia

Ανώνυμος είπε...

Φοβερό! Μπράβο Γέλλοου:))

Μου θύμισε που ο Πανούσης έβαζε αποσπάσματα από εκπομπή του Ασκητή κ μια μάνα ρωτούσε: Το παιδί μου αυνανίζεται, τρίβεται στο κρεβάτι, τι να κάνω?. Κ ο Πανούσης απαντούσε "Βάλτε γυαλόχαρτο"

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Dr. Φλάντζα. Λόγω του επιθέτου μου, τυχαίνει να είμαι πάντα ο τελευταίος στις αλφαβητικές λίστες καί δεν σας κρύβω πώς έτσι έχω χάσει πολλές ευκαιρίες για δώρα, προτεραιότητες κλπ. Τι με συμβουλεύετε;

Yellow Kid είπε...

@ sikia:
Εσυ, και ο αδερφός σου ο Τσιτσι(ο τόνος;) κάντε λίγο υπομονή ακόμα. Εφυγε τελικά εκτάκτως και επιστευτικώς είς το εξωτερικό (Δεσμεύτηκα να μην σας αποκαλύψω οτι βρίσκεται στην Σουηδία) και αγννοώ πότε θα επιστρέψει. Γνωρίζω οτι είναι δυσεύρετος. Με τον τρόπο με τον οποίο στριφογύριζε το μουστάκι του πάντως απο το τηλέφωνο, Φανηκε σoβαρό.

@zoi20:
Ευχαριστώ για αλλη μια φορά, αν και δεν έκανα τίποτα άλλο σε αυτό το πόστ απο το να είμαι γραμματέας του Dr. Φλάντζα, πού όπως βλέπεις με άφησε και την κοπάνησε. By the way, πώς από το Cosmopolitan βρέθηκες στον Πανούση;

@ωραιόπουλος:
Δεν ξέρω τι συμβουλή θα σας δώσει ο δόκτωρας, εγώ προσωπικά απο τα βάθη της καρδιάς μου σας εύχομαι να μήν είστε ο τελευτάιος σε αυτά εδώ τα comment.

...Περιμένουμε...

Ανώνυμος είπε...

Δε διαβάζω cosmo
αλλά μου αρέσει να το γράφω γιατί τη μπαίνω στους διανοούμενους! Ο Πανούσης κάποτε μου άρεσε πολύ, τώρα τον βαρέθηκα

sikia είπε...

Φίλτατε, ξάδελφος είναι ο Τσιτσι, όχι αδελφός-αφού είναι γνωστό ότι είμαι μοναχοκόρη!


Υ.Γ. Ο τόνος είναι στη λήγουσα, Τσιτσί, αλλά δε τον βάζουμε....

Yellow Kid είπε...

@zoi20: Και γω, δεν ακούω Πανούση, αλλα επίσης μ' αρέσει να την μπάινω στους λαικούς!
Η Cosmo κάποτε μου άρεσε πολύ, τώρα τυλίγω με αυτή τα ψάρια!
@ sikia:
Συγνώμη, φίλτατε, για το σφάλμα μου στο οικογενειακό σας.

Υ.Γ. Ποτέ δεν τα πήρα καλά τα γαλλικά!

λολιτα είπε...

φιλτατε doc flantza εχω ενα σοβαρο προβλημα:εχω πολυ μεγαλη γλωσσα(πραγμα που με βολευει απιστευτα με τους πεοθηλασμους)αλλα δεν βολευςται καλα μεσα στο στοματακι μου..τι να κανω?

Yellow Kid είπε...

Ξέρω πως τα τηλέφωνα έχουν σπάσει. Κάτι ακούστηκε για επιστροφή του δόκτορα στο μπλόγκ μας, την Δευτέρα.


Frank Zappa We're Turning Again Live