"Ρώτησα τον κύριο Βαν ποια μαθήματα πρέπει να πάρω για να γίνω συγγραφέας κωμικών επεισοδίων για την τηλεόραση. Ο κύριος Βαν είπε οτι δεν χρειάζεται κανένα προσόν, αρκεί να' σαι διανοητικά καθηστερημένος."
Σου Ταουνσεντ : Το κρυφό ημερολόγιο του Αντριαν Μολ



3.7.07

Πόσο μισώ τον Μαμαλάκη



Μα καλά, θα μου πείτε, είναι τόσο σοβαρό θέμα ώστε να το ανεβάσεις σε πόστ;

Και όμως, φίλοι μου! Γιατί ο Μαμαλάκης είναι ο Μπομπ Ρος της μαγειρικής: Χαρούμενα απλά και εύκολα είναι του όλα. Αφήστε που ο ίδιος θυμίζει καρτούν από διαφήμηση ζυμαρικών! Αλλά εδώ δεν κάνουμε διακρίσεις στα καρτούν.

Ο Μαμαλάκης δίνει την εντύπωση πως ζεί και διώκεται από μιά συνομοσία: Αυτών που δεν πρέπει να φάνε. Προσέξτε το ύφος του την επόμενη φορά που θα μας προτείνει να ετοιμάσουμε ένα φαγητό. Ποτέ ενας άνθρωπος δεν εχει ξαναμιλήσει τόσο ψυθιριστά, συνομωτικά ή διακριτικά γιά το ανακάτεμα της μαρέγκας. Νομίζεις πως θα διαπράξει έγκλημα!

Το χειρότερο έγκλημα που εχει διαπράξει αυτός ο άνθρωπος, είναι να γίνει συμπαθητικός από πολλούς ανθρώπους, τόσο που όταν μοιράστηκα την ιδέα αυτού του ποστ σε φίλους, μου είπαν «μα τον Μαμαλάκη; Τι σου εχει κάνει

Λοιπόν να: Βλέπω πώς έχει αποκτήσει τόση δόξα και χρήματα ωστε να μήν χρειάζεται ο ίδιος να ξανακρατήσει ποτέ του κουτάλα. Που βάζει τον Young Aprentis του να ανακατέυει, ενω εκείνος ως Master Yoda, φιλοσοφεί πίσω από την πλάτη του.

Επίσης, αναρωτιέμαι, ποιά είναι η συνεισφορά του στην Ελληνική τηλεόραση (αν υπάρχει εκεί τέτοια έννοια) και τι παραπάνω μας προσφέρει σαν θέαμα από αυτό του Σουηδού Σεφ στο Μάπετ Σόου. Θα μου πείτε, πως στην περίπτωση του Σουηδού Σεφ, τα κοτόπουλα έχουν μία ελπίδα να το σκάσουν, ενώ με τον Μαμαλάκη είναι καταδικασμενα.

Κοιτάζοντας τον, από τις λίγες στιγμές που ανοίγω το χαζοκούτι, γελούσα στην δημιουργία ενος μπλόγκ που θα ονομάζόταν «Στην τουαλέτα ολοταχώς» και θα είναι αφιερωμένο στην μουτράκλα του. Αργότερα σκεφτόμουνα πως δεν του αξίζει μιά τέτοια τιμή. Τελός πάντων γιά όποιον ενδιαφερόμενο, πετάω το μπαλάκι της έμπνευσής.

Στο κάτω κάτω η ιδέα αυτού το πόστ γενήθηκε τόσο αυθόρμητα την στιγμή που τον πέτυχα στο ζάπινγκ, να σχόλιαζει το ανακάτεμα της μαρέγκας κάποιου τρίτου!

10 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ηθελα να ηξερα,φτιαχνει κανενας τα φαγητα που παρουσιαζει?

Yellow Kid είπε...

Προφανώς ο Young Aprentis του, όπως γράφω και στο πόστ!

lo-li είπε...

χαχαχαχα
Ο Μαμαλάκης βασικά έχει βρει το νόημα και κάνει την καλύτερη δουλειά: ταξιδεύει και τρωει! Α και ας μη μιλήσω για τα λεφτά που παίρνει...

Lina είπε...

εμένα μ αρε΄σιε και εκτιμώ το ότι αλλαξε πέγγελμα σε μεγάλη ηλικία, με όλα τα ρισκα που έχει αυτό.

Η Βέφα είναι μαλάκω που αντι για συνταγές πουλάει τα προιόντα της με φόντο 2 μόνο συνταγές ανα εκπομπή.

Lina είπε...

πωπω... πώς τα γραψα έτσι; =Ρ

"μ αρέσει", "επάγγελμα"

Urfurslaag είπε...

...Μα ο Μαμαλάκας δεν είναι ο Σεφ του Πασόκ?(κατά το ο μπλόγκερ του Πασόκ) έχει και κολητηλίκια με τον Βενιζέλα (το αναφέρει ο ίδιος στο μπλογκ του)

Εμένα μου τη σπάει γιατί μαγειρεύει κρέας. Ο καθένας μας έχει ένα λόγο να μισεί τον Μαμαλάκη. Ας κοιτάξουμε μέσα μας... Καλά έκανες και ανέβασες αυτό το ποστ Κιντ, κάποιος έπρεπε να ασχοληθεί με αυτό το φλέγον ζήτημα του Μαμαλακισμού.

λολιτα είπε...

ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΕΣΤΗΝ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΡΩΗΝ ΦΑΛΑΚΡΟ ΓΚΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΣΒΗΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ..ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΘΑ ΜΕ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ...

ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΑΠΟ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ...

sikia είπε...

Αχ γιελλουκιντούλι μου γλυκό, άλλη μια απόδειξη του πόσο ταιριάζουμε και πως πρέπει να πάμε μαζί να ζήσουμε στο κτήμα μου στο Ζούμπερι μακριά από τον κόσμο. Και μένα μου τη σπάει ο Μαμαλάκης, και ο τρόπος που μιλά σιγά και αργά και με γουρλωτά μάτια, σα παιδεραστής παπάς που προσπαθεί να εξηγήσει στα παπαδάκια ότι πρέπει όλα να μείνουν μυστικά. Και όταν δοκιμάζει κάτι, μουγκρίζει περίεργα και πιάνει την κοιλιά του.... Αλλά φοβάμαι ότι δε μπορούμε να μιλάμε ελεύθερα γιατί όσοι διαφωνούν μαζί του, τους μαγειρεύει και τους τρώει...

Yellow Kid είπε...

@lo-li:

Σοβαρά παίρνει λεφτά ο Μαμάλάκης; O Μαμαλάκης να πάρει λεφτά; Μα τι λές τώρα Lo-Li μου; Απο ποίους; Σίγουρα μιλάμε για τον ίδιο Μαμαλάκη; Χαχαχαχα!

@Lina:
Βλέπεις λοιπόν πως κανένα επάγγελμα δεν είναι ντροπή!
Και το οτί η Βέφα είναι μαλάκω δεν δικαιώνει τον άλλον να μην είναι 2 φορές μαμαλάκας! (οκ,το ξέρω πως τον εκτιμάς με όλο το εύρος του, αλλά επέτρεψε μου να κάνω αυτό το σαχλό λογοπαίγνιο!)
Υ.Γ.
... Οπως εσύ μπορείς να κάνεις όσα λάθη θέλεις! Δεν δίνουμε εξετάσεις εδω.

@urtfus:
Τρωει κρέας αλλα νομίζω τρώει ανθρωπινο κρέας! Και νομίζω του Βενιζέλα! Γιατί δεν δικαιολογείται αυτό το πάχος μόνο με τις μαρέγγες!

@Lolita:
Ποιός μαλάκας είναι; Θα έχεις σίγουρα κάποια στοιχεία που μπορείς να μας δώσεις.
Ε, βγάλτα στην φόρα να τον κάνουμε ρόμπα! τον καραγκίοζη!

@sikia:
Ετσι την έπαθε και ο Βενιζέλας(βλ.σχόλιο στον Urfus.)
"Ηλία πολύ αλάτι βάζεις",του λέει.
"Οχι,Μάνο,δεν βάζω", απαντάει.
"Οχι, βάζεις"
Χραααπ! τον τρώει!

Ανώνυμος είπε...

TOΝ ΖΗΛΕΒΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ [DANGEROUS ΚΙTCHEN]!!
NA KANEI MΑΚΑΡΟΝΑΚΙΑ ΜΕ ΝΟΣΤΗΜΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΟΥΛΑ!!


Frank Zappa We're Turning Again Live