"Ρώτησα τον κύριο Βαν ποια μαθήματα πρέπει να πάρω για να γίνω συγγραφέας κωμικών επεισοδίων για την τηλεόραση. Ο κύριος Βαν είπε οτι δεν χρειάζεται κανένα προσόν, αρκεί να' σαι διανοητικά καθηστερημένος."
Σου Ταουνσεντ : Το κρυφό ημερολόγιο του Αντριαν Μολ



14.7.07

Είναι τρελοί αυτοί οι Χριστιανοί

Μα τον Τουτάτη, θα μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι! Δε λέω, ωραίο και άγιο το παραμύθι με την Θεία Γέννηση, την Σταύρωση του Θεανθρώπου, την Ανάσταση. ‘Oλα αυτά έχουν πάντα κάτι διδακτικό και ρομαντικό να μας πούνε. Όπως τα παραμύθια με νεράιδες. Κανείς όμως δεν πιστεύει σοβαρά στις νεράιδες. Αν πιστέψει, αν αρχίσει δηλαδή να κυνηγάει με την απόχη μικρά πράσινα ξωτικά στην πλατεία Κάνιγγος, δεν θα πρέπει να ανησυχήσουμε γιά την ψυχική του υγεία;
Που είναι λοιπόν η διαφορά; Γιατί να έχουμε πειστεί ότι δεν υπάρχουν νεράιδες αλλά αρνούμαστε να πειστούμε ότι δεν υπάρχει ο Θεός και όλο το παρεάκι του; Μας φάινεται περισσότερο αληθοφανές το να υπάρχει; Πάνω σε τί, το στηρίζουμε; Ελληψη βασικών γνώσεων; Δισειδαιμονία; Σκοταδισμό; Πιστεύουμε παραδοσιακά; Και αν ναι, όπως ακούω από πολλούς, πως γίνεται να πιστεύεις κάτι παραδοσιακά; Η πίστη είναι γονιδιακή;

Το να υποστηρίζεις πως πρίν από 21 αιώνες, ποτέ άλλοτε ποιο πρίν ή ποιό μετά, κατέβηκε από τον ουρανό ένα ασεξουαλικό πλάσμα (που τον φαντάζομαι σαν τον Μέρλιν Μάνσον) , κρατώντας ένα ανθό και με αυτό έδωσε εγκυμοσύνη στην παρθένα της γειτονιάς, ή καλό σεναριογράφο θα σε πούνε, η ότι σου λάσκαρε η βίδα!
Αλλά και το να συνεχίζεις, πως ο μπέμπης δηλαδή που μεγάλωσε από την παρθένα της γειτονιάς τέλικά είναι ο θεός σου (αρα και θεός της αν ποτέ γίνετα κάτι τέτοιο) , μάλλον ως ένα μέτριο σίκουελ του σεναρίου αντιμετωπίζεται! Και η μαρτυρική θυσία αυτού του θεού από τους ανθρώπους του, που κολλάει; Μήπως είδαμε ότι πήγαινε καλά και το κάναμε ακόμα πιό περίπλοκο να τους ψαρώσουμε; Ούτε οι σεναριογράφοι του Lost!

Και επειδή το γαμήσαμε στο τέλος από την πολλή πρωτοτυπία και πρέπει να έχει πάσει θυσία χάπι έντ, θα τον βάλουμε να αναστηθεί! Έτσι ρε! Από μόνος του! Γιατί έτσι του γουστάρει! Τραβάς κανά ζόρι; Α! Να τον αφήσουμε τρείς μέρες dead να μην μας κατηγορήσουν γιά αναληθοφάνεια, και μετά, μπαϊ μπάϊ θεός. Ρίχνουμε και μιά καλή ατάκα στον άπιστο ήρωα της ιστορίας στην περίπτωση που δεχτούμε κακή κριτική, και μετά το κάνουμε best seller.

Όλα τα παραπάνω, με αφορμή τον Χριστό(δουλο) που θα ταξιδέψει (στο Μαιάμι, παρακαλώ η Θεία Χάρη του) ώστε να χειρουργήθει το ύπαρ του. Το διάβασα στα πεταχτά σε επικεφαλίδα της Καθημερινής (Πέμπτη 12 Ιουλίου) και με πιάσανε τα γέλια!
Σκεφτόμουν, πώς η αναγκαστική αποδοχή της ιατρικής επιστήμης από ένα ιερέα που πάσχει από καρκίνο ίσως να είναι μία μικρή νίκη της κοινής λογικής έναντι της τυφλής του πίστης.

Από την άλλη, μπορεί να είναι όλα ανάποδα και έχει αυτός τελικά δίκιο: Στο Μαιάμι, η επικοινωνία με τα Θεία, να δίνει καλύτερο σήμα απ ότι δίνει εδω!


10 σχόλια:

lo-li είπε...

Δηλαδή... πραγματικά τι να πω..αυτα ακριβώς σκέφτομαι πολύ καιρό τώρα κι ΄τοαν το συζητάω δε με καταλαωαίνουν..
Θα γελάσω πολύ αν το δει κανένας Λιακόπουλος, Άδωνις κτλ και σου λένε τα δικά του!:-Ρ

lo-li είπε...

ΥΓ:Να το βάλω guest post στο bitter?

lo-li είπε...

YΓ:ΜΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΗ Η lo-li??
κι'τοαν=κι όταν, καταλαωαίνουν=καταλαβαινουν,
δικα του=δικα τους
Συγνώμη ε αλλα έχω πάρα πολλά νεύρα αυτη τη στιγμή με κατι που έγινε!

Yellow Kid είπε...

@loli:
Πού τέτοια τύχη να το δεί ο Αδωνις! Αν και θα ήθελα να περάσει απο δώ. Εχω πολλά ράμματα για την γούνα του(ή την γούρνα του)!

@lo-li:
Φυσικά. Τα είπαμε αυτά! Θα γίνω ο συντάκτης-φάντασμα του bitter!

@lo-li:
Προσπαθήστε όμως, βρε κορίτσια να συγκροτηθείτε και σείς!

αθεόφοβος είπε...

Οσο προβληματικό και να είναι το σηκώτι του Χριστόδουλου εξακολουθεί να παραμένει ήπαρ με η!
Δηλαδή που ήθελες να πάει να χειρουργηθεί στην Παναγία της Τήνου η της Σουμελά;

lo-li είπε...

χαχα οκ τα βρηκαμε! είχαμε κατι διαφωνίες αλλα οκ...:-Ρ
Το bitter σας ευχαριστει και πάλι για το guest σας!

Yellow Kid είπε...

@ Αθεόφοβος:

Σε ευχαριστώ για την ορθογραφική σου σπόντα. Να σου πω την αλήθεια, σκέφτηκα να το αλλάξω, αλλά έτσι θα έχανα την φερεγγυότητα μου ως ανορθόγραφος! Το αφήνω λοιπόν ως έχει. Θυμιζει και κάτι απο υπαρξισμό, κάτι που ο Χριστόδουλας θα πρέπει να το σκέφτεται πολύ αυτες τις μέρες!
Υ.Γ.
Αν πιστεύει πραγματικά στα θαύματα, αυτό πρέπει να κάνει: Βούρ για την Σουμελά, μακριά από γιατρούς.

@Lo-Li:

Ασε μας βρε Lo-Li, που μπάινεις στον κόπο να μας ευχαριστείς! Δεν τα είπαμε; Δικό μας άνθρωπο σε θεωρούμε πία! Κλέβε ελεύθερα!

παράλληλος είπε...

Ο Χριστόδουλος στη Φλόριντα θα πρέπει να συλληφθεί από το Miami Vice, ως διακινητής οπίου του λαού.
Απ' όσο ξέρω στις ΗΠΑ εφαρμόζονται οι νόμοι (τους).

Yellow Kid είπε...

@Παραλληλος:

Εχει μπόλικο απο αυτό το όπιο κρυμμένο στο ράσο και στην καούκα του και δεν περνάει ευκολα απο το τελωνείο!

Εκτός ανα το κρύψει μέσα στο ήπαρ του! (black hummor, αυτό)

Ανώνυμος είπε...

προφανώς ανήκεις στην κατηγορία εκείνη των ανθρώπων που ό,τι ξέρουν για το χριστιανισμό το έχουν μαθει από το λιακό και τον άδωνι....
με άλλα λόγια είσαι ημιμαθής και αμόρφωτος.το αποτέλεσμα?
βλακώδεις κατηγορίες και χιούμορ 12χρονου.
και σκέψου οτι αυτά σου τα λέει κάποιος που κυρήττει εαυτόν υλιστή.
με άλλα λόγια φαντάσου τι μαλακίες αμόλησες στο γραπτό σου....

αν τα έγραψες ως χιούμορ είναι λίγο κρύο
αν αποτελούν προιόν σοβαρής σκέψης ,δεν ξέρεις την τύφλα σου για το θέμα που γράφεις(αλλά θες να έχεις και γνώμη)



γιώργος


Frank Zappa We're Turning Again Live