"Ρώτησα τον κύριο Βαν ποια μαθήματα πρέπει να πάρω για να γίνω συγγραφέας κωμικών επεισοδίων για την τηλεόραση. Ο κύριος Βαν είπε οτι δεν χρειάζεται κανένα προσόν, αρκεί να' σαι διανοητικά καθηστερημένος."
Σου Ταουνσεντ : Το κρυφό ημερολόγιο του Αντριαν Μολ



18.2.08

V For Ventouza!

Ανοιχτή επιστολή στην Δέσποινα Παυλάκη (κλίκ) και στην ιστοσελίδα του "Σινεμά".

Ευχαριστώ την Lo-Li (κλίκ) που το ξετρύπωσε στο πόστ της!

Είμαι μπλόγγερ, και πραγματικά λυπάμαι για το επίπεδο γραφής που μπορεί να έχει μία συνεργάτης σας (η οποία μάλιστα πληρώνεται για αυτά που γράφει και δημοσιοποιεί στην επίσημη ιστοσελίδα σας.). Τα συμπεράσματα της με αυτήν την ηλικιακή μεζούρα που αποφάσισε να μας βάλει μου φαίνονται τόσο (τραγικά) επιπόλαια, ενώ δεν μπορεί να μη μου θυμίσει ατάκες στυλ "Όλοι οι Εβραίοι είναι φιλοχρήματοι" ή "όλοι οι Πακιστανοί βρωμάνε", "όλες οι αδερφές", "όλοι οι αριστεροί" , κλπ. Για αυτήν "όλοι οι μπλογκερς" είναι ένα παρεάκι μεταξύ τους και γλύφουν ο ένας τον άλλον. Δεν έχουν σπουδάσει τίποτα, είναι κάτι μαλακισμένα πιτσιρίκια, άρα κι η άποψη τους δεν δικαιούται να δημοσιοποιείται.

Νομίζω πως το δικό σου "παρεάκι" κυρία μου, ζηλεύει το δικό μας "παρεάκι"! Διαφορετικά δεν βλέπω το λόγο το περιοδικό να σου ζητήσει να γράψεις αυτό το γκεμπελικό κείμενο. Κάποιος βεντετισμός προφανώς θα υπάρχει.

Αλλά τι να ζηλεύει και να φοβάται από τους μπλογκερς ένα τόσο εδραιωμένο με τα χρόνια περιοδικό σαν το Σινεμά;
Πιστεύω, την ελευθέρια που μας προσφέρεται να γράφουμε ότι θέλουμε, χωρίς να πρέπει να είμαστε υπόλογοι σε κανένα αφεντικό πέραν του εαυτού μας.

Ακριβώς το ότι δεν πληρωνόμαστε αλλά το κάνουμε για την πλάκα και την αγάπη του posting, δεν μας φθείρει εκφραστικά (το ανάποδο μάλλον) όσο αν έπρεπε να είμαστε υποχρεωμένοι να παραδώσουμε σε συγκεκριμένα deadlines μια κριτική ή ένα άρθρο που τελικά δεν μας πολυεκφράζει.

Δεν είμαι τόσο έξαλλος μαζί σας ώστε να βάλω και την γάτα μου να κλαίει. Χιονίζει στην τελική και αυτό από μόνο του είναι υπέροχο για να χαλάσω την καρδία μου με τις μαλακίες σας! Απλώς, δύο πράγματα δεν θα ξανακάνω σε σχέση με το περιοδικό η την ιστοσελίδα σας:

Α)Κανένα λίνκ στο μπλόγκ μου από σας. (στην πραγματικότητα το παραπάνω θα είναι και το μόνο!)

Β)Δεν θα ξαναγοράσω το περιοδικό σας. (Έτσι και αλλιώς το αγόραζα για τα DVD, τώρα ούτε καν για αυτά. Θα τα αντιγράφω από το βιντεοκλάμπ!!!!)

This Means War!

7 σχόλια:

παράλληλος είπε...

Rage Against Pavlaki.
Νέο cd!

Διέκρινα κι εγώ στο άρθρο της έναν υφέρποντα ρατσισμό για τους νέους ή τους "μη επαγγελματίες", ίσως να ήθελε να στοχεύσει κάπου πιο συγκεκριμένα αλλά το έχασε.
Αφήνει την εντύπωση ότι όποιος δεν έχει τουλάχιστον p.h. "δεν δικαιάται", όπως έλεγε και ο Μπαχούρος στη μονάδα μου!...

Erisadesu είπε...

έχω διαβάσει κριτικές στο συγκεκριμένο περιοδικό με απίστευτα κενά και τραγικά λάθη, προτιμώ μια ερασιτεχνική κρητική παρά μια επαγγελματική.

Απαιτώ απο τον επαγγελματία να κρίνει μια ταινία αντικειμενικά, κάτι που δεν περιμένω και επιδιώκω από ένα blog.

απο εκεί και πέρα, η κυρία μάλλον κλαίει την μοίρα της επειδή έχει αντιληφθεί ότι μερικοί ερασιτέχνες την ξεπερνούν κατά πολύ.

Το περιοδικό πλέον μπαίνει στην μαύρη λίστα και επίσημα.

Yellow Kid είπε...

Α, το δίεκρινες καιεσύ, Παραλληλε;Για δες!

Αυτό πιστέυω και εγώ πως συμβαινει, Erisabetsu-chan

Unknown είπε...

σοβαρα μιλας?7 ευρω για 2 dvd της κακιας ωρας?!

Yellow Kid είπε...

...10€!

Iliaxtida είπε...

μην εμπιστευεστε γενικα κριτικες απο οποιοδηποτε κριτικο κιν/φου...δεν το αγοραζα το περιοδικο ετσι κ αλλιως ;)

manetarius είπε...

Ένα θα σας πω κυρία κριτικέ κινηματογράφου: Τόπο στα νιάτα ρε!


Frank Zappa We're Turning Again Live