"Ρώτησα τον κύριο Βαν ποια μαθήματα πρέπει να πάρω για να γίνω συγγραφέας κωμικών επεισοδίων για την τηλεόραση. Ο κύριος Βαν είπε οτι δεν χρειάζεται κανένα προσόν, αρκεί να' σαι διανοητικά καθηστερημένος."
Σου Ταουνσεντ : Το κρυφό ημερολόγιο του Αντριαν Μολ



17.2.07

300 Μπράβο στον Υπουργό Πολιτισμού μας!






Γιατί τα αξίζει.Στείλαμε πρώτο πρώτο τον χαζό του χωριού να δει την κινηματογραφική υπερπαραγωγή "300" σε Αβαν Πρεμιέρ και να βγάλει το φίδι από την τρύπα ενώ εμείς παραμέναμε κρυμμένοι στις καλύβες μας χασκογελώντας. Ο Βουλγαράκις πιστός στην καλλιέργεια που απαιτείται από έναν υπουργό πολιτισμού στον όποιο δεν μπορούμε να αρνηθούμε την σινεφίλ προσήλωση και μελέτη γύρω απο την τέχνη του σινεμά ωστε να καταλάβουμε πως όταν λέει "Ειναι σαν κόμικς και όχι ρεαλιστικό" όπως έπρεπε άλλωστε, έχει γνώση και άλλων "κόμικ" ταινιών και δεν εχει πάρει το αυτί του απλώς ότι η ταινία είναι βασισμένη στο κόμικ "300" του Frank Miller.

Πραγματικά με εξέπληξε και διορατικότητα του όταν είπε "Στην ταινία ο Ξέρξης είναι μαύρος" Διότι ο Βουλγαράκις μας δεν είναι όποιος και όποιος. Έχει μελετήσει ιστορία, γενεαλογία και παλαιοντολογία ωστε να τον εμπιστευτούμε όταν τονίζει πως ο real Ξέρξης ήταν κατάλευκος σαν την Χιονάτη, ενώ της ταινίας είναι μαύρος, αράπακλας, χωρίς καμία κρυφή ρίζα από Σκανδιναβία εναπράμα. ΞΕΡΕΙ! ΓΝΩΡΙΖΕΙ! ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΘΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Frank Zappa We're Turning Again Live