"Ρώτησα τον κύριο Βαν ποια μαθήματα πρέπει να πάρω για να γίνω συγγραφέας κωμικών επεισοδίων για την τηλεόραση. Ο κύριος Βαν είπε οτι δεν χρειάζεται κανένα προσόν, αρκεί να' σαι διανοητικά καθηστερημένος."
Σου Ταουνσεντ : Το κρυφό ημερολόγιο του Αντριαν Μολ



16.5.07

Πόσο μισώ το χαζοκούτι


Που μόνο χαζό δεν μπορείς να το πείς. Γιατί τα πράγματα έχουν ξεφύγει πολύ από τον έλεγχο. Γιατί η τηλεόραση δεν είναι ο καθρέφτης της πραγματικότητας όπως θέλουν να πιστεύουν οι αρμόδιοι της για να απενεχοποιηθούν. Συγκεκριμένα, η σχέση που έχει η τηλεόραση με την πραγματικότητα, είναι σχέση πορνογραφική.

Η τηλεόραση, εκβιάζει τα κατώτερα συναισθήματα μας με σκοπό τον θαυμασμό και την (συμβολική ή μη) εξπερμάτωση μας έναντι του θεάματος . Αυτή, όπως και ένα πορνογράφημα, δεν ενδιαφέρεται γιά το σύνολο, αλλά κάθε φορά μεγενθύνει ένα συγκεκριμένο σημείο της όλης πραγματικότητας, αφήνοντας εκτός κάδρου οτιδήποτε άλλο. Έτσι, θα σε κάνει να χαρείς στην διαφήμιση, ενώ το ίδιο εύκολα, θα σε κάνει να εξοργιστείς με ένα πολιτικό σκάνδαλο. Ποτέ όμως δεν θα σε αφήσει να δείς ολόκληρο το πάζλ.

Το μαλακοκούτι, δεν μπορεί να μας ενημερώσει ή να μας ψυχαγωγήσει ελεύθερα γιατί υπακούει σε δύο θεούς. Ο πρώτος είναι το ΕΣΡ (αυτό, με τον φριχτό λογότυπο που ο γραφίστας του πρέπει να καεί στην κόλαση). Επειδή η «καμπάνα» που θα πάρουνε ξαφνικά, γιατί η θεία μου σοκαρίστηκε οταν είδε ανθρώπους του ίδιου φύλου να φιλιούνται, μπορεί να βάλει λίγο «μέσα» το κανάλι (λίγο, μην τρελαθούμε) , ή επειδή ένα σχόλιο από τους Boney M όπως το θεικό «ise malakas ke gamo tin panayia sou» μπορεί να φέρει μαύρα σύννεφα πάνω από τα στούντιο, οι μέτοχοι της προτιμούν να αυτολογοκρίνονται σε ηλίθιο βαθμό .Κάθε καινούρια ιδέα, ή άποψη που μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνη γιά την υγεία του καναλιού θάβεται, και τελικά ο ποιό ασφαλής τρόπος είναι να συνεχίζουνε συντηρητικά την προβολή με πράγματα που είναι ήδη δοκιμασμένα. Στο τέλος, ο τηλεθεατής καταλήγει να ακούει ακριβώς τις ίδια και τα ίδια κλισέ, όπως, «οι γνωστοί - άγνωστοι κουκουλοφόροι», «ασελγούσε στο τρυφερό του κορμάκι», «η τραγική φιγούρα της μάνας», κλπ , να βλέπει παρόμοιες εκπομπές, με ίδια θέματα, με αποτέλεσμα να χάσει το ενδιαφέρον του γιά το μέσο και να μην κινητοποιείται από τον καναπέ του.


Τέλος, το μαλακοκούτι θέλει να μας κάνει να νιώσουμε ανασφαλείς , να μας βάζει στην ψυχολογία να αγοράζουμε τα προϊόντα του. Να γίνουμε θυσία στον δεύτερο θεό της, την Διαφήμιση. Ιδού, το κερδοφόρο κολπάκι της:

Εκπομπές στύλ, Ευαγγελάτου και Τριανταφυλλόπουλου μας δείχνουν μιά χώρα που απειλείται από σατανικούς εκμεταλευτές σε κάθε γωνία του δρόμου και πως καλό είναι να μην βγούμε καθόλου στους δρόμους, πρίν τους κρεμάσουμε στην πλατεία του του χωριού γιά παραδειγματισμό! Εκπομπές στύλ, Πάνιας, και Μικρούτσικου, μας δείχνουν ένα κόσμο τρέλας, παράνοιας, μίσους και βλακείας στον οποίον βασιλέυει και συντονίζει πάντα ένας «εξυπνάκιας» . Εκπομπές στύλ, Στεφανίδου, Δρούζας και του αλλου του φαλακρού με τα γυαλιά-δεν θυμάμαι το όνομα του, δείχνουν πώς έχουμε πέσει τόσο πολύ στην αμαρτία και στην παρακμή, έχουμε χάσει όλες τις αξίες της οικογένειας ,της παραδοσης και της θρησκείας , που θα μας κάψει ο Θεός!

Και αφου λοιπόν ύστερα από μερικά τέταρτα προβολής πατρίδας, θρησκείας, οικογένειας, υπερμεγενθυμένων προβλημάτων και άγχους, σε εχουν καταφέρει να νιώσεις σκατά στον καναπέ σου, σε βομβαρδίζουν με διαφημίσεις.
Ω, εκεί μέσα τα πράγματα είναι υπέροχα! Εκεί είναι ο παράδεισος! Τα ρύζια! Η Νιβάνα! Μπορεί οι πρωταγωνιστές των διαφημίσεων να είναι εγκεφαλικά νεκροί, έχουνε βρεί όμως το μυστικό γιά να είναι ευτυχισμένοι μακριά από σκάνδαλα, άγχος και παράνοιες. Και το καλύτερο; Επικοινωνούν με σένα τον απελπισμένο που είσαι απ’ εξω! Και δεν είναι εγωιστές! Σου λένε τι να κάνεις γιά να ευτυχίσεις και σύ: Λούσου με το σαμπουάν μας και θα νοιώσεις τέτοια μαστούρα και ευχαρίστηση πηγαίνοντας στο νοσοκομείο που θα ξεχάσεις την μαμά σου που πεθαίνει εκεί μέσα απο καρκίνο!

Αν και συνειδητά, επειδή σου είπανε ότι είναι διαφήμιση, θα το αμφισβητήσεις γιά να πιστέψεις πως, οτιδήποτε αλλο στο γυαλί είναι αλήθεια, μέσα σου θα τους υπακούσεις. Γιατί οι διαφημίσεις λένε ψέμματα μεν, αλλά ωράια και ελκυστικά, δε. Και τα ωραία ψέμματα έχουν πάντα πέραση στον πονεμένο.

Αυτές οι σκέψεις με κάνανε να τραβήξω την κεραία από την τηλεόραση μου (φέτος κλείνω ένα χρόνο άνευ) και διαπίστωσα πως από τότε έχει ανέβει η διάθεση και η αυτοπεποίθηση μου γιά τα πράγματα Τουλάχιστον τα βλέπω πιό ψύχραιμα και πιό στις πραγματικές τους διαστάσεις. Πού και πού, από περιέργεια, ξαναχώνω την κεραία μέσα στην κωλοτρυπίδα της συσκευής, αλλά συνεχίζω να βλέπω τις ίδιες ακριβώς βλακείες που έδειχνε και πριν την κόψω. Και έχω ορκιστεί να μην την ξαναπαρακολουθήσω σταθερά, αν αυτή δεν αλλάξει στάση…

Του Quino (και το σχέδιο πάνω αριστερά είναι του Caza)

38 σχόλια:

Mathilde είπε...

Χριστέ μου, κι όσο σκέφτομαι ότι είναι SOS θέμα τα ΜΜΕ και η διαφήμιση για τις εξετάσεις και πόσο θα ήθελα να γράψω έτσι όπως έγραψες εσύ, ούτε σχεδιαγράμματα ούτε τίποτα...

Αλλά όχι ρε φίλε, πρέπει να γράψω ακριβώς τα ίδια απλά να συμπεριλάβω τις λέξεις "μολαταύτα", "συνεπώς" και "εξ'ολοκλήρου"..

Κατάλαβες?

Mathilde είπε...

Α, και το σκιτσάκι πολύ ωραίο!

Kallitexnes είπε...

yellow kid,μια είναι κατα τη γνώμη μου η λέξη που χαρακτηρίζει την τηλεόραση,ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ!

Υ.Γ.Η κουζίνα του βασίλη είναι ίσως λίγο πιο επικίνδυνη.

-Γιώργος

cropper είπε...

Και λίγα είπες γι΄αυτό το βλεβερό χαζοκούτι.
Θυμάσαι εκείνη την παλιά ιστορία του Caza, με το "χωριάτικο" διαμέρισμα που μπουκάρει ο απο κάτω γείτονας και βλέποντας την οικογένεια γύρω από ένα τζάκι το μόνο που ρωτάει είναι: "Καλά, πώς κάνετε χωρίς τηλεόραση;"
Δεν μπορώ να βρώ σε ποιό βαβελότευχος ήταν, γενικά έχω χάσει πολλά παλιά τεύχη από το δάνεισε-δανεικά κι αγύριστα- και δεν ξέρω πώς να τα ανπληρώσω. Μου λείπουν.

Nikita Ras είπε...

Καλημέρα σας! Δυνατό κείμενο!

Υ.Γ.Ομοίως, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, έπαψα να παρακολουθώ τηλεόραση και ειλικρινά δεν μου έλειψε καθόλου.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ σε όλα

lo-li είπε...

Καααλημερααα! Την καλύτερη σουλειά έχεις κάνει ενάμιση χρόνο τώρα, πλέον το μόνο που αξίζει να βλέπεις είναι το τσαντίρι του Λαζόπουλου..

ΥΓ:Τέλεια τα σκίτσα:-) (ε έχω έχω και τρελή αδυναμία στην Μαφάλντα!)

lo-li είπε...

χμ..ναι..σουλειά όχι δουλειά ναι!

cropper είπε...

χμ..ναι..βλεβερό όχι βλαβερό ναι!

Ή μάλλον θλιβερό

Ανώνυμος είπε...

Παρεμφερές με αυτό που λέει ο cropper, από επεισόδιο friends (σε dvd πάντα) σε κάποια φάση στο series 9 μια τύπισσα προσεγγίζει τον Joy και του λέει ότι δε βλέπει τηλεόραση και εκείνος με γνήσια απορία της λέει: “And where is all your furniture pointing at?”
Όσο για την τηλεόραση, συμφωνώ γενικά
Διαφωνώ όμως με τον πρόλογο για τον καθρέπτη αν και συμφωνώ με την πορνογραφία- δηλαδή με τη μεγέθυνση
Η τηλεόραση με το υπάρχον επίπεδο- δάπεδο προσεγγίζει με επιτυχία σημαντικό κομμάτι του κοινού.
Εφόσον διέπεται από τους νόμους της αγοράς, αν το κοινό ακύρωνε το περιεχόμενο κάνοντας αυτό που κάνεις εσύ, yellow kid, τότε τα κανάλια θα υποχρεώνονταν να αναθεωρήσουν το περιεχόμενο τους.
Όσο όμως δε γίνεται αυτό, δεν υπάρχει και η επιτακτική ανάγκη για ουσιαστική αλλαγή.
Η τηλεόραση δεν έχει έρθει ακόμα αντιμέτωπη με το δίλημμα “change or die”-οι
νοήμονες τηλεθεατές είναι αυτοί που βρίσκονται σε αυτή τη θέση.

et

PS sorry για το σεντόνι

Yellow Kid είπε...

Τι κακό είναι αυτό με εσάς, ρε παιδία! Δεν μπορείτε να διαφωνήσετε και σε κάτι;

@Mat:
Σου επιτρέπω να το κάνεις σκονάκι και με copy/paste να πετάς ξεκάρφωτα τα "μολαταύτα", "συνεπως" και "εξ'ολοκλήρου"!
Για σχεδιαγράμματα, συμβουλέψου τον Dr.Φλάντζα!

@ Kallitexnes:
Λαϊκισμός ή Μαλακισμός;
Υ.Γ.
Γιώργο, ποιός είναι ο Βασίλης;

@cropper:
Η ιστορία που περιγράφεις ονομάζεται "Overground" αλλα δεν θυμάμαι σε ποιό τέυχος βρίσκεται. Η ίδια ιστορία του Caza, βρίσκεται πάντως στην ίδια συλλογή που δανείστηκα για το πόστ μου, "Το Τυφλό Κοπάδι" (εκδ.ΒΑΒΕΛ) και μάλλον έχει εξαντληθεί πια.

@Nikita Ras:
Ευχαριστώ. Και λές να κρατήσω την "διαιτα" για ενα χρόνο ακόμη, ε; Δεν θα φρικάρω;

@Dealsend:
Και γω, ρε γαμώτο!

@lo-li:
Καααλημερααα, επίσης!
Ο Λαζό διαχρονικά, ίσως είναι απο τις ποιό αξιοπρεπείς φιγούρες της TV, μα και αυτός πολλές φορές νομίζω πως πέφτει σε πολλές ευκολίες σχετικά με την σάτιρα.
Γενικά πάντως, είμαι υπερ της σάτιρας, αρα και υπερ του!

Υ.Γ.1 Ολοι αγαπάμε την Μαφάλντα!
Υ.Γ.2 Κανένα πρόβλημα για τα τυπογραφικά σου λάθη! Εγω να δείς τι "μαργαριτάρια" πετάω μέσα στα comments!
Υ.Γ.3 Το ίδιο ισχύει και για σένα, cropper!

@Ανώνυμο:
Φάση Friends, είχα περάσει και εγώ μια μικρή περίοδο της ζωής μου (καλοκαίρι με DVD) αλλά δεν τα μελέτησα όπως έχεις κανει εσύ προφανώς!
Διαφωνείς λές, με το πρόλογο με τον καθρέφτη: Δηλαδή οτι τελικά ΕΙΝΑΙ καθρέφτης;
Και νομίζεις οτι μόνη της ακολουθεί τους νόμους της αγορας και ενα μεγάλο κομμάτι απο το τι ζηταει ο κόσμος; Εγω θεωρώ οτι τον διαμορφώνει. Λίγο να κοιτάξεις τι "παιζει" απο εκπομπες, σειρές κλπ στα DVD, στα κατεβαστήρια του ίντερνετ ή στο u-tube, υπάρχουν πολύ καλύτερα και εξυπνότερα πράγματα απο αυτά που μας πασάρουν για ψυχαγωγία.
Οσο για το πλάτύ κοινό απλώς δεν ξέρει. Αν ναι, φυσικά και θα την "κατέβαζαν" ή θα την έκλειναν.

Ps. Ποιό "σεντόνι"; το δικό σου η το δικό μου, εδω πέρα;

Kallitexnes είπε...

yellow kid Πρέπει να δεις το blog μας για να καταλάβεις ποιός είναι ο βασίλης

-Γιώργος

Mathilde είπε...

"Γιώργο, ποιός είναι ο Βασίλης;"

Αααααααχαχαχαχαχαχαχαααα....
Καλό! (Το παράκανα με το γέλιο νομίζω)

Πρόκειται για ένα νέο φαινόμενο κατα το οποίο 4 φίλοι έχουν από κοινού ένα μπλογκ (και ένα ψευδώνυμο, δεν ξέρω γιατί) στο οποίο ποστάρουν μόνο οι δύο, οι οποίοι όταν αφήνουν κάποιο σχόλιο, ο ένας μιλάει για τον άλλον. (Τρέχα γύρευε δηλαδή λέμε. Σηκώνει δρ Φλάτζα η υπόθεση)

Ελπίζω να σε κάλυψα, αλλά πήγαινε και στο μπλογκ τους, έχει γέλιο!

Throgos είπε...

η τηλεόραση αηδιάζει, αηδιάζει, και με αηδιάζει. Δεν έχει νόημα. Μόνο για έπιπλο. Ή για μουσική (βλ. κομμάτι του Θανάση Παπακωνσταντίνου για τσεκούρι και τηλεόραση. Της εύχομαι να εξαφανιστεί από την ανθρώπινη ιστορία σαν να μην είχε υπάρξει πο΄τε. Μίσος.

Yellow Kid είπε...

@Kallitexnes, Mat:

Ωστε λοιπόν, να ποιός είναι ο Βασίλης και ο Γιώργος! Καλά ο κλόουν εντάξει, είναι ο Βύρων Πολύδωρας οταν ξυπνάει το πρωί! Αλλα, ο τρίτος δίπλα του;

@ Throgos:
Γιατί και συ τόσο μίσος; Μπορεί να χρησιμεύσει άνετα για στήριγμα στην πόρτα, η αν την ξεκοιλίασεις ως γούρνα για τα γουρούνια!!!

Kallitexnes είπε...

Ας εξηγηθούμε για να μην παρεξηγηθούμε...

Στη φωτό είμαστε και οι τέσσεροι επί των Αποκρεών!...
Ποστάρουμε 2 (Βασ. Γιωρ.), Απαντάμε 3(+ Θοδωρής) και ο ένας(+Μήτσος) μας στέλνει την αγάπη του!...
Το Nick είναι ένα γιατί θεωρείται κατόρθωμα να φτιάξεις λογαριασμό στο blogger στην παρέα! Έτσι έφτιαξα Nick και τους μοίρασα το pass με τη σελίδα για log-in...
(Δεν παρεο-αυτολογώ άλλο)

Λοιπόν μου αρέσει πολύ το blog σου και θα απαντήσω σοβαρά διαφωνώντας ΚΑΘΕΤΑ μαζί σου σχετικά με το ότι ο πολύδωρας (όχι ρε Βασίλη γιατί με μικρό?) μοιάζει με κλόουν!

Οι κλόουν είναι χρήσιμοι, γελάνε μαζί τους τουλαχιστον τα παιδάκια. Ο "πόλυ" ξυπναει μαλάκας και φασίστας και ο ελληνικός(μικρό again) λαός κοιμάται ακόμα πιο μαλακισμένος...

ΑΛΗΤΕΣ - ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ - "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ" (Ω ναι! φταίνε για το τέλμα, γιατί δεν προτίμησαν την αξιοπρέπεια από το χρήμα)

-Βασίλης

DeliriumTremens είπε...

το σιχτιριλίκι* που της ρίχνεις μου θυμίζει το αμίμητο:

Plastic people
Oh baby, now
You're such a drag
(I know it's hard to defend an unpopular policy every once in a while . . . )
.

*νεολογιζμόζ

:)

Yellow Kid είπε...

@Kallitexnes:
Φυσικά και φασίστας! Αλλα μην ξεχνατε πως ο Πολύδωρας είναι και ο κλόουν που υπάρχει για να γελάνε μόνο οι μεγάλοι! Κυρίως με τις δηλώσεις που κάνει αφου έχει βάλει τα στρατά του να σαπίζουν τον κόσμο.

@DeliriumTremens:
Καλως όρισες στην επικινδυνη κουζίνα μας! Πρεπει να σου πώ πως έπεσες πολύ κοντά.
Δηλαδή:

"You will obey me while I lead you
And eat the garbage that I feed you
Until the day that we dont need you
Dont got for help...no one will heed you
Your mind is totally controlled
It has been stuffed into my mold
And you will do as you are told
Until the rights to you are sold"

:D

Ανώνυμος είπε...

Ego pira "sex and the City" oli tin seira kai vlepo kati oti nanai(peisodio ennoo) opote thelo nte kai kala tileorasi. Para poly orea!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Γεια,
Ναι νομίζω ότι είναι καθρέπτης. Δηλαδή είναι ο καθρέφτης αυτών που τελικά τη συντηρούν δίνοντας στις εκπομπές τηλεθέαση. Δεν είναι καθρέπτης δικός μου γιατί επιλέγω να μην βλέπω. Δεν πιστεύω ότι διαμορφώνει τον κόσμο, πιστεύω ότι πορνογραφικά όπως λες αναδεικνύει αυτά τα χαρακτηριστικά που επιλέγει να αναδείξει.
Όσο για το internet και τα διάφορα κατεβαστήρια, μη κρίνεις εξ ιδίων, γιατί ο μέσος έλληνας- και δεν αναφέρομαι στους νέους αλλά στο συνολικό πληθυσμό- δεν τα χρησιμοποιεί.
Το πλατύ κοινό αν ήθελε να αντιδράσει, θα μπορούσε. Άπειρες διέξοδοι υπάρχουν. Απλά γουστάρουν να υπνωτίζονται.
et

seaina είπε...

Καλημέρα και εξαιρετικό κείμενο!!!
Συμφωνώ απόλυτα σε ό,τι λες, το θέμα είναι να βρούμε τη δύναμη να της βάλουμε λουκέτο!!

Yellow Kid είπε...

@Ανώνυμο:
Γεία!
Συμφωνω πώς δεν έχουν όλοι ακόμα πρόσβαση στο ίντερνετ και σε κατεβαστήρια και πως κάτι τέτοιο είναι αναγκάιο και θα γίνει σίγουρα στο μελλον. Απλώς οπως κι εσύ, ανέφερά ενα ακόμα διέξοδο πολυ κοντινής μορφής με το υπνωτιστικό χαζοκούτι. Και πάλι συμφωνώ πώς και u-tube να μην υπάρχει,αν θέλεις θα βρείς διεξόδους απο την tv τουλάχιστον σε βιβλία, κόμικς, ταινίες, μουσική, κ.α. (και οχι αναγκαστικά αυτά που σου προτείνει το χαζοκούτι.)

@seaina:
Πολύ έυκολο! Απλώς μια μέρα τραβάς το καλώδιο της τηλεόρασης να βγεί!!!

Pan είπε...

Καλησπέρα. Χαίρομαι πάρα πολύ που σε βρήκα. Χαίρομαι επίσης που διαπιστώνω ότι υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι μισούν σε τέτοιο βαθμό το χαζοκούτι. Εγώ δεν έχω καθόλου. Άμα γουστάρω, μπαίνω στο greek movies και κοιτάω καμιά ταινία. Αλλιώς μακριά και αγάντα (αν το γράφω σωστά).

Yellow Kid είπε...

@Pan:
Καλησπέρα και σε σένα!
Κάνεις πολύ καλά,αν και δεν ξέρω αν το γραφείς σωστά. Η πρόθεση μετρά!

DeliriumTremens είπε...

Επίσης, παίζει και το "μακριά κι αλάργα". Το αγάντα σε ναυτικό πρόσταγμα μου κάνει.

Υπογραφή: Η σπαστικια της γειτονιάς σας.

Ανώνυμος είπε...

Μα η ελληνική τηλεόραση νομίζω πως εκφράζει κι εσένα yellow kid. Ή μήπως δεν πληρώνεις τέλη ΕΡΤ για να συντηρείται το θηρίο; Αν πραγματι θέλεις να εναντιωθείς στο σύστημα θάπρεπε (όπως η Μελίνα) να αρνηθείς να πληρώνεις τα τέλη. Αλλά τζάμπα μάγκες είναι γεμάτη η Γραικία ...

Ανώνυμος είπε...

... οδηγίες για το πως δεν θα πληρώσεις εισφορά ΕΡΤ εδώ. Για να δούμε θα προχωρήσεις στην υπέρβαση ή μόνο bla-bla θα μα λές εδώ μέσα !

Μπαμπης Ζαβος είπε...

ναι ναι αγαπητε κυριε !! να μην πληρώνουμε δια την τηλεορασιν να πληρώνουμε για όλα τά υπολλοιπα!

Ζήτω ο Γέλοουκιντισμός.
εβιβα

Yellow Kid είπε...

@DeliriumTremens:
Κάθε μέρα ακούς και απο κάτι καινούριο, λοιπόν! Ευχαριστώ για την πληροφορία.

@tecno:
Επιτέλους ενας αντίλογος, σε ευχαριστώ! Καταρχήν έχεις δίκιο σε οτι αφορά το μπλά μπλά, αλλά για αυτό δεν υπαρχουν τα μπλόγκ; (χαχα)
Ομως, δεν θα μπλεχτώ σε εναν γραφειοκρατικό μηχανισμό μόνο και μόνο για να μην πληρώσω τα τέλη τους γιατί δεν είναι αυτό το θέμα μου. Μιλάω κυρίως για το επίπεδο της ελληνικής τηλεόρασης και όχι για την δυνατότητα να παρέχεται το ιδιο το μέσο.
Απλώς αυτή την στιγμή πληρώνω για ενα ακόμα άχρηστο (για μένα) πραγματάκι, όπως γενικά αισθάνομαι οτι δίνω πολλά περισσότερα απο όσα αξίζει αυτή χώρα.

Βρε Μπάμπη!
Χρόνια και ζαμάνια και με γειά την κουστουμιά! Σου πετάω το μπαλάκι!
βίβα λα ΜπαμπιΖαβονισμός!

Ανώνυμος είπε...

... και ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα (με τα λεφτά μας βέβαια). Μπράβο ρε kid, σούπερ κονφορμιστής, παρατρεχάμενος και συνεχιστής του συστήματος.

Yellow Kid είπε...

Γειά σου και σένα Ζορρό του Συστήματος! Αλλα και συ, γιατί δεν είσαι στην μάχη, αντί να μιλάς με παρατρεχάμενους;

Ανώνυμος είπε...

Μα είμαι στη μάχη ! Ενάντια σε όσους με το bla bla και μόνο θέλουν να κρύψουν την έλλειψη θάρρους για την ανάληψη πραγματικής δράσης. Ενάντια στους τζάμπα μάγκες που έχουν καταστρέψει την Ελλάδα. Και που αποτελούν την καλύτερη δικαιολογία του συστήματος - έχουμε Δημοκρατία αφού επιτρέπεται η διατύπωση αντίλογου (όπως λες κι εσύ παραπάνω ευχαριστώντας με μάλιστα).

Όσο για τις δικές μου μάχες εναντίον του συστήματος, προτιμώ να τις δίνω με άλλο «ψευδώνυμο» ...

Urfurslaag είπε...

εεεε, Γελοουκίντ εδώ που τα λέμε δίκιο έχει ο Τέκνο...

χμ..

Yellow Kid είπε...

@techno:
Εχείς δίκιο σε αυτά που λές και μπορεί να είμαι "τσαμπα μάγγας" που είναι μόνο μπλά μπλά, αλλά όμως γιατί υποβιβάζεις τις δυνατότητες του (την ίδια ώρα μάλιστα που το χρησιμοποιείς);

Από μπλά μπλά και τσάμπα μάγγες άλλο τίποτα αυτή η χώρα. Μόνο που μέχρι πρόσφατα το ασκούσαν μόνο αυτοί που είχαν τό μέσον (τηλεόραση ράδιο κλπ) που το αποτέλεσμα του μπλαμπλά τους καθρεφτίζεται τελικά μόνο στο επιπεδο της Μενεγάκης.

Ομως με τα μπλόγκ που ποιο άμεσα καθένας μας μπορεί να λέει τα δικά του μπλά μπλά, δεν υπάρχει μια ελπίδα να ξεφύγει ο κόσμος απο το στάδιο Μενεγάκη και να βρεί το δικό του δρόμο;

@Urfus:
Δίκιο έχει τον παρεξήγησα και του μίλησα λίγο απότομα. Αλλα και ποιό δίκαιος θα ήταν και αυτός αν μου απαντούσε με το "αλλο του ψευδώδυμο"(κατι που εμένα μου έδειξε δειλία απο μέρος του), ωστε να είμαστε σε ίσο επίπεδο διαλόγου.

Ανώνυμος είπε...

Μα ανάμεσα στη Μενεγάκη και εσένα, προτιμώ αυτήν, που τουλάχιστον έχει το θάρρος της γνώμης της και τα λέει επώνυμα (διακινδυνεύοντας και μήνυση ακόμη). Είναι μάλιστα υποκριτικό εσύ ο ανώνυμος (ή ψευδώνυμος) να προσάπτεις δειλία σε κάποιον που εφαρμόζει αυτό ακριβώς που κηρύττης. Τζάμπα μάγκας δε σου λέω ...

Ανώνυμος είπε...

Και το πρόβλημα είναι ακριβώς ότι blog σαν το δικό σου αποτελούν κλώνους πολύ χειρότερους της ελληνικής τηλεόρασης ...

Yellow Kid είπε...

Το ποιός είναι επώνυμος και ποιός ανώνυμος είναι κάτι που θέλει μεγάλη κουβέντα, techno.

Για μένα, αυτός που δηλώνει μιά δημόσια παρουσία και ένα ονοματεπώνυμο σφραρισμένο απο την αστυνομία, δεν με κάνει σα μάτια μου ποιό ειλικρινή απο κάποιον που κρύβεται πίσω απο ενα ψευδώνυμο. Πάντα έχεις σημασία τι θα πείς και όχι το πού είσαι κάπου γραμμένος.

Επίσης, μην νομίζεις οτι λέω διαφορετικά πράγματα στην ζωή μου απο αυτά που γράφω ή οτι υποκρίνομαι. Προσπαθώ στο μπλόγκ μου να είμαι οσο πιό ειλικρινής μπορώ. Οσο αφορά την μήνυση, αν δεν μου τραβήξει κανένας κομπλέξικός στο μπλόγκ, θα το κάνει στην αληθινή μου ζωή για καποιον άλλο λόγο.

Απλως ,ευτυχώς εδω, είμαι περισσότερο προφυλαγμενος απο ενα νομικό κολπάκι που το θεωρώ άδικο, α και απλώς αν το καλοσκεφτείς λέω απλά την γνώμη μου.
Τέλος πάντων, και σύ ψευδώνυμα μου απαντάς και μάλιστα περισσότερο απο μένα.

Υ.Γ.1
Η Μενεγάκη θα πεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ την γνώμη της όταν ξέρει την παρακολουθεί το ΕΣΡ ή οι διαφημιστικές εταιρίες και ο καναλάρχης;
...Δεν νομίζω...

Υ.Γ.2
Το blog σαν το δικό μου, αποτελούν κλώνους πολύ χειρότερους της ελληνικής τηλεόρασης;
Για έξηγήσου;
Εχει ενδιαφέρον.

Iliaxtida είπε...

μαλλον γιαυτο ειμαι καθε μερα μες στην τρελη χαρα...Επειδη δε βλεπω καθολου τηλεοραση κ ουτε εβλεπα ποτε..! :)) Λυθηκε το μυστηριο! :D


Frank Zappa We're Turning Again Live