"Ρώτησα τον κύριο Βαν ποια μαθήματα πρέπει να πάρω για να γίνω συγγραφέας κωμικών επεισοδίων για την τηλεόραση. Ο κύριος Βαν είπε οτι δεν χρειάζεται κανένα προσόν, αρκεί να' σαι διανοητικά καθηστερημένος."
Σου Ταουνσεντ : Το κρυφό ημερολόγιο του Αντριαν Μολ



24.6.07

RAYBRAD V.



ΚΕΦ 7/ ΔΙΚΑΣΙΜΟΣ


(Περίληψη προηγουμένων: Το 2057, μιά εποχή που ο κόσμος ζεί αποκλειστικά μέσω υπολογιστών , η Χιονάτη, στέλνει στον φίλο της γράμμα μαζί με τον RAYBRAD, μιά τεχνιτή νοημοσύνη με ανθρώπινα συναισθήματα . Ο RAYBRAD, ανακαλύπτει πως εκείνος την εκμεταλεύεται αθελά της και τον βράζει ζωντανό στο ίδιο του το σπίτι .)

.
.
.

.

ENNEA ΧΡΟΝΙΑ, ΓΕΥΟΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΠΡΙΝ ΜΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝΕ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ.

Αργήσαν γιατί κρυβόμουν ως μισοσβημένη πληροφορία στο λογισμικό ενός καμμένου Θερμοστάτη. Μου είπαν ότι ευθύνομαι γιά τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων. Μου είπαν ότι ευθύνομαι γιά το BIG BLACK, μπλακάουτ δηλαδή, που έσβησε την πόλη γιά τουλάχιστον ένα μήνα. Μίλησαν γιά μαζικές αυτοκτονίες ανθρώπων που τρελάθηκαν και μίλησαν γιά ανθρώπους που μείνανε κλειδωμένοι σπίτι τους σε απόλυτο σκοτάδι χωρίς φαί, νερό ηλεκτρικό ή βοήθεια από το πουθενά.

"Θεέ μου», είπα ο άθεος" . Και έπετα θυμήθηκα πως είχα Θεό. "Και η Χιονάτη;"

"Ποια είναι η Χιονατη, RAYBRAND V;"

Η Δίκη δεν εξελισσόταν σε κάποια αίθουσα, ούτε και χρειαζόταν ανθρώπους πλέον γιά να την κατευθύνουν. Οι άνθρωποι που θα παίζαν το ρόλο των ενόρκων, απλώς παρακολουθούσαν την Δίκη χρησιμοποιώντας ψηφιακές αναπαραστάσεις με δικαστές, ανακριτές δηκηγόρους και κατηγορούμενους ο καθένας όπως τους έπλαθε και τους έστηνε σπίτι του στο προσωπική του τρισδιάστατη πλατφόρμα. Στην πραγματικότητα όλη η Δίκη διαδραματίστηκε σε ένα διαδυκτιακό πρόγραμμα με όλα τα στελέχη της να είναι τεχνιτές νοημοσύνες. Γιά αυτό δεν ξαναχρειάστηκε να κάνουν ερωτήσεις γιά την Χιονάτη. Μπήκαν στην μνήμη μου και βρήκαν το ιστορικό της.

"Αυτοκτόνησε την τρίτη μέρα του BIG BLACK. Εκοψε τις φλέβες της με κρύσταλο από οθόνη", απάντησαν σαν να είχε συμβεί το ποιό απλό πράγμα στον κόσμο "Και ο χρήστης HRTS/WTP1969, πέθανε από εγκαύματα και ασφυξία που του προκάλεσατε εσείς."

"Ηταν ένας κυβερνονταβατζής ", δικαιολογήθηκα ."Επρεπε να πεθάνει. Εκμεταλλευόταν ψηφιακά την Χιονάτη."

"Ο Νόμος δίνει συγκεκριμένες ποινές γιά Ψηφιακή Σεξουαλική Εκμετάλευση. Ο αυτόδικος εμπρησμός δεν συγκαταλέγεται σε αυτές. Εσείς καταπατήσατε αυτούς τους Νόμους αλλά και εναν από τους Βασικούς Νόμους ΑΣΙΜΩΦ. "

Είχανε δίκιο. Ποίο δικαστήριο θα έδινε ελαφρυντικά σε μία Τ.Ν ., γιά εμβρασμό ψυχής; Δεν υπήρχε αυτή η έννοια ουτε καν το 2066 που δικαζόμουν!

"Κύριοι ένορκοι από τα σπίτια σας, μπορείτε τώρα να ψηφίσετε" , είπαν μηχανικά.

Αν μπορούσατε να δείτε τον τρισδιάτατο χώρο που οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν γιά πλατφόρμα, θα βλέπατε να πετάγεται από το κέντρο μιά μεγάλη πολύχρωμη καρτέλα με 50 ερωτήσεις φτιαγμένες από πρόγραμμα, σχετικά με την συγκεκριμένη δίκη. Οι άνθρωποι απαντούσαν μυστικά σε αυτές που έπειτα θα στέλνανε στον Δικαστή. Εκείνος τελικά θα υπολόγιζε από αυτές και θα έβγαζε την ποινή. Ο χρόνος ψηφοφορίας τους δίνει μάξιμουμ 24 ωρες να αποφασίσουν. Στην δικη μου υπόθεση χρειάστηκαν 28 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα γιά να βγάλουν την απόφαση.

Συνεχίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Frank Zappa We're Turning Again Live