"Ρώτησα τον κύριο Βαν ποια μαθήματα πρέπει να πάρω για να γίνω συγγραφέας κωμικών επεισοδίων για την τηλεόραση. Ο κύριος Βαν είπε οτι δεν χρειάζεται κανένα προσόν, αρκεί να' σαι διανοητικά καθηστερημένος."
Σου Ταουνσεντ : Το κρυφό ημερολόγιο του Αντριαν Μολ



11.5.08

Ποπάυ, ο Μαλάκας!

Πριν σας παρουσιάσω το καινούργιο μου μπλόγκ, θέλω δύο λεπτά να υποβάλω τα σέβη μου στον πατέρα των blanco και των διορθωτικών γενικότερα! Έπειτα, στις εκδόσεις «ΔΡΑΓΟΥNΗΣ»ή σε οποιοδήποτε άλλο εκδοτικό οίκο κόμικς είχε φιλοξενήσει τον γκαβό ναυτικό με τον τσιμπούκι.

Το να αγοράζουμε με παρέα μανιωδώς κάθε καλοκαίρι τεύχη ΠΟΠΑΥ και να σβήνουμε με blanco τα συννεφάκια (η μπαλονάκια) με τους διάλογους, αντικαθιστώντας τους σύμφωνα με τα καρέ ή το κείμενο, με ότι μας ερχόταν στο μυαλό ή μας φαινόταν αστείο, ήταν η μοναδική μας απασχόληση όταν δεν είχαμε τίποτε άλλο σοβαρότερο να κάνουμε (όπως να βρούμε γκόμενες π.χ.). Η διαδικασία ήταν απλή. Αναλαμβάναμε εναλλάξ μία ή δύο σελίδες ο καθένας από το κόμικ, τις οποίες αποκαλύπταμε στον άλλον, μόνο αφού τις είχαμε «πειράξει». Το αποτέλεσμα ήταν πολύ αστείο ή τουλάχιστον πολύ ποιο ενδιαφέρον από το ίδιο το πρωτότυπο κείμενο, μιας και εισάγαμε σε ένα καθαρά παιδικό κόμικ ενήλικες έννοιες και σκέψεις, αναφορές σε υπαρκτές καταστάσεις και γεγονότα, σεξουαλικά υπονοούμενα (καμιά φορά και καθόλου υπονοούμενα) και πολύ κακές λεξούλες! Ακόμα και σήμερα όταν ξαναβρισκόμαστε μεταξύ μας, δεν υπάρχει περίπτωση να μην αναφερθούμε σε ατάκες του Ποπάυ η του Πόλντο που έχουμε γράψει και μην γελάμε σαν χάχες!

Χωρίς να το πολυκαταλαβαίνουμε στην αρχή, αρχίσαμε να εμβαθύνουμε στο προφίλ και την συμπεριφορά του κάθε ήρωα. Έτσι ο Ποπάυ γίνεται απίστευτα σεξιστής , ακαλλιέργητος και βρουτάλ τύπος που ταπεινώνει συνεχώς την Όλιβ μπροστά σε άλλους μόνο και μόνο επειδή δεν έχει στήθος, εκείνη γίνεται μια υστερική ανέραστη και χαζή μικροαστή που θα δεχτεί τους εξευτελισμούς από όλους, ο Μπρούτο δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το οιδιπόδειο του με την Μάγισσα μητέρα του που σε κάθε ευκαιρία του φέρεται με απαξίωση και με τον Ρεβυθούλη να ανακαλύπτει την χαρά της μαλακίας σχεδόν σε κάθε επεισόδιο! Στο πάνελ θα προστεθούν οι Παππούς και Πόλντο, σαν δύο ανώριμοι χασομέρηδες που επειδή βαριούνται, συνωμοτούν για να ενοχλήσουν τους γύρω τους, η γιαγιά Τσελέστα που ακόμα κανείς δεν ξέρει ακριβώς ποια είναι η συγγένεια της με τον Παππού (γυναίκα του, γιαγιά του, ή μάνα του;) αλλά γκρινιάζει συνεχώς στους γύρω της, ο Γίγαντας Γκρισσίνο με Σύνδρομο Ντάουν, και η Συμμορία των νάνων Μίνκς που μπερδεύουν συνεχώς μεταξύ τους, τους εαυτούς τους!

Αναλογιζόμενος πώς αυτές οι ιστορίες όπως τις έχουμε φτιάξει, μπορεί να έχουνε πλάκα και έξω από το κλειστό κύκλωμα της καλοκαιρινής μου παρέας, τις σκανάρα, τις επεξεργάστηκα στο κομπιούτερ να φύγουν οι μουτζούρες και τα δικά μας κολλυβογράμματα (Αφού τις περισσότερες φορές επειδή δεν έφτανε ο χώρος του υπάρχοντος μπαλονιού αναγκαζόμαστε να γράφουμε στα πλαίσια ή μέσα στα καρέ) και αποφάσισα να τα ποστάρω ξεχωριστά σε ένα μπλόγκ κάτω από τον τίτλο «Ποπάυ ο Μαλάκας» με την ελπίδα να είναι όντως πραγματικά αστείες. Βουαλά λοιπόν! Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!

8 σχόλια:

Lucha Libre είπε...

Άξιος! Άντε, με το καλό να επεκταθείτε και στον Τιραμόλα!

manetarius είπε...

Που 'ναι μωρέ αυτή η Cair Που είχα κρατήσει για τον γάμο μου...;;
Καλά, επειδή δεν τη βρίσκω, σπάω ένα τσιπουράκι που μου βρίσκεται για τα καλορίζικα!!!
Με το δεξί!

Squeaky είπε...

Εγώ σας είπα: περιμένω εναγωνίως το Ρεβυθόπουλο!
Επίσης θα ήθελα ένα αυτόγραφο και τη συμμετοχή σας στο σχετικό παιχνιδάκι, αγαπητό Κιτρινόπαιδο ...
Τα σέβη μου!

παράλληλος είπε...

500.000 εισιτήρια θα κόψεις πάλι...

Πότε θα παιχτεί στην επαρχία;

Kert είπε...

pou mporw na agorasw ta dikaiwmata gia na to anebasw se 8eatriko?
i'm popay the mlk!

Yellow Kid είπε...

@Incodinedia:
"Τιραμόλα, ο Μπιντές"; Χμμμ...Δεν ξέρω. Πρέπει να μιλήσω με την καλλιτεχνική επιτροπή...

@Manetraius:
Είς υγείαν της καινούριας ιντερνετικής μαλακιάς μας!

Yellow Kid είπε...

@ Trip:
Εληφθη, όβερ!

@Παραλληλε:
In the Internet, Near You! Τύφλα να έχει ο Αρχοντας!

@Kert:
Δικαιώματα;...Ποία δικαιώματα;
:D

Kert είπε...

ti poia dikaiwmata?
tetoio concept 8a to afiseis anekmetaleuto?ta 500.000 pou leei o parallhlos einai mono gia thn premiera.epishs, sto telos ka8e meras 8a klirwneis kai eishthria gia to euro2008 kai sto telos tou mhna ena laptop me default desktop ton popay ton mlk!pw....exw psi8ei..!


Frank Zappa We're Turning Again Live