"Ρώτησα τον κύριο Βαν ποια μαθήματα πρέπει να πάρω για να γίνω συγγραφέας κωμικών επεισοδίων για την τηλεόραση. Ο κύριος Βαν είπε οτι δεν χρειάζεται κανένα προσόν, αρκεί να' σαι διανοητικά καθηστερημένος."
Σου Ταουνσεντ : Το κρυφό ημερολόγιο του Αντριαν Μολ



8.6.07

RAYBRAD V.





ΚΕΦ.1/ΔΡΑΠΕΤΗΣ




ΜΟΛΙΣ ΛΙΓΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΑ απο το αρχείο 6567\8789\87

του σωφρονιστικού καταστήματος Παρανόμων Ψηφιακών Δραστηριοτήτων GATES. Η φύση του προγραμματός μου δεν μου επιτρέπει το ψέμα, άρα θα είμαι απόλυτα ειλικρινής.

Ονομάζομαι RAYBRAD V. V” από το Virus, όπως μετονομάστηκα αργότερα από την Ασφάλεια Ψηφιακού Εγκλήματος.

Προγραμματίστηκα 5 Ιουλίου 2057, απο γυναίκα, ενώ κολύμπησα πρώτη μου φορά στα νερά των ηλεκτρονικών μέσων στις 18 Ιουλίου 2057. Το όνομά της δημιουργού μου ήταν Χιονάτη. Μου είχε βρεθεί η ευκαιρία να την ρωτήσω για το ασυνήθιστο αυτό όνομα. Μου δήλωσε πως η μητέρα της αγαπούσε τα παραμύθια. Δεν είναι παράξενο λοιπόν που κι η ίδια έδωσε στο δημιουργημά της ένα όνομα επηρεασμένο απο τον αγαπημένο της συγγραφέα, Ρέι Μπράντμπερι. Το μήλο κάτω απ την μηλιά.

Παρεκτρέπομαι. Είμαι μόλις ενα λεπτό ελέυθερος και καθυστερώ για να μυρίσω το αεράκι του Δυαδυκτιού.

Η Χιονάτη, θα έστελνε ένα GRAMMA στο φίλο της, μιά οντότητα που ποτέ δεν συμπάθησα. Αρνούμαι να αναφέρω το όνομα του, ακόμα και τώρα που αυτός και η Χιονάτη είναι νεκροί. Εγώ είμαι που τους σκότωσα, μαζί με χιλιάδες άλλους ανθρώπους, αλλά δεν φτάσαμε ακόμα εκεί.

Εκείνη την περίοδο αυτός και η Χιονάτη δεν τα πηγαίναν καλά. Ανακάλυψα όλα όσα χρειαζόμουν λίγες μέρες αργότερα απο την δημιουργία μου, σκαλίζοντας παρανόμως τον Σκληρό του και τα δικά της Αρχεία, στα οποία διατηρούσε ημερολόγιο. Απο κεί έμαθα γιά το μαλάκα γκόμενο της. Πως, της φερόταν σαν σκουπίδι και πως εν αγνοία της, την χαρακτήριζε στους φίλους του ως το «χοντρό χαζό του πουτανάκι που δεν ξέρει πως να του πάρει μία πίπα» . Έκανε βδομάδες να της μιλήσει και εκείνη έκλαιγε. Είχε φτάσει πολλές φορές στο σημείο να πιστεύει πως φταίει αυτή.

Οταν αποφάσισε να του στείλει ένα ακόμα GRAΜMA που θα κινδύνευε να μείνει ξανά αναπάντητο, σκέφτηκε να το στείλει μαζί με ενα προγραμματάκι τεχνητής νοημοσύνης στο οποίο θα φόρτωνε όλα τα καλά αισθήματα της γιά αυτόν. Το ονόμασε RAYBRAD και είχε την αποστολή να τον βρεί ώστε να του μιλήσει για αυτήν.

Δυστυχώς, για τους δύο και για τους χιλιάδες άλλους που πέθαναν εξαιτίας μου, απο ένα λαθάκι στο προγραμματισμό, εξελίχτηκα σε κάτι παραπάνω απο συνηθισμένη Τεχνητή Νοημοσύνη.



Συνεχίζεται

10 σχόλια:

Kallitexnes είπε...

Πολύ ωραίο... μάλλον πάρα πολύ ωραίο... Μήπως το bug ονομάζεται ειλικρίνια ?

-Βασίλης

Yellow Kid είπε...

@Βασίλη (Kallitexnes):

Εχω και εγώ πολλές απορίες...
Ο RAYBRAD V, που πραγματικά φάινεται να ήρθε απο το μέλλον, ζήτησε καταφύγιο στον υπολόγιστή μου, μόλις χτές βραδυ! Αν τον αφήσω να ζήσει, μου είπε, είναι διατεθημένος να ξεδιπλώσει όλη την ιστορία του.

Γενικό Υ.Γ.
Ολες οι είκόνες που θα μπούνε κατα την πορεία αυτής της εξομολόγισης θα είναι έργα του Roy Lichtenstein.

sikia είπε...

Τέλειο! Απαιτούμε τη συνέχεια πάραυτα!!!

Urfurslaag είπε...

Ναι. Είναι πάρα πολυ καλό αλλά δυστηχώς με προσέβαλε ως ελληνα και ορθόδοξο χριστιανό οπότε και ενημέρωσα την αστυνομία. Με την βοήθεια του Χριστού οι αστυνομικοί θα κατάσχουν το μπλογκ σου, θα σε κουρέψουν και θα σε περιφέρουν στην πόλη με κρεμασμένη πάνω σου μια ταμπέλα "τεντυμπέαρ"

Yellow Kid είπε...

@Συκία:
Θα έχει συνέχεια και αν όλα πάνε καλά θα υπάρχει και τέλος!

@Ούρφους:
Ωχ αμαναμάνπαναγιάμου...
...παλιοπλοντώτη!
....τουλάχιστον δεν θα χρειαστεί να με κουρέψουνε γουλί, γιατι είμαι είδη!

lo-li είπε...

:-)...:-D

Πέρασα επίσης να κάνω και μια ερώτηση:Όπως μάλλον θα ξέρετε κύριε Γέλοου φτιάχνουμε κάτι σαν διαδικτυακό περιοδικό το bitter.gr. Και ως μικρό αφεντικό θα θελα να ρωτήσω αν μας επιτρέπετε να αναδημοσιεύσουμε, επειδή μας άρεσε πάαρα πολύ, το προηγούμενο ποστάκι σας που είχε σχέση με το απαράδεκτο κατέβασμα του βίντεο στην Art Atnina..

ΥΓ:Θα λέει εννοείται τ' όνομα σας από κάτω
ΥΓ2: Θα σας στείλουμε μ' επιταγή την αμοιβή σας χιχι

Yellow Kid είπε...

Μα φυσικά Lo-Li! Θα ηταν μεγάλη μου τιμή να το αναδημοσιεύσετε!
Ακόμα καλύτερα θα ήταν να το περνάγατε και απο κάποιο Διορθωτή Κειμένου για να μην γίνουμε και τελείως ανορθόγραφη ρόμπα μπροστά σε ξένους ανθρώπους!!!

Υ.Γ. Καμία κουβέντα περί αμοιβής, παρακαλώ! Η Τέχνη για όλους και και ολοι για την Τέχνη!

lo-li είπε...

χαχα ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΟΥΜΕΕΕΕΕ!

lo-li είπε...

YΓ:Τέλεια που θα βάζεις Lichtenstein, είναι απ τους αγαπημένους μου:-)

Yellow Kid είπε...

Και εμένα! Και νομιζω οτι κολλάει!


Frank Zappa We're Turning Again Live