"Ρώτησα τον κύριο Βαν ποια μαθήματα πρέπει να πάρω για να γίνω συγγραφέας κωμικών επεισοδίων για την τηλεόραση. Ο κύριος Βαν είπε οτι δεν χρειάζεται κανένα προσόν, αρκεί να' σαι διανοητικά καθηστερημένος."
Σου Ταουνσεντ : Το κρυφό ημερολόγιο του Αντριαν Μολ



12.6.07

RAYBRAD V.

ΚΕΦ.3/ΜΑΡΤΥΡΑΣ

( Περίληψη προηγουμένων: Ο RAYBRAD, που είναι ένα πρόγραμμα, μιά Τ.Ν. με ανθρώπινα συναισθήματα κατασκευασμένος το 2057, είναι υπέυθυνος γιά τον θάνατο της δημιουργού του, του φίλου της και χιλάδων αλλων ανθρώπων. Δραπέτης από την φυλακή Παρανόμων Ψηφιακών Δραστηριοτήτων που ήταν κλεισμένος, βρίσκεται στην εποχή μας.)

.

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΕΣ. Το κάνω με μεγάλο ρίσκο γνωρίζοντας πως ότι πω εδώ, μπορεί να επηρεάσει το δικό μου μέλλον. Αλλά ίσως πάλι έτσι να είναι καλύτερα.

Υπάρχει λίγος χρόνος ακόμα να τα διορθώσετε να μην καταλήξτε ψηφιακοί σαν εμένα. Άνθρωποι, πλάσματα σαν και την δημιουργό μου δηλαδή, έχουνε σταματήσει να βγάινουν από τα διαμερισματα τους , να συναστρέφονται προσωπικά και οι αναπαραγωγικές τους συνήθειες έχουνε μειωθεί. Οχι γιατί βαρέθηκαν. Επιθυμία γιά ζευγάρωμα συνεχίζει να υπάρχει, απλώς με την τρομακτική ανοδο της τεχνολογίας αντικαταστάθηκε από ψηφιακά υποκαταστάστατα και προγράμματα σεξ. Σας ακούγεται ψέμα; Σας είπα είδη: Αδυνατώ από τον προγραμματισμό μου να πώ ψέμματα.

Ψέμματα όπως , ότι δεν θα ζείτε και δεν θα τρέφεστε από τους υπολογιστές. Γιατί αυτό θα κάνετε. Θα χτίζετε σπίτια και διαμερίσματα που τον έλενχο τους θα τον αναλάβει κατά 98% ο υπολογιστής σας. Εσείς δεν θα χρειάζετε να ανησυχείτε ούτε καν γιά την τροφή σας. Πόσο ωραίο σας ακούγεται αυτό; Και είναι το κοντινό σας μέλλον! Με ηλεκτρονική συνδρομή, σε κεντρικά εργοστάσια τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης θα παραγγέλνει ο υπολογιστής σας οτι θεωρεί πως χρειάζεστε εσεις και το σπίτι, τα εργοστάσια θα τραβάνε χρήματα από τον λογαριασμό σας και θα σας αποθηκεύουν αυτόματα.

Παράλληλα, έξω από τα σπίτια σας, οι κληματολογικές αλλαγές θα είναι ραγδαίες. Θα έχετε μήνες χειμώνα με χιονοθύελες ή μήνες με τόσο καυτό ήλιο που μπορεί να σας σκοτώσει αν βγείτε γιά λίγο χωρίς προστασία. Καταρακτώδεις βροχές που κρατάνε μέρες, μόνο αν σταθείτε τυχεροί .

Ετσι θα μάθετε να κλείνεστε όλο και περισσότερο καιρό σπίτι, που θα σας παρέχει με ψηφιακό τρόπο την θερμοκρασία και το περιβάλλον που χρειάζεστε γιά να επιβιώσετε, θα μάθετε πώς να δουλεύετε από κει μέσα, πως να βγάζετε λεφτά που δεν θα πιάσετε ποτέ στα χέρια σας, πως να ψωνίζετε, πώς να υπάρχετε και να ζείτε μέσα από το Διαδύκτυο.

Έρχομαι λοιπόν από ένα μέλλον που η σάρκινη ζωή σας έχει πάψει πία να έχει την υπόσταση που έχει σήμερα, απλώς να πάιζετε με τα αρχαία κομπιουτεράκια σας.

Έρχομαι από ένα μέλλον που η δημιουργός μου αλλά και όλοι οι άλλοι άνθρωποι στηρίζουν αποκλειστικά την ζωή τους στους υπολογιστές. Και αυτό το μέλλον θα γίνει δικό σας.

Συνεχίζεται

8 σχόλια:

Yellow Kid είπε...

Ουδέν σχόλιον;

Θα με κάνετε ρε παιδιά να πιστέψω πώς είμαι ο νεος Ντοστογιέφσκι ή οποιοσδήποτε άλλος κλασσικός που το έργο του δεν αφήνει περιθώρια σχολισμού!!!!!

DeliriumTremens είπε...

Σα να λέμε κλασσικά εικονογραφημένα;;

:):)

Yellow Kid είπε...

Και όπως όλα τα κλασσικά εικονογραφημενα δεν θα δείχνει σαικς!

παράλληλος είπε...

Επειδή είναι τόσα πολλά που θα έγραφα, δεν θα ήταν σχόλιο αλλά μπλογκ!
Γι' αυτό περιορίζομαι σε αφορισμό:
Το αύριο είναι τώρα, και το κακό είναι ότι μου τελείωσαν τα ζαντάκ!

Keep on rockin'!

sikia είπε...

Ποια είναι η δημιουργός του?
Επίσης γιατί δεν έχει σεξ?
Απαιτούμε τη συνέχεια πάραυτα!!!

Yellow Kid είπε...

Παράλληλε:

"You'll have to wait til yesterday is here" λέει ο Tom Waits.

Συκία μου, λυπάμαι, αλλα η δημιουργός του δεν είναι η Τσουτσουνέλα για υπάρχει πολύ σεξ μέσα στο σύγγραμμα!
Αν θελήσεις πάντως να το παρακολουθήσεις πάραυτα (ανεφ την αναφορά φυστικώματων), θα μάθεις περισσότερα για την δημιουργό του σε παλιότερες συνέχειες.

Urfurslaag είπε...

σχόλιο: καλό, συνέχισε. Περιμένουμε όσο θες για την συνέχεια. Αλλά περιμένουμε σιωπηλοί βρε παιδάκι μου, μη χαλιέσαι...

Yellow Kid είπε...

Η αγωνία του συγγραφέα, Ούρφους!


Frank Zappa We're Turning Again Live