"Ρώτησα τον κύριο Βαν ποια μαθήματα πρέπει να πάρω για να γίνω συγγραφέας κωμικών επεισοδίων για την τηλεόραση. Ο κύριος Βαν είπε οτι δεν χρειάζεται κανένα προσόν, αρκεί να' σαι διανοητικά καθηστερημένος."
Σου Ταουνσεντ : Το κρυφό ημερολόγιο του Αντριαν Μολ



28.6.07

RAYBRAD V.

ΚΕΦ8/ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ

(Περίληψη προηγουμένων: Το 2057, μιά εποχή που ο κόσμος ζεί αποκλειστικά μέσω υπολογιστών, ο RAYBRAD μιά Τεχνητή Νοημοσύνη που στάλθηκε από την δημιουργό του, Χιονάτη στον κυβερνονταβατζή φίλο της, γιά να του διαβιβάσει ένα GRAMMA, γίνεται η αιτία να πεθάνουν χιλιάδες άνθρωποι μαζί και η Χιονατη, καθώς ο RAYBRAD, γιά να καταφέρει να κάψει ζωντανό τον κυβερνονταβατζή μέσα στο σπίτι του, δημιουργεί ένα από τα μεγαλύτερα μπλακάουτ, γνωστό ως BIG BLACK. Εννιά χρόνια αργότερα αυτό, θα τον φέρει αντμέτωπο με την δικαιοσύνη.)

.

.

«ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ.

Σου στέλνω τον φιλαράκο μου RAYBRAND να στα εξηγήσει καλύτερα. Φοβάμαι ότι μου βγήκε λίγο περισσότερο από έξυπνος . Λιγάκι διαβολάκος. Νομίζω όμως ότι θα σε αγαπήσει οπως σε αγαπάω και εγώ αφού έχει κατασκευαστεί βάση δικών μου συναισθημάτων. Αυτά που νιώθω γιά σένα, τα νιώθει και αυτός. Και αντίθετα: Αν αυτός νιώσει κάτι, είναι γιατί έτσι θα ένιωθα και εγώ. Η αδερφή ψυχή μου. Ελπίζω να μην τον δείς ανταγωνιστικά. Θα το καταλάβει και μπορεί να μην του αρέσει. Πεισματάρης και οξύθυμος καθώς είναι μπορεί και να μην σου ξαναμιλήσει.

Σε φιλώ με RAYBRAD, Χιονάτη»

Έχουνε αφαιρέσει πολλές δυνατότητες μου γιά να με αποκαταστήσουν ακίνδυνο ενώ κάποιες άλλες χαθήκαν με το BIG BLACK. Το GRAMMA γιά ένα περίεργο λόγο, παρόλο που η απόδειξη της ύπαρξης του θα μου έδεινε ελαφρυντικά, παραμένει άθελα μου hidden σε καποιο από τα ψηφία , μόνο γιά μένα. Σαν αυτό το «οξύθυμος» να υπαρχει εκεί γιά να μου υπενθυμιζει πόσο ηλίθια φέρθηκα.

Καταδικάστηκα ισόβια στο σωφρονιστικό καταστήμα GATES και στην υπηρεσία μιάς εταιρίας που απαγορευόταν να μάθω ποιά είναι, που ενεργούσε γιά λογαριασμό μιας χώρας που απαγορευόταν να μάθω πως λέγεται, που γιά την οποία κατασκέυαζα έξυπνα οπλικά συστήματα γιά εναν πόλεμο που απαγορευόταν να μαθω ποιός τον κάνει. Εκμεταλεύτηκαν τα εξυπνότερα στοιχεία από μένα γιά να τα εφαρμόσουν πάνω σε κάτι παντελώς ηλίθιο και καταστροφικό.

Είμουν ήδη 9 χρόνια ξεπερασμένος και εφόσον με αναλύσανε, βρήκανε πώς θα με αντιμετωπίσουνε. Κάθε απόπειρα να δραπετεύσω μέσα από το GATES ήταν αυτοκτονία. Τότε άρχισα να σκέφτομαι την ιδέα ενός παράνομου λογισμικού που θα κατασκεύαζα κρυφά.. Η αδυναμία να μην λέω ψέμματα, στάθηκε λίγο εμπόδιο, όταν τους ζήτησα την άδεια να εχω περισσότερα δεδομένα και εφάρμοσα το κόλπο της μισής αλήθειας. Τα δεδομένα που μου δώσανε, χρειάστηκαν όντως και γιά τα οπλικά συστήματα τους αλλά και γιά το λογισμικό μου. Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, μαζί με την κατασκευή μιας βόμβας που όταν την ρίξουν έχει την δύναμη να διαλύσει εναν πλανήτη, είχα έτοιμο και το δικό μου παιχνιδάκι.

Γιά αυτό είμαι εδώ σήμερα , κι αυτοί στο 2069! Τουλάχιστον μέχρι να ανακαλύψουν πως το έσκασα, αφήνοντας τους δώρο ένα πρόγραμμα ικανό να μετέφερει εμένα και άλλες πληροφορίες σε υπολογιστές του παρελθοντος!

Αλλά ούτε το πρόγραμμα θα το βρούν εύκολα, μιας και αυτό βρίσκεται στη βόμβα που σας ανέφερα. Να δούμε δηλαδή, ποιά πλευρά της εφευρετικότητας μου, τελικά, θα αξιοποιήσετε εσείς οι άνθρωποι;

.

ΤΕΛΟΣ

4 σχόλια:

παράλληλος είπε...

Πραγματικά, Συγχαρητήρια!

Το τέλος αντάξιο του έργου και έξυπνο, όπως του πρέπει!
Οι παραπομπές με τα ανάλογα βίντεο κλιπ, δικαιώνουν την διαδικτυακή μορφή της νουβέλας.
Mes felisitations, mon ami!

Kallitexnes είπε...

Πάρα πάρα πάρα πολύ καλό!...

Έξυπνο, σύγχρονο και με νόημα ρεαλιστικό...

-Βασίλης

lo-li είπε...

Χαιρεται χαίρεται:-)
Σήμερα διάβασα όλα μαζί τα κομμάτια του RAYBRAD V γιατί μου τη σπάει να περιμένω το επόμενο επεισόδιο χαχα...Βασικά χωρίς πλάκα τώρα, είναι από τα πιο έξυπνα -και ολίγον συγκινητικά- πράγματα που έχω διαβάσει τελευταία(όχι μόνο στις blogογειτονιές)

ΕΝΑ ΜΕΓΑΑΑΑΑΛΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ:-D

Απ' την πρώτη μέρα που άνοιξε η επικίνδυνη κουζίνα σου δήλωσα φαν αλλά τώρα σκέφτομαι σοβαρά ν ανοίξω και φαν κλαμπ!
Ρε πραγματικά μπράβο..

ΥΓ: Όλα αυτά όπως κατάλαβες σημαίνουν πως θέλω κι αυτόγραφο..
:-Ρ
ΥΓ2:Τρελάθηκα με τις επιλογές των video..

Yellow Kid είπε...

@Παραλληλε:

Να ομολογήσω, πως εχω μια καύλα με σε ο,τι αφορά τα cyborg, και τα ρομπότ και άυτά τα βίντεο είναι απο τα αγαπημένα μου.
Tο "Electric Dreams", παρόλο που ήταν μια χαζή 80's ταινία,με είχε επηρεάσει πολύ. Είχα το βυνίλιο του soundtrack το οπόιο είχα κυριολέκτικα λιώσει!

@Kallitexnes:

William Gibson, Isaak Asimov, Curt Vonnegut, Ray Bradbury. Νομίζω πως αυτοί οι κύριοι τα λένε καλύτερα απο μένα!!! Εγω απλώς επηρρεάστηκα.
Οπως και να'χει πάντως Βασίλη, σε ευχαριστώ.

@loli:

Εκανες πάρα πολύ καλά, γιατί όπως είδες, επειδή και εμένα μου την σπάνε οι συνέχειες, έφτιαξα ειδικό label, προκείμενου όποιος θέλει να το διαβασει όλο μαζί.
Λυπάμαι μόνο που δεν μπρω να το ρυθμίσω ώστε να αναρτούνται ανάποδα, δηλαδή απο το πρώτο κεφάλαιο πρός το τελευταίο.

Υ.Γ1: "Στην lo-li και το Μπουρλότο της ενας RAYBRAD για προστασία απο τους spam!
Yellow Kid."<---το αυτόγραφο σας!

Υ.Γ2:
Είναι καλή φάση το You-tube!


Frank Zappa We're Turning Again Live