"Ρώτησα τον κύριο Βαν ποια μαθήματα πρέπει να πάρω για να γίνω συγγραφέας κωμικών επεισοδίων για την τηλεόραση. Ο κύριος Βαν είπε οτι δεν χρειάζεται κανένα προσόν, αρκεί να' σαι διανοητικά καθηστερημένος."
Σου Ταουνσεντ : Το κρυφό ημερολόγιο του Αντριαν Μολ



3.4.08

Δεν είμαι Gay, και όμως με καίει.

Είμαι κατά του γάμου των gay, γιατί είμαι κατά του γάμου, γενικότερα. Είναι δύσκολο ένα ζευγάρι να συνεχίσει να ζει αγαπημένο κάτω από την ίδια στέγη για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να χάσει κάποια στιγμή το ενδιαφέρον του ο ένας για τον άλλον.

Προσπάθησα παραπάνω να μην διαχωρίσω τον ετεροφυλικό γάμο από τον ομοφυλοφιλικό, καθώς είναι κρίμα να ζούμε ακόμα σε μία εποχή που ο σεξουαλικός προσδιορισμός συνεχίζει και παίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή μας. Άλλα το αν πιστεύω εγώ ότι είναι λάθος δια βίου μια σχέση, δεν έχει να κάνει με τα δικαιώματα κάποιων ζευγαριών να δοκιμάσουν αν το θέλουν. Η Ορθόδοξη εκκλησία όμως είναι κατηγορηματική σε αυτό. Η τουλάχιστον επιλεκτική σε ένα συγκεκριμένο είδος ζευγαριών, που είτε από συντηρητισμό επειδή ανήκουν στην πλειοψηφία, είτε για καθαρά αναπαραγωγικούς λόγους (Αυξάνεστε και πληθύνεστε) σε όλους τους υπόλοιπους ρίχνει πόρτα.

Από την μεριά της εκεί, έχει δίκιο. Τι δουλειά έχει μία αλεπού στο παζάρι; Τι δουλεία έχει ο ομοφυλόφιλος σε μία Εκκλησία ποτέ δεν δέχτηκε τον όρο ομοφυλοφιλία στον λεξικό της (αρσενοκοιτία, πορνεία και αμαρτία την ονομάζει) . Η Εκκλησία είναι τόσο κλειστό κύκλωμα ιδεών, (ιδεοληψίας μάλλον), τόσο απαρχαιωμένο και ξεπερασμένο και αποκλείεται ποτέ να αλλαξοπιστήσει. Και επειδή αυτοσυντηρείται με τα χίλια ζόρια από μόνη της, θα ζητήσει τελικά δανεικά και μερίδιο από το κράτος μήπως και επιβιώσει άλλη μια μέρα. Και το κράτος, τόσα χρόνια υποχωρεί και δίνει.

Ε, λοιπόν αυτό μαφιόζικο αλισβερίσι και το νταβατζιλίκι ανάμεσα σε πιστούς κα μη, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει! Να χωρίσει ο καθένας τους δικούς του. Ειδικά όταν σήμερα έχουνε ανοίξει τα σύνορα ώστε τα Ανθρώπινα Δικαιώματα γίνονται η νέα παγκόσμια θρησκεία με επίκεντρο τον Άνθρωπο για τον Άνθρωπο. Εκεί, που αυτούς που θα βλέπουμε να συμβιώσουν κάτω από την ίδια στέγη, να μην μας νοιάζει αν η μέλισσα τους μπαίνει τελικά σε λουλουδάκι ή συναντάει κάποια άλλη μέλισσα, αλλά αν είναι σε αρμονία σε αυτό.

Να όμως που όσο δεν γίνεται ο διαχωρισμός Εκκλησίας- Κράτους, και μένουμε πίσω, κάτι ραμολιμέντα με μακριές γενειάδες και σκουριασμένα μυαλά συνεχίζουν να πατάνε στα χωράφια του κράτους, αποκτούν πολιτικό και κοινωνικό λόγο (ενώ από την συνθήκη τους δεν θα έπρεπε) μπερδεύοντας τους δικούς τους νόμους με τους νόμους ενός κράτους που οφείλει να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

19 σχόλια:

manetarius είπε...

Αυτά τα μουσοφόρα ραμολυμέντα, καλά θα κάνουν να κοιτάζουν κάτω από τα ράσα τους πριν προβούν σε χαρακτηρισμούς και να αφήσουν την κοινωνία ήσυχη και τους ανθρώπους τις να ζήσουν όπως επιλέγουν!

Squeaky είπε...

Καλά! Ο καβγάς στο χριστιανομπλόγκ ήταν όλα τα λεφτά... Χαρά στο κουράγιο σου Kid!
Αναρωτιέμαι τί είπε η Κυρα-Φλάζαινα και την λογόκρινε ο "σκέφτομαι και γράφω". ( Θα φιτίλιαζε τη συζήτηση φαντάζομαι, με το δικό της αμίμητο στύλ.)

Yellow Kid είπε...

@Mane:
Που να κοιτάξουν κάτω απο τα ράσα τους; Ετσι και ασκήσουν ποτέ την αυτοκριτική τους θα αυτοκτονήσουν απο ντροπή!

Υ.Γ. Το "ντροπή" δεν πάει αν ανακαλύψουν οτι είναι κρυπτο-(τι κρυπτό δηλαδή)-ομοφυλόφιλοι, αλλά οτι τόσα χρόνια άλλα διδάσκανε και αλλα κάνανε!

Κυρά-Φλάντζενα είπε...

Να σου πώ εγώ Trip, τι είπε η κυρα-Φλάντζενα και την διώξανε αυτοί οι άθεοι παπάδες!

Είπα το πασιφανές:
Οτι όλοι οι κυναιδοι θέλουν κρέμασμα!

Yellow Kid είπε...

Αντε πάλι αυτη η τρελή!

...Μα απο που ήρθε; Πως ξεφυτρώνουν;

λολιτα είπε...

σαν τα μανιταρια ξεφυτρωνουν γελοου μου!

Yellow Kid είπε...

Δεν είνα παρά, η κυρία Λουκά των Blogs! Μην την πάιρνεις στα σοβαρα!

Lucha Libre είπε...

Ας πεταχτώ κι εγώ σαν την πορδή στον άνεμο να πω τη γνωμάρα μου. Ο γάμος ναι,είναι αυτό που ξέρουμε ότι είναι αλλά η πολύχρονη συμβίωση δε συνεπάγεται απαραίτητα τέλμα και βαρεμάρα. Ύστερα, το νομικό πρόβλημα δεν είναι αν θα παντρεύονται οι gay με παπά και με κουμπάρο αλλά αν άνθρωποι που συμβιώνουν χρόνια μπορούν να στηρίζονται σε στοιχειώδη νομική κάλυψη σε ζητήματα πρόνοιας, περίθαλψης, κληρονομικά κτλ. Τέλος πιάτων αυτά είναι κοινός τόπος, μη μακρυγορώ.
Τώρα, για τον καυγά: Εύγε και πάλι εύγε. Σκέφτομαι καιρό τώρα και όχι μόνο για τα βλογς πως δεν έχει νόημα να τα λέμε μεταξύ μας και να χτυπάμε φιλικά τις πλάτες μας "μπράβο, καλά τα λες,χώσε,κτλ". Εδώ υπάρχει η δυνατότητα να τρυπώσουμε όπως κάνατε και να μη διακόψει κανεις κάφρος με τη βροντοφωνάρα του τη λογική ακολουθία επιχειρημάτων- το πολύ να διαγράψουν τα σχόλια όπως με την μπουρλοτιέρισσα κα Φ. αλλά τότε εκτίθονται σε μεγάλο βαθμό.
Με συγχωρείς για την πολυλογία,ε;

Yellow Kid είπε...

Νομίζω οτι κανείς δεν διαφωνεί πως ο γάμος δύο gay είναι αδύνατός οταν έχει να γίνει με παπά και με κουμπάρο. (Το σχεδιάκι των Σίμσονς είναι σατυρικό και όχι η πραγματικότητα).

Ναι, συμφωνώ πώς εφόσον ο πολιτικός γάμος έχει θεσμοθετηθει πία στην χώρα μας , πρέπει να σταματήσει να κάνει τις ίδιες διακρίσεις με το παπαδαρίο και αναλάβει αυτό που για την εκκλησία είναι οχι μόνο αδύνατον αλλα και απίστευτα κακό.

Το πρόβλημα δυστυχώς είναι οτι όσο αυτη εκκλησία ορκίζει κυβερνήσεις, διδάσκεται στα σχολια, υπαρχει στις δικαστικές αίθουσες, μιλάει για πολιτικά ζητήματα στην τηλεόραση, μοιράζεται την κρατική περιουσία, ονοματίζει περιοχές της χώρας μας βάση των εκλησιών της, χτυπάει τις καμπάνες της σε ώρες κοινής ησυχίας χωρίς συνεπειες και νομιμοποιεί δικές της επαιτείους γιορτές και αργιές (οουφ) θα συνεχίσει πάιζει ρόλο στις αποφάσεις του κράτους.

Νομίζω όμως οτι είμαστε σε καλό δρόμο, μην ξεχνάς οτι πετύχαμε την κατάργηση της αναγραφής του θρησκέυματος στις ταυτοτητές μας.

Νομίζω σε έφαγα στην πολυλογία!

Lucha Libre είπε...

Μπράβο, καλά τα λες , χώσε ! :-))))))

Eleni K. είπε...

Μου θυμήσατε πάλι πως πληρώνω αυτούς τους ελεεινούς και θα αργήσει πάλι να με πάρει ο ύπνος· είμαι και ψόφια...
Τις καμπάνες πού τις βάζεις πάλι..
(Αλήθεα γιατί τις βαράνε; Είναι τα κουδούνια που τους έχουν κρεμάσει;)
Φαντάζεστε τι γέλια ρίχνουν, κρατάνε τις κοιλάρες τους, όταν αναλογίζονται πως εμείς λυσάμε από νεύρα μας και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα! Και κερατάδες και δαρμένοι..

Yellow Kid είπε...

Φοβαμαι, Ελενη Κ. πώς όταν βαράνε τις καμπάνες τους, αλλα και γενικότερα στις ενασχολήσεις τους, οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν χιούμορ.
Δες λίγο τον Ανθιμο που παρόλη την καπελαδούρα και τα ριχτά τι μούρη έχει!

Eleni K. είπε...

Ποιός ο λόγος να υπάρχουν αυτά τα ψοφίμια. Γιατί οι άλλοι αλήτες τους κρατάνε κει πάνω; Και οι άλλοι, οι πολλοί, τόσο ζώα; Θα ξεβρομίσει ποτέ
αυτός ο πλανήτης..

πετρούλα είπε...

Ναι στο δικαίωμα να κάνουμε ό,τι θέλουμε, με όποιον θέλουμε. Δε ζητάνε να πάνε στον παράδεισο, γάμο θέλουν να κάνουν. Οχι ενώπιον θεού, αλλά ενώπιον μιας κοινωνίας που διατείνεται ότι δέχεται όλους τους ανθρώπους όπως είναι.

Yellow Kid είπε...

@Ελενη Κ:
Δεν ξεβρωμίζει αυτός ο τόπος! Θα γίνεται λίγο καλύτερος λίγο χειρότερος αναλόγα τις περιόδους που θα περνάει. Η ελληνική λέξη "μαλακία" εχει μείνει απαράλλακτη ανα στους αιώνες . Τυχαίο;

@Πετρούλα:
Μπερδεμενο και αυτό, γιατί υπάρχει περίπτωση να μην θέλουν να ξεκόψουν απο τον Θεό και απο τον Παραδεισο. Δεν ξέρω αν όλοι οι gay που το έχουνε παραδεχτεί αποτραβιούνται σιγά σιγά απο την στενόμυαλη εκκλησία.

Μαύρος Γάτος είπε...

Αμην!!!!
Σ;-)))

hnioxos είπε...

Ναμαι κι εγώ! Η συζήτηση προχθές ήταν εξαντλητική αλλά η κυρα Φλάτζενα είχε πολύ πλάκα! Από ό,τι βλέπω επισκέπτεται και το δικό σου μπλογκ! Καλά κουράγια

Συνφωνώ με το πνεύμα του ποστ. Πρέπει όμως να γίνει συντονισμένη προσπάθεια

Yellow Kid είπε...

@ Γάτος:
Μωρέ εδω μεσα γίνονται Σόδομα και Γόμορα!"

@Καλως όρισες, Ηνίοχε!
Ναι, χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια, κυρώς απο τους gay που προσβαλονται σε πρωτο βαθμό. Γι' αυτό και θέλω να σε καλέσω στο καυγά (που συνεχίζεται για 3η συνεχή μέρα)!

Καυγαμαραθώνιος!

hnioxos είπε...

Α, ωραία! Ψοφάω για καβγάδες!


Frank Zappa We're Turning Again Live